Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης 4-0

Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης 4-0

Χάρη σε ένα εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο η Ντόρτμουντ επικράτησε με 4-0 της Ατλέτικο Μαδρίτης και σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση του πρώτου ομίλου.

Χάρη σε μια ψυχωμένη εμφάνιση η Ντόρτμουντ κατάφερε να κερδίσει την Ατλέτικο Μαδρίτης με 4-0 και να σκαρφαλώσει μόνη πρώτη στον Α΄ όμιλο. Βίτσελ, Γκερέρο και Σάντσο οι σκόρερ των βεστφαλών. Πίεσε μετά το 1-0 οι «ροχιμπλάνκος» αλλά τα δοκάρια σταματήσαν την προσπάθεια των παικτών του Ντιέγκο Σιμεόνε για να πάρουν κάτι από τον αγώνα.

Η Ντόρτμουντ φιλοξενούσε την Ατλέτικο Μαδρίτης στο ντέρμπι κορυφής του πρώτου ομίλου, με τον νικητή της αναμέτρησης να έπαιρνε σημαντικό προβάδισμα για την κατάληψη της πρώτης θέσης. Οι δυο ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο μη θέλοντας να ρισκάρουν να ανοιχτούν από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.

Οι δυο ομάδες είχαν εστιάσει πιο πολύ στην αμυντική τους λειτουργία και το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου παιζόταν κυρίως στο κέντρο χωρίς πολλές επικίνδυνες καταστάσεις στις εστίες των Μπούρκι και Όμπλιακ. Όλα αυτά θα άλλαζαν στο 38ο λεπτό του αγώνα, καθώς ο Βίτσελ με αρκετή δόση τύχης κατάφερε να δώσει το προβάδισμα στην γερμανική ομάδα. Σουτ του Βέλγου μέσου κοντράρει πάνω στον Σαούλ αλλάζοντας πορεία ξεγελόντας τον Όμπλιακ για το 1-0 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος οι «ροχιμπλάνκος» κατάφεραν να μπουν πιο δυναμικά στην αναμέτρηση, θέλοντας να ισοφαρίσουν όσο πιο γρήγορα γινόταν. Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμένονε έχασε στο 50ο λεπτό την πρώτη ευκαιρία της να φέρει το ματς στα ίσια αλλά το σουτ του Σαούλ πέρασε λίγα μέτρα άουτ από την εστία. Λίγα λεπτά αργότερα ο Ισπανός απείλησε για άλλη μια φορά την Ντόρτμουντ αλλά το εξαιρετικό σουτ που επιχείρησε βρήκε στη συμβολή των δοκαριών με αποτέλεσμα να μην έρχεται και πάλι η ισοφάριση για την Ατλέτικο.

Με την συμπλήρωση μιας ώρας η βεστφαλοί ισορρόπησαν το παιχνίδι και βγήκαν μπροστά για να πετύχουν το δεύτερο τέρμα και να καθαρίσουν το παιχνίδι. Μετά την χαμένη ευκαιρία του Ρόις, ο Γκερέιρο πέτυχε το 2-0 στο 73ο λεπτό δίνοντας μεγάλο προβάδισμα στην ομάδα του. Η απάντηση της Ατλέτικο ήρθε στο 78ο λεπτό του αγώνα, με το σουτ του Κορρέα να το αποκρούει ο Μπούρκι και να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι και έξω. Η Ντόρτμουντ κατάφερε να πετύχει τρίτο τέρμα με τον Νάντσο στο 83ο λεπτό της αναμέτρησης αλλά και τέταρτο με τον Γκερέρο στο 90ο λεπτό δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην νίκη της Ντόρτμουντ επί της Ατλέτικο.

Έτσι, η Ντόρτμουντ ανάγκασε την Ατλέτικο στην πιο βαριά ήττα στην ιστορία της, ενώ έχει στον πάγκο της τον Ντιέγκο Σιμεόνε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ