ΑΕΚ – Μπάγερν Μονάχου 0-2

ΑΕΚ – Μπάγερν Μονάχου 0-2

Η ΑΕΚ στάθηκε παλικαρίσια για 60 λεπτά απέναντι στη φημισμένη Μπάγερν, ωστόσο σε ένα καταστροφικό τρίλεπτο, οι Βαυαροί «χτύπησαν» με τους Μαρτίνεθ (61') και Λεβαντόφσκι (63') για να επικρατήσουν με 2-0. Τρίτη ήττα σε ισάριθμα ματς στο Champions League για την Ενωση, η οποία την επόμενη αγωνιστική αντιμετωπίζει και πάλι την ομάδα του Μονάχου εκτός έδρας.

Η ΑΕΚ πάλεψε για 60 λεπτά απέναντι στην μεγάλη Μπάγερν Μονάχου, όμως η αδράνεια που έδειξε στο διάστημα 61’-63’ είχε ως αποτέλεσμα δύο γρήγορα γκολ από την πρωταθλήτρια Γερμανίας, που «καθάρισε» το ματς και από εκεί και πέρα αρκέστηκε στο να διαχειριστεί αυτό το σκορ, παίρνοντας τη νίκη με 2-0. Η Ένωση προσπάθησε να βάλει δύσκολα στους Βαυαρούς, έτρεξε το γήπεδο, όμως η διαφορά κλάσης μεταξύ των δύο ομάδων ήταν τεράστια και το τελικό αποτέλεσμα δείχνει μάλλον φυσιολογικό. Σε ένα παιχνίδι που η ΑΕΚ είχε τη στήριξη περίπου 55.000 φίλων της, που κατέκλυσαν το ΟΑΚΑ για να βρεθούν στο πλευρό της, χωρίς να σταματήσουν στιγμή το τραγούδι.

Θυμηθείτε εδώ την εξέλιξη του ματς

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν άλλαξε κάτι στα πλάνα που συνηθίζει να εφαρμόζει φέτος, παρατάσσοντας την ΑΕΚ με ένα επιθετικό σχήμα. Στο οποίο η μοναδική… διαφοροποίηση ήταν η μετατόπιση του Μπακασέτα αριστερά, με τον Μάνταλο να πηγαίνει δεξιά. Σε αυτό το 4-4-2 που είχε Πόνσε και Κλωναρίδη στην επίθεση.

Όπως ήταν λογικό η κατοχή ήταν στα πόδια της Μπάγερν από την αρχή. Οι παίκτες του Κόβατς είχαν την κατοχή και έφταναν σχετικά εύκολα στην περιοχή του Μπάρκα. Ωστόσο, δυσκολεύονταν να απειλήσουν ουσιαστικά.

Στο 11’ η κεφαλιά του Λεβαντόφσκι σταμάτησε στα χέρια του τερματοφύλακα της ΑΕΚ, ενώ ένα λεπτό μετά το σουτ του Γκάμπρι έφυγε άουτ. Η Ένωση έπαιρνε θάρρος όσο κυλούσε ο χρόνος και προσπαθούσε να κάνει την άμυνα των Γερμανών να την αισθανθεί. Όπως συνέβη στο 20’, όταν ο Πόνσε έφυγε ωραία στην πλάτη του Χούμελς και σούταρε δυνατά, με την μπάλα να περνά λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Νόιερ.

Η Μπάγερν συνέχισε να έχει τον έλεγχο του αγώνα και να κυνηγά το γκολ μέχρι την ανάπαυλα, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Μιας και οι προσπάθειες του Λεβαντόφσκι στο 32’, του Γκνάμπρι στο 38’ και του Ρόμπεν στο 44’ δεν έφεραν κάτι για τους φιλοξενούμενους. Που έκαναν το παιχνίδι τους στο ΟΑΚΑ, όμως από την άλλη δεν μπόρεσαν στο πρώτο 45λεπτο να δημιουργήσουν ουσιαστικά προβλήματα στην ΑΕΚ. Που με κορυφαίο τον Τσιγκρίνσκι έβρισκε απαντήσεις στις προσπάθειες των Βαυαρών.

«Κατάρρευση» σε δύο λεπτά

Η Ένωση μπήκε στο δεύτερο μέρος με περισσότερη αυτοπεποίθηση. Οι Κιτρινόμαυροι είχαν πάει το ματς στο τέμπο που ήθελαν και πλέον είχαν την διάθεση να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο. Στο 52’ ο Δικέφαλος βγήκε υποδειγματικά στην αντεπίθεση μετά από μια κούρσα του Γαλανόπουλου, η μπάλα έφτασε στον Μπακασέτα που σούταρε δυνατά, χωρίς όμως να βρει στόχο.

Αυτό το… ξεθάρρεμα της ΑΕΚ όμως έδωσε χώρους στην Μπάγερν που είναι μια ομάδα που δεν συγχωρεί τα λάθη. Οι Βαυαροί σκόραραν δύο γκολ μέσα σε ισάριθμα λεπτά και κάπου εκεί, έκοψαν τη φόρα της Ένωσης. Στο 61’ ο Χάβι Μαρτίνεζ εκμεταλλεύτηκε την αναμπουμπούλα στην περιοχή της ΑΕΚ για το 0-1, ενώ στο 63’ ο Λεβαντόφσκι σκόραρε ουσιαστικά προ κενής εστίας, μετά το γύρισμα του Κίμιχ. Έτσι, η Μπάγερν χωρίς καλά-καλά να το αντιληφθεί η ΑΕΚ, πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων και άλλαξε άρδην τα δεδομένα του αγώνα.

Με το σκορ πλέον στο 0-2 η ΑΕΚ έπρεπε να αλλάξει πράγματα στο παιχνίδι της για να μπορέσει να μπει ξανά στο ματς. Ο Ουζουνίδης απέσυρε σταδιακά τους Κλωναρίδη και Μάνταλο, για να περάσει στις θέσεις τους τον Μπογέ και τον Άλεφ. Πλέον η διάταξη για την Ένωση έγινε 4-3-3, σε μια προσπάθεια να ελέγξει το κέντρο και να κρατήσει την μπάλα στα πόδια της περισσότερο.

Η Μπάγερν ωστόσο είχε πλέον αλλάξει την τακτική προσέγγιση του αγώνα και είχε θωρακιστεί. Οι Γερμανοί έκαναν διαχείριση του προβαδίσματος που είχαν στο ματς και έτσι παρά την προσπάθεια της ΑΕΚ για κάτι περισσότερο, αυτό το 0-2 έμεινε μέχρι τέλους. Σε ένα παιχνίδι που η Ένωση κοίταξε στα μάτια για 60 λεπτά την Μπάγερν, όμως δεν μπόρεσε να κάνει την υπέρβαση και να πάρει τελικώς κάτι από το συγκεκριμένο ματς.

Το κλειδί: Τα δύο γρήγορα γκολ της Μπάγερν σε ένα σημείο του ματς που η ΑΕΚ είχε ανέβει και έδειχνε να πατά καλύτερα.

Το δεκάρι: Ο Χάβι Μαρτίνεζ. Ο Ισπανός χαφ έκανε σπουδαίο ματς, ενώ ήταν και εκείνος που άνοιξε το σκορ για την γερμανική ομάδα.

Στον πάγκο: Ο Πέτρος Μάνταλος. Ο αρχηγός της ΑΕΚ έκανε πολλά λάθη, δεν μπόρεσε να πάρει πρωτοβουλίες και γενικώς έδειξε να μην του πηγαίνει ο ρόλος στο δεξί άκρο.

Γιατί κόουτς: Ο Ουζουνίδης παρέταξε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, με τα πλάνα του να φανερώνουν την πρόθεση να πιέσει την Μπάγερν και να κυνηγήσει πράγματα στο ματς. Ωστόσο στο δεύτερο μέρος η Ένωση ενδεχομένως παρουσιάστηκε πιο επιθετική από όσο έπρεπε και αυτό το πλήρωσε με δύο γρήγορα γκολ, που έκριναν τελικά και το παιχνίδι.

AEK-Mπάγερν Μονάχου 0-2

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής: Αλεξέι Κουλμπάκοφ

Βοηθοί: Ζουκ, Μασλιάνκο

Γκολ: Μαρτίνεζ 61’, Λεβαντόφσκι 63’

Δοκάρια: –

Κίτρινες: –

Κόκκινες: –

ΑΕΚ (Μ. Ουζουνίδης, 4-4-2): Μπάρκας, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Μάνταλος (76’ Αλεφ), Γαλανόπουλος (84′ Γκάλο), Σιμόες, Μπακασέτας, Κλωναρίδης (64’ Μπογέ), Πόνσε

Μπάγερν Μονάχου (Ν. Κόβατς, 4-1-4-1): Νόιερ, Κίμιχ, Σούλε, Χούμελς, Ραφίνια, Μαρτίνεθ, Ρόμπεν, Χάμες (62’ Γκορέτσκα), Τιάγκο, Γκνάμπρι (75’ Μίλερ), Λεβαντόφσκι (84′ Βάγκνερ)

.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ