Ο Μάνταλος ρυθμίζει το σχήμα

Ο Μάνταλος ρυθμίζει το σχήμα

Η θέση που θα χρησιμοποιηθεί ο αρχηγός της ΑΕΚ θα κρίνει και τη διάταξη της Ένωσης απέναντι στην Μπάγερν.

Ένα παιχνίδι όπως και το αποψινό απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου, χρήζει ειδικών τακτικών και σε τέτοιες φαίνεται πως θα καταφύγει ο Μαρίνος Ουζουνίδης, προκειμένου η ΑΕΚ να παλέψει για την υπέρβαση απέναντι στους πρωταθλητές Γερμανίας. Οι Κιτρινόμαυροι γνωρίζουν τις δυσκολίες της αποστολής τους όμως θα μπουν στην «Allianz Arena» με στόχο να παλέψουν για ότι καλύτερο.

Ο τεχνικός της Ένωσης δείχνει να προσανατολίζεται στο να εγκαταλείψει προσωρινά το 4-4-2 που εφαρμόζει από το ξεκίνημα της σεζόν, έτσι ώστε να παρουσιάσει ένα σύνολο με ενισχυμένο κέντρο. Προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να δημιουργηθούν όσο το δυνατόν λιγότεροι χώροι για τους Βαυαρούς.

Η σκέψη που φαίνεται να κερδίσει τον Ουζουνίδη περιλαμβάνει την τοποθέτηση του Μάνταλου σε ρόλο επιτελικού χαφ, μπροστά από τους Σιμόες, Γαλανόπουλο. Σε αυτή την περίπτωση ο Γκάλο θα αγωνιστεί στα δεξιά, ο Μπογέ στα αριστερά και στην επίθεση ένας εκ των Κλωναρίδη, Πόνσε. Με τον πρώτο λόγω ταχύτητας να έχει το πλεονέκτημα.

Πρόκειται για ένα σχήμα που έχει κερδίσει πόντους τα τελευταία 24ωρα στο μυαλό του Έλληνα τεχνικού, που θέλει αφενός να περιορίσει τη δράση της Μπάγερν και αφετέρου να αξιοποιήσει όσο το δυνατόν τα αγωνιστικά όπλα της ομάδας του.

Αν τελικά δεν επιλεγεί η συγκεκριμένη τακτική, τότε ο Μπογέ θα μείνει στον πάγκο, με τον Μάνταλο να ξεκινά από τα αριστερά. Από εκεί και πέρα, η τετράδα στην άμυνα θα αποτελείται από τους Μπακάκη, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλο και Χουλτ, ενώ κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Μπάρκας.

Σε διαφορετική περίπτωση ο Μπογέ πιθανότατα θα «θυσιαστεί», με τον Μάνταλο να διατηρείται αριστερά και τον Κλωναρίδη να καλύπτει τον χώρο πίσω από τον Πόνσε. Με τους υπόλοιπους Κιτρινόμαυρους να παραμένουν στην ενδεκάδα, αφού δύσκολα θα δούμε κάποια άλλη έκπληξη από τον τεχνικό της ΑΕΚ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ