Η ανάλυση της πρόκρισης της Μπενφίκα επί του ΠΑΟΚ

Η ανάλυση της πρόκρισης της Μπενφίκα επί του ΠΑΟΚ

Ο Ρούι Βιτόρια μιλώντας σε σεμινάριο προπονητών αποκάλυψε ορισμένα κομμάτια της στρατηγικής του για να αποκλείσει τον Δικέφαλο.

Ο Ρούι Βιτόρια (τεχνικός της Μπενφίκα) ήταν μεταξύ των βασικών ομιλητών σε σεμινάριο προπονητών στην Πορτογάλια.

Εκεί μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ στα play-offs των φετινών προκριματικών του Champions League και τη στρατηγική του για να κερδίσει η ομάδα του στην Τούμπα και να προκριθεί στους ομίλους.

Μεταξύ άλλων τόνισε: «Η ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ ήταν ένα παιχνίδι μέσα σε μια εβδομάδα με σημαντικούς αγώνες. Υπήρχε το Σάββατο το ντέρμπι με την Σπόρτινγκ και ακολουθούσε το ταξίδι στην Ελλάδα για τη ρεβάνς ενός σημαντικού αγώνα για το Τσάμπιονς Λιγκ, όπου είχαμε αρχίσει να το προετοιμάζουμε αρκετές μέρες νωρίτερα.

Το πιο σημαντικό βήμα ήταν η ανάλυση και το πως θα περνούσαμε όλα αυτά τα στοιχεία στους ποδοσφαιριστές μας. Αναλύσαμε τον αντίπαλο από το πρώτο παιχνίδι και όσα είχαμε αποθηκεύσει από προηγούμενους αγώνες.

Γνωρίζαμε τα χαρακτηριστικά κάθε αντίπαλου ποδοσφαιριστή, τη μέθοδο παιχνιδιού τους και αυτά τα περάσαμε στους παίκτες μας για να ξέρουν τι έπρεπε να κάνουν».

Συνεχίζοντας ο Ρούι Βιτόρια πρόσθεσε: «Στο συγκεκριμένο παιχνίδι στην Ελλάδα έπρεπε να έχουμε γρήγορη ανάγνωση των καταστάσεων, να αξιοποιήσουμε το παιχνίδι μας από τα άκρα, να κοντρολάρουμε τις δεύτερες μπάλες, να χτίζουμε γρήγορα επιθέσεις και να πιέζουμε ψηλά. Στόχος μας ήταν να σταματήσουμε και να περιορίσουμε τον Πρίγιοβιτς και τον Πέλκα. Ήταν οι δύο παίκτες που είχαν τραβήξει την προσοχή μας και ήταν κρίσιμο να αντιληφθούμε την ικανότητα των αντιπάλων μας στην μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση και να το σταματήσουμε.

Εξετάσαμε όλους τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ και συνειδητοποιήσαμε ότι ο τερματοφύλακας έκανε πολλά λάθη και έριχνε πολλές μπάλες μπροστά χωρίς στόχο. Κάπως έτσι ήρθε και το λάθος του στη φάση του πέναλτι. Ζήτησα από τους παίκτες μου να φορτώσουν την αριστερή πλευρά των αντιπάλων και να το κάνουμε με συχνότητα στο παιχνίδι μας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ