Με VAR οι αγώνες του Champions League: Πότε θα χρησιμοποιείται (vids)

Με VAR οι αγώνες του Champions League: Πότε θα χρησιμοποιείται (vids)

Από εδώ και στο εξής στους αγώνες της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης θα γίνεται χρήση του Video Assistant Referees – Το μοντέλο της Ιταλίας και σε ποιες περιπτώσεις θα εφαρμόζεται.

Το Champions League επιστρέφει μετά από δύο μήνες και οι φίλαθλοι θα απολαύσουν ξανά θέαμα υψηλού επιπέδου από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης!

Οι 16 σύλλογοι που πέρασαν από τη φάση των ομίλων θα παλέψουν για την πρόκριση στα προημιτελικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Το αποψινό μενού περιλαμβάνει σπουδαίες αναμετρήσεις, με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να υποδέχεται την Παρί Σεν Ζερμέν και την Ρόμα να αντιμετωπίζει στο Ολίμπικο την Πόρτο.

Από τη φάση των 16 και έπειτα μάλιστα στους αγώνες του Champions League θα γίνεται χρήση του VAR, με την τεχνολογία να μπαίνει για τα καλά στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Το Video Assistant Referees καταργεί τους βοηθούς περιοχής, γεγονός που σημαίνει ότι στα παιχνίδια θα βρίσκονται οι… κλασσικοί τέσσερις. Ο διαιτητής, οι βοηθοί του στις πλάγιες γραμμές και ο τέταρτος ανάμεσα στους πάγκους.

https://www.youtube.com/watch?v=9_Pr6N6ww00

Η ομάδα του VAR θα αποτελείται από τον πρώτο διαιτητή VAR, ο οποίος θα έχει δύο βοηθούς και δύο χειριστές της τηλεοπτικής εικόνας.  Στο Champions League μάλιστα θα εφαρμοστεί το μοντέλο της Ιταλίας και όχι αυτό της Γερμανίας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι έξω από κάθε γήπεδο θα υπάρχει ένα βανάκι, στο οποίο θα βρίσκονται οι χειριστές του VAR και θα έχουν τον έλεγχο της τηλεοπτικής εικόνας, ενώ δίπλα στον τέταρτο θα υπάρχει η οθόνη την οποία θα ελέγχει ο διαιτητής του ματς.

Χρήση του VAR, ωστόσο, θα γίνεται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Συγκεκριμένα, ο ρέφερι θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τη βοήθεια του βίντεο σε αμφισβητούμενες φάσεις που θα αφορούν γκολ, ανατροπές εντός περιοχής, αποβολές και σε περιπτώσεις καρτών.

Ο διαιτητής VAR θα συμβουλεύει τον ρέφερι του αγώνα, αλλά ο τελευταίος είναι αυτός που θα αποφασίζει αν θα κάνει χρήση του βίντεο ή όχι. Όπως ακριβώς γινόταν και στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας. Ο διαιτητής του VAR που θα βρίσκεται στο βανάκι θα ελέγχει τη φάση και θα ενημερώνει τον συνάδελφό του από την ενδοεπικοινωνία, αλλά ο «άρχοντας του αγώνα» θα αποφασίζει αν θα πηγαίνει στην τηλεόραση που θα βρίσκεται μπροστά στον τέταρτο. Όταν γίνεται χρήση του βίντεο, ό,τι βλέπει ο διαιτητής θα βλέπουν και οι θεατές μέσα από τα μάτριξ του γηπέδου.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η ομοσπονδία έχει δώσει σαφέστατη οδηγίες στους διαιτητές να τιμωρούν με κίτρινη όσους παίκτες ζητούν τη χρήση του βίντεο, ενώ το VAR εκτός από το Champions League αναμένεται να εφαρμόσει στον τελικό του Europa League, αλλά και στην τελική φάση του Euro 2020.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ