Μπάγερν Μονάχου – ΑΕΚ 2-0

Μπάγερν Μονάχου – ΑΕΚ 2-0

Η ΑΕΚ το πάλεψε όσο μπορούσε, αλλά υποκλίθηκε στην ανωτερότητα της Μπάγερν, η οποία επικράτησε 2-0 με δύο γκολ του Λεβαντόφσκι μέσα στο Allianz Arena.

Η ΑΕΚ στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων στο παιχνίδι με την Μπάγερν στο Μόναχο, γνωρίζοντας την ήττα με 2-0 από την πρωταθλήτρια Γερμανίας. Η Ένωση παρουσιάστηκε με ένα αμυντικογενές πλάνο που το τήρησε πιστά, είχε σε πολύ καλή μέρα τον Μπάρκα και γενικώς δεν έδωσε ιδιαίτερα δικαιώματα στους αστέρες της Μπάγερν, που ωστόσο έφτασε στη νίκη χάρις στα δύο γκολ του Λεβαντόφσκι. Ο Πολωνός φορ ήταν το πρόσωπο του αγώνα, καθώς μετέτρεψε σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από τον Τσόσιτς στο πρώτο μέρος ενώ στην επανάληψη σφράγισε τη νίκη για τους Βαυαρούς, με μια προβολή.

Κάπως έτσι, η ΑΕΚ παρά την φιλότιμη προσπάθειά της δεν απέφυγε την 4η ήττα σε ισάριθμα ματς για τη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, με τις όποιες ελπίδες της για περαιτέρω πορεία στην Ευρώπη να εξανεμίζονται.

O Mαρίνος Ουζουνίδης επέλεξε να διαφοροποιήσει τα πλάνα του και να παρατάξει την ΑΕΚ με ένα 5-4-1. Έναν σχηματισμό που περιλάμβανε τον Τσόσιτς στο πλευρό των Τσιγκρίνσκι και Λαμπρόπουλου στην άμυνα, τον Άλεφ τρίτο χαφ δίπλα στους Σιμόες και Γαλανόπουλο και τον Μάνταλο ελεύθερο, πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Πόνσε. Η Ένωση κατάφερε με αυτό το σφικτό σχήμα να εγκλωβίσει την Μπάγερν, που ουσιαστικά δεν απείλησε στο πρώτο ημίχρονο.

Οι Γερμανοί δεν είχαν απάντηση στην σωστά οργανωμένη αμυντική γραμμή του Δικεφάλου και αν δεν ερχόταν αυτή η τουλάχιστον αυστηρή απόφαση του Γιουγκ στο 31’, πιθανότατα να μην είχαν σκοράρει. Ωστόσο ο Σλοβένος ρέφερε καταλόγισε πέναλτι στο κράτημα του Τσόσιτς στον Λεβαντόφσκι, σε μια εκτέλεση… κόρνερ, με τον Πολωνό φορ να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να ανοίγει το σκορ.

Ένα γκολ που ήρθε τσάμπα και βερεσέ για την ΑΕΚ, που παρουσιάστηκε απόλυτα διαβασμένη στο πρώτο 45λεπτο κάνοντας ένα πολύ καλό παιχνίδι. Μάλιστα η Ένωση ήταν εκείνη που έφτασε πρώτη κοντά στο γκολ, με την κεφαλιά του Λαμπρόπουλου στο 5’ που πέρασε ελάχιστα άουτ. Η Μπάγερν από την άλλη απάντησε με την προσπάθεια του Γκορέτσκα δύο λεπτά μετά και πέραν τούτου, τίποτα. Ωστόσο, κατόρθωσε να πάει στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ, χάρη σε αυτή την φάση του 31ου λεπτού.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ συνέχισε την ίδια τακτική. Η Ένωση κρατούσε κοντά τις γραμμές της και περίμενε την Μπάγερν, αφού ήταν σαφές πως αδυνατούσε να κρατήσει την μπάλα για πολύ ώρα. Κάπως έτσι οι Γερμανοί έφερναν σιγά-σιγά όλο και πιο πολύ το παιχνίδι στην περιοχή του Μπάρκα, που ωστόσο ήταν σε εξαιρετική βραδιά.

Ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ απέκρουσε εντυπωσιακά τις προσπάθειες του Γκορέτσκα στο 55’ και του Λεβαντόφσκι στο 62’, όμως δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο και στο 71’. Όταν ο Λεβαντόφσκι βρέθηκε ανενόχλητος στο δεύτερο δοκάρι και με προβολή έκανε το 2-0. Ένα σκορ που έμεινε μέχρι τέλους.

Η Ένωση παρά τις αλλαγές του Ουζουνίδη δεν είχε τα περιθώρια να αντιδράσει από εκείνο το σημείο και μετά, γνωρίζοντας έτσι την ήττα από την Μπάγερν. Σε ένα ματς που στάθηκε μια χαρά αλλά ωστόσο δεν μπορούσε να διεκδικήσει και κάτι περισσότερο.

Το κλειδί: Η φάση του 31’, καθώς η Μπάγερν βρήκε ένα γκολ σε ένα σημείο του ματς που δυσκολευόταν ακόμα και να απειλήσει.

Το 10άρι: Ο Κίμιχ. Ήταν εκείνος που εκτέλεσε τα κόρνερ από τα οποία προήλθαν τα γκολ της Μπάγερν και γενικώς έκανε ένα σούπερ παιχνίδι.

Γιατί κόουτς: Η απόφαση του Ουζουνίδη να αφήσει τον Μάνταλο στο παιχνίδι για τόσα λεπτά δεν αποδείχθηκε σωστή, καθώς ο αρχηγός της ΑΕΚ έμοιαζε εγκλωβισμένος και ο Μπογέ θα μπορούσε ενδεχομένως να δώσει περισσότερα.

Στον πάγκο: Ο Ούρος Τσόσιτς. Κάνει ένα εντελώς ανόητο μαρκάρισμα στη φάση του πέναλτι, ενώ χάνει τον Λεβαντόφσκι και στο δεύτερο γκολ.

Μπάγερν Μονάχου-ΑΕΚ 2-0

ΓΗΠΕΔΟ: Allianz Arena

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Mατέι Γιούγκ (Σλοβενία)

ΒΟΗΘΟΙ: Ματέι Ζούνικ, Μανουέλ Βιντάλι

Γκολ: 31’, 71’ Λεβαντόφσκι

Δοκάρια: –

Κίτρινες: Τσόσιτς, Σιμόες

Κόκκινες: –

Μπάγερν Μονάχου (Ν. Κόβατς, 4-3-3): Νόιερ, Κίμιχ, Μπόατενγκ, Χούμελς, Αλαμπα, Μίλερ, Μαρτίνεθ, Γκορέτσκα, Γκνάμπρι (87′ Σάντσες), Ριμπερί (84′ Ραφίνια), Λεβαντόφσκι (90’+ Βάγκνερ).
ΑΕΚ (Μ. Ουζουνίδης, 5-3-2): Μπάρκας, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς, Χουλτ, Γαλανόπουλος (78′ Γκάλο), Σιμόες, Αλεφ (67′ Μοράν), Μάνταλος (79′ Μπογέ), Πόνσε

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ