Απώλεια αλλά πρόκριση για τη Μάντσεστερ Σίτι, ο Τάισον έστειλε τη Σαχτάρ σε «τελικό»

Απώλεια αλλά πρόκριση για τη Μάντσεστερ Σίτι, ο Τάισον έστειλε τη Σαχτάρ σε «τελικό»

Η Λιόν μετατράπηκε ξανά στον «δαίμονα» της φετινής Μάντσεστερ Σίτι, η οποία όμως αυτή τη φορά είχε απάντηση και έφυγε από τη Γαλλία με το βαθμό (2-2) και την πρόκριση στους 16 του Champions League. Μεγάλη νίκη για τη Σαχτάρ στις καθυστερήσεις του ματς με τη Χόφενχαϊμ (2-3), έτσι πάει σε «τελικό» με τη Λιόν την τελευταία αγωνιστική.

Σε ένα φοβερό ματς στη Γαλλία για τον 6ο όμιλο της 5ης αγωνιστικής του Champions League, η Λιόν έγινε ξανά η ομάδα που έβαλε άλυτους… γρίφους στη Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα, μετά την τεράστια νίκη που είχαν πανηγυρίσει οι Γάλλοι στο Έτιχαντ την 1η αγωνιστική. Αυτή τη φορά βέβαια έμειναν στο 2-2 με τους Πολίτες και παράλληλα διατηρήθηκαν στη θέση του φαβορί για την πρόκριση στους 16 του Champions League, έναντι της 3ης Σαχτάρ Ντόνετσκ.

Ο κίνδυνος για τους φιλοξενούμενους φάνηκε από το πρώτο 45λεπτο. Στην Premier League η πρωταθλήτρια Αγγλίας έχει μετατρέψει σε συνήθεια να προηγείται ακόμα και 3-0 στο πρώτου μισάωρο, εντούτοις στο πρώτο 45λεπτο του αγώνα με τη Λιόν όχι απλά δεν βρήκε δίχτυα, αλλά δεν έφτιαξε καν κάποια μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθεί. Η Λιόν είχε δοκάρι στο 44′ με τον Μαξουέλ Κορνέ, ενώ στο 55′ ο ίδιος παίκτης άνοιξε το σκορ με μια πανέμορφη, πλασαριστή εκτέλεση από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Γενικότερα στο δεύτερο μισό το παιχνίδι ήταν πιο ανοιχτό. Στο 62′ ο Λαπόρτ ισοφάρισε με μια άψογη κεφαλιά από το δεύτερο δοκάρι και συνέχισε να απειλεί στα προσεχή λεπτά, βγάζοντας ωραίους αυτοματισμούς και συνεργασίες στα καρέ των Γάλλων. Έλα όμως που το γκολ δεν το βρήκε και ο Κορνέ ήταν ξανά εκεί για να την κάνει να το πληρώσει. Στο 81′ η άμυνα των φιλοξενούμενων «τρύπησε» από μία έξοχη κάθετη και ο Αφρικανός φορ πλάσαρε σωστά τον Έντερσον για το 2-1, ωστόσο ο Σέρχιο Αγκουέρο είχε την απάντηση μόλις δύο λεπτά αργότερα, με νέα κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση κόρνερ.

Η Σίτι πήρε ένα αποτέλεσμα που την κάνει απόλυτο φαβορί για την πρωτιά του ομίλου, ούσα τρεις βαθμούς πάνω από τη 2η Λιόν και έχοντας ανάγκη μόλις ένα βαθμό στο ματς με τη Χόφενχαϊμ την τελευταία αγωνιστική για να κατακτήσει την κορυφή.

Λιόν (Μπρούνο Ζενεσιό): Λόπες, Ντεναγιέρ, Μαρτσέλο, Μαρσάλ, Ραφαέλ (74′ Τετέ), Ντομπελέ, Αουάρ, Φ. Μεντί, Κορνέ (89′ Τεριέ), Φεκίρ (84′ Τραορέ), Ντεπάι.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Λαπόρτ, Ζιντσένκο, Φερναντίνιο, Ντ. Σίλβα, Στέρλινγκ, Σανέ (71′ Ντέλφ), Μαχρέζ, Αγκουέρο (90+’1 Φόντεν).

Όχι ότι το άλλο ματς του ομίλου υστέρησε σε θέαμα και ίντριγκα. Η Σαχτάρ Ντόνετσκ ήταν καλύτερη από τη Χόφενχαϊμ στη Γερμανία και στο τέλος ευτύχησε να πανηγυρίσει μία νίκη που τη φέρνει τόσο σε θέση φαβορί για την 3η θέση όσο και σε θέση εκκίνησης για να διεκδικήσει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League, στο μεγάλο ματς που θα ακολουθήσει την τελευταία αγωνιστική στην Ουκρανία, κόντρα στη Λιόν που βρίσκεται στο +2.

Ένα «τρίποντο» που όμως ήρθε με τρόπο που… έσπασε καρδιές. Η Σαχτάρ προηγήθηκε με δύο απανωτά γκολ, αλλά και υπέροχα τελειώματα των Ισμαΐλι (14′) και Τάισον (15′), ωστόσο ο Κράμαριτς απάντησε άμεσα (17′) και ο Ζούμπερ ισοφάρισε σε 2-2 προς το τέλος του δεύτερου ημιχρόνου (2-2).

Και μπορεί ολόκληρο το δεύτερο μέρος να κύλησε χωρίς γκολ, έχοντας πάντως την αποβολή του Σαλάι στο 60′ ίσα – ίσα για να… διατηρήσει το σασπένς, ωστόσο στις καθυστερήσεις ήρθε ένα και… καλό για τους φιλοξενούμενους. Έπειτα από εξαίσια ανάπτυξη. Ο Τάισον κοντρόλαρε, γύρισε και εκτέλεσε από την καρδιά της περιοχής, γράφοντας το τελικό 2-3 και στέλνοντας τη Σαχτάρ στον «τελικό» με τους Γάλλους, όπου θα χρειάζεται μόνο νίκη για να πανηγυρίσει την πρόκριση στους 16.

Χόφενχαϊμ (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Μπάουμαν, Φογκτ, Μπίτσακτσιτς, Σουλτς (84′ Γκρίφο), Καντεράμπεκ, Ντεριρμπάι, Νόρντβεϊτ (84′ Γκρίλιτς), Κράμαριτς, Μπελφοντίλ, Σαλάι, Ζούμπερ (77′ Νέλσον).

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Πάουλο Φονσέκα): Πιάτοφ, Κρίβτσοφ, Κοτσολάβα, Νταντσένκο (90+4′ Νταντσένκο), Ματβιγένκο, Ισμαΐλι, Μπάρμπεραν, Στεπανένκο (77′ Πάτρικ), Κοβαλένκο (85′ Ντεντίνιο), Τάισον, Μοράες.

Η βαθμολογία:

1. Μάντσεστερ Σίτι 10 (14-5)
2. Λιόν 7 (11-10)
3. Σαχτάρ Ντόνετσκ 5 (7-15)
4. Χόφενχάιμ 3 (10-12)

Η τελευταία αγωνιστική:

Μάντσεστερ Σίτι – Χόφενχαϊμ
Σαχτάρ Ντόνετσκ – Λιόν

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ