Η Γιουβέντους είναι πάντα υπερδύναμη

Η Γιουβέντους είναι πάντα υπερδύναμη

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει αύριο βράδυ τη Γιουβέντους, φιναλίστ του περσινού Τσάμπιονς Λιγκ και υπερδύναμη του ιταλικού ποδοσφαίρου, όπως αποδείχθηκε και στο ντέρμπι με τη Νάπολι

Η Γιουβέντους ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι του ιταλικού πρωταθλήματος απέναντι στη Νάπολι, καθώς οι μπιανκονέρι επικράτησαν στο Σαν Πάολο με 1-0. Ο Ολυμπιακός θα φιλοξενήσει το βράδυ της Τρίτης την πρωταθλήτρια Ιταλίας στο Καραϊσκάκη, για την έκτη αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και οι μπιανκονέρι έρχονται στη χώρα μας, έχοντας ανεβασμένη ψυχολογία.

Η νίκη της Γιουβέντους επί της Νάπολι, ήταν αποτέλεσμα που δημιουργεί νέα δεδομένα στο ιταλικό πρωτάθλημα, καθώς η ομάδα του Τορίνο έδειξε πως κανείς δεν πρέπει να την ξεγράφει στην κούρσα για το σκουντέτο. Παράλληλα αποδείχθηκε περίτρανα πως η Γιουβέντους είναι η μεγαλύτερη δύναμη στο ιταλικό ποδόσφαιρο και η κορυφαία ομάδα τα τελευταία χρόνια στη γειτονική χώρα.

 

Το ματς με τον Ολυμπιακό

Όπως προαναφέραμε ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί τη βέκια σινιόρα την Τρίτη στο Φάληρο και οι ερυθρόλευκοι θέλουν να πουν αντίο στη διοργάνωση με μια καλή εμφάνιση κι ένα καλό αποτέλεσμα. Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως ο φορμαρισμένος Γκονζάλο Ιγκουαΐν, είναι ο παίκτης που θα πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα οι πρωταθλητές Ελλάδος.

Ο λατινοαμερικάνος επιθετικός καθάρισε το ματς στο Σαν Πάολο και κανείς δεν πρέπει να ξεχνά πως ήταν ο παίκτης που έκρινε το ματς της Γιούβε με τον Ολυμπιακό στο Τορίνο. Ο Αργεντινός φορ είχε περάσει στο παιχνίδι σαν αλλαγή και πέτυχε γκολ ενώ είχε και μια ασίστ στο 2-0 των μπιανκονέρι.

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι ο τεχνικός της Γιουβέντους, Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, είχε τονίσει πριν από λίγες μέρες πως το ματς στην Αθήνα δεν θα είναι εύκολο κι ότι περιμένει μια δύσκολη αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό.

Η ψυχολογία βέβαια των παικτών της ιταλικής ομάδας είναι στα ύψη μετά τη νίκη επί της Νάπολι κι αυτό άλλωστε τόνιζαν ο κόουτς της Γιούβε αλλά και οι ποδοσφαιριστές της βέκια σινιόρα.

Όλα ανοιχτά για Μάντζουκιτς

Σε ότι αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο 50χρονος τεχνικός της πρωταθλήτριας Ιταλίας, η αγωνία του Αλέγκρι έχει να κάνει με τον Μάριο Μάντζουκιτς. Ο Κροάτης επιθετικός της Γιουβέντους τραυματίστηκε σε προπόνηση της ιταλικής ομάδας την περασμένη εβδομάδα και η συμμετοχή του στο ματς με τον Ολυμπιακό είναι αμφίβολη.

Ο διεθνής στράικερ δεν αγωνίστηκε στο ματς εναντίον της Νάπολι κι εξακολουθεί να έχει ενοχλήσεις. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ του ιταλικού Τύπου, ο Αλέγκρι θ΄αποφασίσει το πρωί της Τρίτης αν θα συμπεριλάβει τον Μάντζουκιτς στην 18άδα για το παιχνίδι. Αυτή τη στιγμή οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες.

 

 

Πρώτο φαβορί για το πρωτάθλημα

Μέχρι να γίνει το ματς με τη Νάπολι, όλοι θεωρούσαν πως έφτασε η χρονιά που η Γιουβέντους θα πέσει από την κορυφή. Ειδικοί και μη έβλεπαν τους παρτενοπέι να παίρνουν τη νίκη στο ντέρμπι, αλλά όλα αυτά μέχρι το φινάλε του αγώνα.

Στο τέλος του ματς η Γιούβε είχε ρίξει στο καναβάτσο τη Νάπολι και όλοι αναθεωρούσαν τις αρχικές τους απόψεις, αναφορικά με την έκβαση του φετινού σκουντέτο.

Η Γιουβέντους ήταν και πάλι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ο Αλέγκρι ήταν ο προπονητής που μπορεί να κάνει τη διαφορά για την ομάδα του Τορίνο.

Ο Ιγκουαΐν έγινε πάλι ο σέντερ φορ που σκοράρει όποτε θέλει και οι υπόλοιπες ομάδες χρειάζονται πολύ δουλειά για να φτάσουν στο επίπεδο της Γιούβε.

Ξεκάθαρα πράγματα, όσοι είχαν βιαστεί να ξεγράψουν τη βέκια σινιόρα αναγκάστηκαν ν’ αναθεωρήσουν μετά από ένα ματς. Η Ιταλία κινείται και πάλι σε ρυθμούς Γιουβέντους και η βέκια σινιόρα είναι αναμφίβολα η υπερδύναμη στη Serie A.

 

Η αρχηγική κίνηση του Μπαρτσάλι

Ο κεντρικός αμυντικός της Γιουβέντους, Αντρέα Μπαρτσάλι φρόντισε να κάνει την κίνηση που έκανε τη διαφορά, μια μέρα πριν από το ματς της Γιουβέντους με τη Νάπολι, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιταλικής εφημερίδας Γκαζέτα Ντέλο Σπορ. Είναι απ’ τις πρωτοβουλίες που δείχνουν πολλά πράγματα αναφορικά με το στάτους μιας ομάδας ή ενός παίκτη.

Ο στόπερ της βέκια σινιόρα μάζεψε τους συμπαίκτες του στ’ αποδυτήρια μετά το τέλος της προπόνησης την Πέμπτη και μίλησε μαζί τους για το μεγάλο ματς απέναντι στη Νάπολι. Τα είπαν γι’ αρκετή ώρα οι παίκτες της Γιουβέντους και ο Μπαρτσάλι φρόντισε να στείλει το μήνυμα πως ήταν ώρα για μάχη.

«Είναι η ώρα να δείξουμε ποια είναι η Γιουβέντους. Είναι ένα μεγάλο παιχνίδι κι εμείς πρέπει να κερδίσουμε. Το μόνο που σας ζητώ είναι να είμαστε ενωμένοι και να δώσουμε ότι έχουμε για να κερδίσουμε τη Νάπολι», ανέφερε χαρακτηριστικά στο σχετικό ρεπορτάζ η Γκαζέτα.

Μάλιστα θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ιταλική εφημερίδα επισημαίνει πως η ομιλία του Μπαρτσάλι στους συμπαίκτες του, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην έκβαση της μάχης με τη Νάπολι. «Οι παίκτες της Γιουβέντους ήταν πλέον έτοιμοι για να πολεμήσουν».

Ιγκουαΐν: «Τέτοιες νίκες φτιάχνουν την ψυχολογία μιας ομάδας»

Ο Γκονζάλο Ιγκουαΐν απέδειξε στο Σάν Πάολο πως δεν καταλαβαίνει από πρώην ομάδες και πρώην αγάπες. Άκουσε (ξανά) πολλά από τους οπαδούς της Νάπολι αλλά ήταν αυτός που έκανε το κόλπο γκρόσο χαρίζοντας τη νίκη στη Γιουβέντους. Και ναι, πανηγύρισε μ’ έντονο τρόπο το γκολ που πέτυχε ως απάντηση στα ιταλικά και τα γαλλικά που άκουγε απ’ το πρώτο λεπτό του ματς.

«Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη. Θέλαμε πολύ να κερδίσουμε κι αυτό το αποτέλεσμα μας ανεβάζει την ψυχολογία. Τώρα μπορούμε να μιλήσουμε για ένα νέο πρωτάθλημα. Ήταν μια νίκη που αλλάζει τα δεδομένα και είμαστε πολύ χαρούμενοι που τα καταφέραμε. Τέτοιες νίκες φτιάχνουν την ψυχολογία μιας ομάδας», υποστήριξε ο Αργεντινός επιθετικός.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ