Μπαρτσελόνα – Τότεναμ 1-1

Μπαρτσελόνα – Τότεναμ 1-1

Οι Νερατζούρι δεν κέρδισαν την Αϊντχόφεν (1-1) και η Τότεναμ με το 1-1 που πήρε στο Καμπ Νου πέρασε ως δεύτερη στους «16», υπερτερώντας στην ισοβαθμία με την ιταλική ομάδα!

Η μπίλια της πρόκρισης έκατσε τελικά πάνω στο σήμα της Τότεναμ! Οι Πετεινοί στάθηκαν όρθιοι στο Καμπ Νου απέναντι στην Μπαρτσελόνα (1-1) και σε συνδυασμό με την γκέλα της Ιντερ απέναντι στη ουραγό Αϊντχόφεν (1-1) πέρασαν ως δεύτεροι στους «16» του Champions League, υπερτερώντας στην ισοβαθμία με την ιταλική ομάδα.

Πρώτοι και καλύτεροι οι Μπλαουγκράνα, με τον Ντεμπελέ να ντύνεται… Μέσι και να πετυχαίνει ένα πανέμορφο γκολ. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε σε 6 ματς στη φάση των ομίλων μάζεψε συνολικά 14 πόντους και προκρίθηκε πανηγυρικά στην επόμενη φάση, με τους Βρετανούς να συνοδεύουν τους Καταλανούς με 8 βαθμούς. Τόσους είχε και η Ιντερ, η οποία έχασε την πρόκριση στην ισοβαθμία και θα συνεχίσει στο Europa League. Τελευταία κατετάγη η Αϊντχόφεν, η οποία μάζεψε όλους και όλους 2 βαθμούς, εκ των οποίων ο ένας ήταν απόψε στο Τζουζέπε Μεάτσα.

Από την κόλαση στον παράδεισο η Τότεναμ

Το έργο της Τότεναμ ήταν εξ αρχής πολύ δύσκολο, καθώς οι Πετεινοί είχαν απέναντί τους μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Η Μπαρτσελόνα, παρά τις πολλές αλλαγές που έκανε ο Βαλβέρδε, ξεκίνησε δυνατά και προηγήθηκε στο 7ο λεπτό με ένα πανέμορφο γκολ από τον Ντεμπελέ. Ο αστέρας των γηπεδούχων έγινε για λίγο… Μέσι και με τα «μαγικά» του ξεσήκωσε τους οπαδούς των Μπλαουγκράνα. Ο Γάλλος έκλεψε την μπάλα, μπήκε στην αντίπαλη περιοχή, απέφυγε τον Γουίνκς και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γιορίς.

Οι γηπεδούχοι είχαν το πάνω χέρι στο πρώτο μισάωρο, χωρίς όμως να καταφέρουν να σκοράρουν δεύτερο γκολ. Στο 32’ η Τότεναμ είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Σον, ο οποίος βγήκε τετ α τετ με τον Σίλεσεν, αλλά ο πορτιέρο της Μπαρτσελόνα είπε «όχι» και κράτησε το μηδέν. Στο δεύτερο ημίχρονο οι Λονδρέζοι πίεσαν και δημιούργησαν τρεις κλασσικές ευκαιρίες, αλλά και πάλι ο Σίλεσεν πραγματοποίησε σπουδαίες αποκρούσεις. Αρχικά στο 48’ στην προσπάθεια του Ερικσεν και στη συνέχεια στις προσπάθειες των Σον (57’) και Μόουρα (76’).

Στο 85’ τελικά η Τότεναμ βρήκε το γκολ που έψαχνε. Ο Κέιν μπήκε στην περιοχή από αριστερά, έκανε το γύρισμα και ο Μόουρα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1! Ένα σκορ, που έδωσε την πρόκριση στη βρετανική ομάδα και έστειλε τους οπαδούς της στον 7ο ουρανό. Το 1-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος, με τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους τη μεγάλη επιτυχία τους.

Οι συνθέσεις:

Μπαρτσελόνα:Σίλεσεν, Σεμέδο, Βερμάλεν, Λενγκλέ, Μιράντα, Ράκιτιτς, Αλενιά, Αρτούρ, Μουνίρ, Ντεμπελέ, Κοουτίνιο.
Τότεναμ: Λορίς, Ουόκερ-Πίτερς, Αλντερβάιρελντ, Βερντόνχεν, Ρόουζ, Γουίνκς, Σισοκό, Έρικσεν, Ντέλε Άλι, Σον, Κέιν.

«Κηδεία» στο Τζουζέπε Μεάτσα

Ποιος να το περίμενε. Η ουραγός Αϊντχόφεν, που μέχρι σήμερα είχε μόλις έναν βαθμό, έκανε… κηδεία στην Ιντερ, που καιγόταν για τη νίκη. Οι Ολλανδοί στάθηκαν πολύ καλά στο Τζουζέπε Μεάτσα, δεν λύγισαν στην πίεση των γηπεδούχων και έστειλαν τους Νερατζούρι στο Europa League. Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν ιδανικά την αναμέτρηση και προηγήθηκαν στο 13ο λεπτό με τον Λοσάνο.

Στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλύτεροι και εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρον το άγχος που είχαν οι παίκτες της Ιντερ. Οι Ιταλοί στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαν δυνατά και στο 49’ ο Ικάρντι έφτασε μια ανάσα από το 1-1, αλλά ο Ζουτ έδειξε τα αντανακλαστικά του και κράτησε το μηδέν. Ο,τι δεν κατάφερε στο 49’ το έκανε 73’ ο Ικάρντι. Ο Πολιτάνο σέντραρε από τα δεξιά, ο Ικάρντι πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Το τέρμα του, ωστόσο, δεν ήταν ικανό να δώσει στην Ιντερ την πρόκριση, με τους γηπεδούχους στο τελευταίο 15άλεπτο να προσπαθούν, αλλά να μην μπορούν να πετύχουν το γκολ της λύτρωσης.

Οι συνθέσεις:

Ιντερ: Χαντάνοβιτς, Ντ’Αμπρόζιο, Ντε Φράι, Σκρίνιαρ, Ασαμόα, Καντρέβα, Μπρόζοβιτς, Μπόρχα Βαλέρο, Πολιτάνο, Ικάρντι, Πέρισιτς.
Αϊντχόφεν: Ζουτ, Ντούμφρις, Σένσμπουρι, Βίρχεφερ, Ανχελίνιο, Ροσάριο, Χέντριξ, Λοσάνο, Γκουτιέρες, Μπέρχβιν, Ντε Γιονγκ.

Τα αποτελέσματα

Μπαρτσελόνα-Τότεναμ 1-1
(7’ Ντεμπελέ-85’ Μόουρα)

Ίντερ-Αϊντχόφεν 1-1
(73’ Ικάρντι-13’ Λοσάνο)

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου:
1. Μπαρτσελόνα (14-5) 14
2. Τότεναμ (9-10) 8
3. Ίντερ (6-7) 8
4. Αϊντόχφεν (6-13) 2

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ