
Η σαρωτική ΑΕΚ διέλυσε με 4-0 τη Λέφσκι Σόφιας στη Νέα Φιλαδέλφεια και προκρίθηκε πανηγυρικά στη League Phase του Champions League.
Πάρτι τεσσάρων αστέρων στη Νέα Φιλαδέλφεια και η ΑΕΚ στη League Phase του Champions League! Η Ένωση «πάτησε» με 4-0 τη Λέφσκι Σόφιας πετυχαίνοντας τρία γκολ στο πρώτο μισάωρο και αύριο (27/8, 19:00) θα μάθει τους αντιπάλους της στην κλήρωση της Νιόν. Δύο γκολ ο Βάργκας, από ένα οι Γιόβιτς, Μαρίν σε μία μαγική βραδιά για τον Δικέφαλο που επιστρέφει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μετά από οκτώ χρόνια.
Πώς ξεκίνησαν
Η ΑΕΚ είχε τον Στρακόσα στο τέρμα και στην άμυνα τους Ρότα, Μουκουντί, Ρέλβας και Πήλιο. Στον άξονα ήταν οι Κάιρινεν και Μαρίν, στα άκρα οι Μάγερ και Κοϊτά και στην επίθεση ο Γιόβιτς με τον Βάργκα.
Η Λέφσκι ξεκίνησε με τον Βουτσόφ στο τέρμα και στην άμυνα τους Νέβες, Ντιμιτρόφ, Σεραφίμοφ και Σεντέγες. Στη μεσαία γραμμή ήταν οι Σερτζίνιο, Μουμπάρικ και Μαϊκόν ενώ στην επίθεση οι Έβερτον Μπάλα, Όκο Φλεξ και Ρεϊνάλντο.
Διαβάστε επίσης: Το απίθανο επίτευγμα της Σαμπάχ και ο… Έλληνας Νταμπράουσκας (vid)
Τη διέλυσε σε μισή ώρα
Η ΑΕΚ ήταν σαρωτική στο πρώτο ημίχρονο όπου πέτυχε τρία γκολ και ουσιαστικά τελείωσε την πρόκριση με συνοπτικές διαδικασίες. Πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό ο Μάγερ έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά ο Βούτσοφ απέκρουσε με τα πόδια το σουτ του Κροάτη έξω από την περιοχή.
Αυτή ήταν όμως η προειδοποίηση καθώς στο 7’ ο Ρότα έβγαλε υπέροχη σέντρα από δεξιά και ο Γιόβιτς με δυνατή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ήρθε και το 2-0. Από γέμισμα του Μάγερ, ο Ρέλβας πήρε την κεφαλιά που έγινε ασίστ για τον Βάργκα ο οποίος εκτέλεσε με το αριστερό μέσα στην περιοχή κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Από πίεση ψηλά και κλέψιμο του Κοϊτά στο 28’, ο Αφρικανός άσος σούταρε, η μπάλα κόντραρε και βγήκε κόρνερ. Ο Μάγερ το εκτέλεσε και ο Βάργκα με κεφαλιά έγραψε το 3-0 στο 29’ προκαλώντας νέα «έκρηξη» στη Νέα Φιλαδέλφεια. Σε αυτό το γκολ φέρει μεγάλη ευθύνη και ο Βούτσοφ που τον πήρε μέσα η μπάλα.
Σχεδόν με τη σέντρα μάλιστα ο Κοϊτά αστόχησε σε ανεπανάληπτο τετ α τετ για τέταρτο γκολ. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα η Λέφσκι προσπάθησε να βγάλει αντίδραση, είχε δύο καλές στιγμές με Αλνταΐρ και Ρεϊνάλντο, αλλά δεν απείλησε ιδιαίτερα τον Στρακόσα.
Ο Μαρίν το κερασάκι, μπορούσε κι άλλα η ΑΕΚ
Στο δεύτερο μέρος η Λέφσκι μπήκε πιο δυνατά, αλλά η ΑΕΚ έφτασε κοντά στο γκολ όταν στο 50’ ο Βούτσοφ απέκρουσε το σουτ του Μαρίν και ο Γιόβιτς γλίστρησε στο ριμπάουντ. Τέσσερα λεπτά όμως ο Σέρβος κέρδισε πέναλτι, ο Μαρίν το εκτέλεσε και έγραψε το 4-0 σε μία ονειρική βραδιά για εκείνον και τους συμπαίκτες του. Η Ένωση έβγαζε τρομερή ενέργεια, έκλεβε συνεχώς μπάλες και έψαχνε περισσότερα γκολ για να ικανοποιήσει τον κόσμο της που τα ζητούσε.
Ο Νίκολιτς άρχισε σταδιακά να κάνει αλλαγές για να φρεσκάρει την ομάδα του (ο Αριάγκα έκανε ντεμπούτο) η οποία διαχειριζόταν το μεγάλο της προβάδισμα. Στο 87’ ο Γκατσίνοβιτς αστόχησε από θέση βολής, εκείνος και ο Μάνταλος έχασαν από μία πολύ μεγάλη ευκαιρία στις καθυστερήσεις και το τελικό σφύριγμα του Τουρπέν βρήκε άπαντες να πανηγυρίζουν έξαλλα.
ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΜΑΤΣ:
Το εκπληκτικό ξεκίνημα στο ματς, με την ΑΕΚ να καταπίνει τη Λέφσκι και τελειώνει την πρόκριση σε μισή ώρα.
Ο MVP:
Θα μπορούσαμε να πούμε τον Γιόβιτς ή τον Βάργκα, αλλά ο Μάγερ έχει κάνει απίθανο ματς. Όχι ότι υπήρξε κανείς που υστέρησε, πλην ίσως του Κοϊτά.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ:
Εξαιρετικός ο Τουρπέν που δεν είχε κανένα πρόβλημα ενώ ήταν και κοντά στη φάση του πέναλτι που το έδωσε κατευθείαν.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΑΕΚ (Νίκολιτς): Στρακόσα, Ρότα, Μουκουντί, Ρέλβας, Πήλιος, Κάιρινεν, Μαρίν (86’ Αριάγκα), Κοϊτά (72’ Μάνταλος), Μάγερ (80’ Ζούμπκοφ), Γιόβιτς (86’ Γκατσίνοβιτς), Βάργκα (80’ Ζίνι)
Λέφσκι Σόφιας (Βελάσκεθ): Βουτσόφ, Σεντέγες, Σεραφίμοφ, Ντιμιτρόφ, Αλνταΐρ, Μουμπάρικ, Σερτζίνιο (81’ Μίτκοφ), Μαϊκόν (63’ Κούσο), Έβερτον Μπάλα (63’ Τρντιν), Όκο Φλεξ (76’ Σούλα), Ρεϊνάλντο (63’ Περέα)



















