Μακέντα: «Με τον Ρονάλντο στην ομάδα σου ξεκινάς από 1-0»

Μακέντα: «Με τον Ρονάλντο στην ομάδα σου ξεκινάς από 1-0»

Ο Φεντερίκο Μακέντα, μίλησε σε ιταλικό Μέσο για τον ντέρμπι της ημέρας στο Champions League, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για τον Κριστιάνο Ρονάλντο, συμπαίκτη του στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Φεντερίκο Μακέντα, ως Ιταλός και πρώην παίκτης της Γιουνάιτεντ, είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να μιλήσει σχετικά με το ντέρμπι της ημέρας στο Champions League, μεταξύ Γιουβέντους και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το calciomercato.it λοιπόν τον επέλεξε για μια συνέντευξη με άρωμα Champions League όπου μίλησε για τις δύο σημερινές αντιπάλους και για τον πρώην συμπαίκτη του στη Γιουνάιτεντ, Κριστιάνο Ρονάλντο.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο στράικερ του Παναθηναϊκού:

«Περιμένω ένα έντονο και γεμάτο ποιότητα παιχνίδι. Η Γιουβέντους είναι ανώτερη, αλλά η Γιουνάιτεντ έχει μεγαλύτερη ανάγκη τους βαθμούς, οπότε θα είναι καλό ματς».

Για το μυστικό της ανωτερότητας της Γιουβέντους είπε τα εξής: «Η Γιουβέντους έχει χτίσει νοοτροπία νικήτριας ομάδας εδώ και χρόνια, ενώ έχει διατηρήσει έναν κορμό βασικών παικτών. Έπειτα ο Αλέγκρι είναι ένας από τους κορυφαίους προπονητές. Αυτά έχουν ως αποτέλεσμα, όποιος καινούργιος έρχεται στην ομάδα να βγάζει τον καλύτερό του εαυτό και να κάνει τη διαφορά».

Σχετικά με την κακή σεζόν της ομάδας του Ζοσέ Μουρίνιο ανέφερε: «Νομίζω ότι η μεταγραφική απραξία επηρέασε την ομάδα. Όλοι περίμεναν σημαντικές προσθήκες, οι οποίες δεν έγιναν. Έχουν καλή ομάδα, αλλά δεν είναι πλέον η ομάδα που πριν μερικά χρόνια βλέπαμε στην κορυφή της Ευρώπης. Παρεμπιπτόντως, πιστεύω ότι θα βελτιωθούν μέσα στη χρονιά, ακόμη και αν δεν κατακτήσουν τίτλους απέναντι σε ομάδες, που είναι καλύτερες τόσο στην Premier League, όσο και στο Champions League».

Όταν κλήθηκε να σχολιάσει τη μετακίνηση του Ρονάλντο στη Γιουβέντους, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ξέρω καλά τον Κριστιάνο και είμαι χαρούμενος, που ήρθε στην Ιταλία. Έφερε μαζί του μια νοοτροπία νικητή, σε ένα περιβάλλον που ήδη είναι συνηθισμένο στις νίκες. Νομίζω ότι με τον Ρονάλντο μαζί της, η Γιουβέντους μπορεί φέτος να κατακτήσει το Champions League. Όταν έχεις μαζί σου τον Κριστιάνο ξεκινά πάντα με προβάδισμα 1-0».

Στη συνέχεια μίλησε για το τι θυμάται από την συνύπαρξή του με τον Πορτογάλο: «Έχω τόσες πολλές αναμνήσεις. Η πιο σημαντική ίσως ήταν την ημέρα που έκανα το ντεμπούτο μου με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μετά το ματς, όπου σκόραρα το νικητήριο γκολ στο 3-2 και εκείνος είχε πετύχει τα άλλα δύο, έλαβε ένα μπουκάλι ως ο MVP του παιχνιδιού. Ήθελε να το δώσει σε εμένα, αλλά αρνήθηκα. Ήταν όμως μια πολύ όμορφη χειρονομία από ένα είδωλο, όπως εκείνος».

Τέλος, ο Μακέντα έκλεισε με μια… πολιτικά ορθή απάντηση σχετικά με το ποια ομάδα θα υποστηρίξει: «Θα υποστηρίξω ένα εξαιρετικό παιχνίδι ανάμεσα σε δύο σπουδαίες ομάδες με πολλά γκολ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ