Το VAR παρουσιάστηκε στους «16» του Champions League

Το VAR παρουσιάστηκε στους «16» του Champions League

Το VAR θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά στη νοκ άουτ φάση της διοργάνωσης και η UEFA θέλησε να ενημερώσει τις 16 ομάδες για τους τρόπους που θα χρησιμοποιηθεί.

Πλέον έχουμε περάσει και επίσημα στην εποχή του VAR. Το συγκεκριμένο σύστημα βρίσκεται τον τελευταίο καιρό στα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης (εκτός από την Αγγλία) και ήταν θέμα χρόνου να εισαχθεί και στο Champions League.

Στους ομίλους το VAR μπορεί να μην χρησιμοποιήθηκε, όμως πλέον με την επίσημη ενσωμάτωσή του στους ευρωπαϊκούς αγώνες, αρχής γενομένης από τη φάση των «16», η UEFA θέλησε να διεξάγει ένα σεμινάριο ενημέρωσης προς τους συμμετέχοντες συλλόγους.

«Ήταν πολύ σημαντικό να μιλήσουμε άμεσα με τους συλλόγους. Να τους εξηγήσουμε πώς σχεδιάζουμε να χρησιμοποιήσουμε το VAR στο UEFA Champions League και πώς ετοιμάσαμε τους διαιτητές γι ‘αυτό. Είναι σημαντικό να κατανοεί κανείς όποτε μπορεί να παρέμβει το VAR, αλλά να καταλαβαίνει επίσης πότε δεν θα παρέμβει το VAR.

Υπήρξαν καλές συζητήσεις και τα σχόλια που λάβαμε ήταν πολύ θετικά.  Είμαστε πεπεισμένοι ότι το VAR θα είναι επωφελής, καθώς θα προσφέρει βοήθεια, που θα επιτρέψει στους διαιτητές να μειώσουν τις σαφώς εσφαλμένες αποφάσεις, κάτι που τελικά είναι καλό για τους συλλόγους, τους παίκτες, τους προπονητές, τους διαιτητές και τον ανταγωνισμό» δήλωσε ο πρώην διεθνής διαιτητής, Ρομπέρτο Ροζέτι.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ