Σαχτάρ Ντόνετσκ – Λιόν 1-1

Σαχτάρ Ντόνετσκ – Λιόν 1-1

Οι Γάλλοι πήραν την ισοπαλία στο Ντόνετσκ και «σφράγισαν» την πρόκρισή στους «16» - Νίκη με ανατροπή η Σίτι, με τον Σανέ να σκοράρει και τα δύο γκολ στο 2-1 επί της Χοφενχάιμ.

Γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος λέει ο θυμόσοφος λαός και αυτή η ρήση ταιριάζει απόλυτα στο παιχνίδι της Σαχτάρ με την Λιόν, για την 6η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Οι Ουκρανοί προηγήθηκαν στο 22’ με τον Τζούνιορ Μοράες, αλλά οι Γάλλοι ισοφάρισαν στο 65’ με τον Φεκίρ και πανηγύρισαν την πρόκρισή τους στους «16» της διοργάνωσης.

Οι Λιονέ παρότι βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο, στο δεύτερο μέρος βρήκαν τον τρόπο να ισοφαρίσουν και να πάρουν την πολυπόθητη πρόκριση στην επόμενη φάση. Οι φιλοξενούμενοι στάθηκαν όρθιοι στο Ντόνετσκ και πήραν την ισοπαλία, αφήνοντας στην τρίτη θέση την Σαχτάρ, με τους Ουκρανούς να συνεχίζουν στο Europa League.

ΣΑΧΤΑΡ ΝΤΟΝΕΤΣΚ: Πιάτοβ, Ματβιγένκο, Κριβτσόβ, Κοτσολάβα (Μπούτκο 46′), Ισμαΐλι, Μαϊκόν, Στεπανένκο, Μάρλος (Μπόλμπατ 87′), Κοβαλένκο (Καγιοντέ 83′), Τάισον, Μοράες

ΛΙΟΝ: Λόπες, Ντεναγέρ, Μαρσέλο, Μάρσαλ, Τετέ, Τουσάρ, Αουάρ, Μεντί, Φεκίρ (Ντουμπουά 89′), Ντεπάι (Ντεμπελέ 80′), Τραορέ (Ντομπελέ 72′)

 

 

Ανατροπή με την υπογραφή του Σανέ

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου ανάμεσα στην Μάντσεστερ Σίτι και την Χοφενχάιμ, οι Πολίτες επικράτησαν με ανατροπή 2-1 και πέτυχαν την 4η νίκη τους στη διοργάνωση. Οι Γερμανοί αιφνιδίασαν τους γηπεδούχους και στο 16’ προηγήθηκαν 1-0 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Κράμαριτς. Ο Λαπόρτ γκρέμισε τον Χούμπνερ, με τον διαιτητή να δείχνει αμέσως την άσπρη βούλα. Ο Κράμαριτς ανέλαβε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών, δεν λάθεψε απέναντι από τον Εντερσον Μοράες και έβαλε μπροστά στο σκορ τους φιλοξενούμενους.

Μετά το γκολ της Χοφενχάιμ, η Σίτι ανέβασε στροφές και στο 45’ ισοφάρισε με φοβερό φάουλ του Σανέ! Ο Γερμανός άσος πήρε φόρα και έστειλε την μπάλα συστημένη στα δίχτυα του Μπάουμαν για το 1-1. Στο 61’ ο Σανέ ξαναχτύπησε για δεύτερη φορά στο παιχνίδι και έκανε την ολική ανατροπή! Οι γηπεδούχοι βγήκαν ταχύτατα στην κόντρα, ο Στέρλινγκ έβγαλε τετ α τετ τον Σανέ και αυτός με πλασέ έκανε το 2-1 για τους γηπεδούχους.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον Μοράες, Στόουνς (Γουόκερ 46′), Οταμέντι, Λαπόρτ, Ζιντσένκο (Ντελφ 64′), Μπερνάντο Σίλβα (Κομπανί 85′), Γκιουντογκάν, Φοντέν, Στέρλινγκ, Γκαμπριέλ Ζεζούς, Σανέ

ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ: Μπάουμαν, Μπρένετ (Νέλσον 46′), Νούχου, Χούμπνερ, Καντέραμπεκ, Γκρίλιτς, Γκέιγκερ (Αμίρι 63′), Μπιτενκούρτ (Μπελφοντίλ 70′), Σουλτζ, Ζοέλιντον, Κράμαριτς

 

Μάντσεστερ Σίτι – Χoφενχάιμ 2-1 (45+1′ 61′ Σανέ / 16′ πεν. Κράμαριτς)

Σαχτάρ Ντόνετσκ – Λιόν 1-1 (22′ Ζούνιορ Μοράες / 65′ Φεκίρ)

Τελική βαθμολογία

1.Μαν. Σίτι 13 (16-10) (Champions League)
2.Λυών 8 (12-11) (Champions League)
3.Σαχτάρ 6 (8-16) (Europa League)
4.Χοφενχάιμ 3 (11-14)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ