Λύτρωση με Φελαϊνί για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με δημιουργό τον Ρονάλντο η Γιουβέντους

Λύτρωση με Φελαϊνί για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με δημιουργό τον Ρονάλντο η Γιουβέντους

Η Γιουβέντους πέταξε τη Βαλένθια εκτός διεκδίκησης της πρόκρισης και κατέστησε τον εαυτό της απόλυτο φαβορί για την πρωτιά του ομίλου, κερδίζοντας με 1-0 στο Τορίνο, ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε με το ίδιο σκορ της Γιουνγκ Μπόις στο Ολντ Τράφορντ, με γκολ του Φελαϊνί στις καθυστερήσεις!

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο γύρισε, ντριμπλαρε, πάσαρε παράλληλα και ο Μάριο Μάντζουκιτς ήταν ξανά εκεί που έπρεπε. Στο 59ο λεπτό της συνάντησης της Γιουβέντους με τη Βαλένθια στο Τορίνο, ο Κροάτης φορ έγραψε το 1-0, σκορ το οποίο έμελλε να είναι και το τελικό της αναμέτρησης της 5η αγωνιστικής του 8ου ομίλου του Champions League.

Οι Νυχτερίδες δεν στάθηκαν παθητικά στο χορτάρι, κατάφεραν να δημιουργήσουν και ορισμένες επικίνδυνες καταστάσεις, ωστόσο το συντηρητικό πλάνο του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι κράτησε την ομάδα του Μαρθελίνο μακριά από την εστία των Μπιανκονέρι και αποτέλεσε κλειδί για τη νίκη.

Πάντως οι καλές στγμές της πρωταθλήτριας Ιταλίας προήλθαν κυρίως από μακρινά σουτ του Ρονάλντο, ενώ προς το τέλος της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να διευρύνουν το προβάδισμά τους σε κάποιες αντεπιθέσεις, γεγονός το οποίο δεν κατάφεραν.

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Στσέζνι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Άλεξ Σάντρο (46′ Κουαδράδο), Κανσέλο, Μπεντανκούρ, Πιάνιτς, Ματουιντί, Ντιμπάλα (79′ Ντόουγκλας Κόστα), Μάντζουκιτς, Ρονάλντο.

Βαλένθια (Μαρθελίνο): Νέτο, Παουλίστα, Βατς, Ντιακαμπί, Γκαγιά, Κοκλέν, Παρέχο, Κοντογκμπιά (72′ Σολέρ), Γκέντες, Μίνα (68′ Μπατσουαγί), Ροντρίγο (46′ Γκαμεϊρό).

Στο άλλο ματς του ομίλου η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε το καθήκον της και χάρη στη νίκη της Γιουβέντους επί της Βαλένθια, πήρε και την πρόκριση στους 16 του Champions League, φτάνοντας τους 10 βαθμούς στον 8ο όμιλο.

Το πώς έκανε βέβαια αυτό το καθήκον η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο, είναι μια πιο περίπλοκη υπόθεση. Κι αυτό γιατί χρειάστηκε ένα γκολ του Μαρουάν Φελαϊνί στις καθυστερήσεις προκειμένου να εξασφαλίσει τους τρεις βαθμούς. Ο Βέλγος μέσος χρησιμοποίησε το σώμα του με ποιότητα που θύμισε επιθετικό μεγάλης κλάσης και εκτέλεσε εξίσου όμορφα για το τελικό 1-0, με τον Πορτογάλο τεχνικό, αλλά και ολόκληρο το Ολντ Τράφορντ να ξεσπά σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Οι Ελβετοί πάλεψαν, έχασαν ευκαιρίες και είδαν τον Νταβίντ ντε Χέα να τους λέει «όχι» σε λίγες περιπτώσεις, όμως τελικά δεν ευτύχησαν να φύγουν καν με το βαθμό από το Μάντσεστερ, ο οποίος θα τους και έδινε βάσιμες ελπίδες για την 3η θέση του ομίλου. Πλέον τερμάτισαν οριστικά στην τελευταία θέση στην παρθενική συμμετοχή τους στους ομίλους του θεσμού και πάνε στο παιχνίδι με τους Μπιανκονέρι στην Ελβετία για… την τιμή των όπλων.

Τέλος, για να προσπεράσει η αγγλική ομάδα τη Γιουβέντους και να πάρει την πρωτιά του γκρουπ την τελευταία αγωνιστική, θα χρειαστεί να κερδίσει με διαφορά τριών τερμάτων και άνω την αδιάφορη Βαλένθια στην Ισπανία, να μη δεχθεί γκολ από τις Νυχτερίδες και παράλληλα οι Τορινέζοι να έρθουν ισοπαλία με τη Γιουνγκ Μπόις, ώστε η Γιουνάιτεντ να τους προσπεράσει στη διαφορά τερμάτων.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ζοζέ Μουρίνιο): Ντε Χέα, Σμόλινγκ, Τζόουνς, Σο, Βαλένσια, Φρεντ (64′ Πογκμπά), Μάτιτς, Λίνγκαρντ (Λουκάκου), Φελαϊνί (72′ Μάτα), Μαρσιάλ, Ράσφορντ.

Γιουνγκ Μπόις (Τζεράρντο Σεοάνε): Μπάλμοος, Μπέργκεν (46′ Γκαρσία), Καμαρά, Μπαμπού, Μπενίτο, Λάουπερ, Σο, Σουλεϊμάνι (66′ Φάσναχτ), Έμπισερ, Ασαλέ, Ενσαμέ (83′ Ενγκαμαλέ).

Η βαθμολογία:

1. Γιουβέντους 12 (8-2)
2. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 10 (6-2)
3. Βαλένθια 5 (4-5)
4. Γιούνγκ Μπόις 1 (2-11)

Η τελευταία αγωνιστική:
Βαλένθια – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Γιουνγκ Μπόις – Γιουβέντους

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ