Τότεναμ – Ντόρτμουντ 3-0 (vid)

Τότεναμ – Ντόρτμουντ 3-0 (vid)

Οι Πετεινοί με γκολ των Σον, Βερτόνγκεν και Γιορέντε επικράτησαν με 3-0 της Ντόρτμουντ και βρίσκονται με το… ενάμιση πόδι στα προημιτελικά του Champions League.

Ξεκάστε, σκουπίστε, προκριθήκατε! Η Τότεναμ με τρία γκολ στο δεύτερο ημίχρονο επικράτησε εντός έδρας της Ντόρτμουντ με 3-0 στον πρώτο αγώνα της φάσης των «16» και πλέον βρίσκεται με το ενάμιση πόδι στα προημιτελικά του Champions League.

Οι Πετεινοί ουσιαστικά καθάρισαν από σήμερα την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης και σε δύο εβδομάδες θα ταξιδέψουν στην Γερμανία για να σφραγίσουν και τυπικά το εισιτήριό τους για την τελική οκτάδα.

Η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποκετίνο κυριάρχησε απόλυτα στο δεύτερο ημίχρονο και με τα γκολ των Σον, Βερτόνγκεν και Γιορέντε έφτασε στην πολυπόθητη νίκη. Και στα τρία γκολ οι παίκτες της Τότεναμ εκμεταλλεύτηκαν τα κενά που υπήρχαν στο κέντρο της άμυνας της Ντόρτμουντ και «εκτέλεσαν» τον Μπούρκι μέσα από την καρδιά της αντίπαλης άμυνας.

Καλύτερη η Ντόρτμουντ

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και στο 7’ δημιούργησαν την πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης. Ο Λούκας βρέθηκε σε θέση βολής, σούταρε, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα δίπλα από τα δοκάρια του Μπούρκι. Μετά το 15άλεπτο οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοσή τους, πήραν τα ηνία του αγώνα και έβαλαν στα… σχοινιά την Τότεναμ. Στο 15’ ο Πούλισιτς μετά την γκάφα του Φοίθ απείλησε τον Γιορίς, αλλά ο Γάλλος είπε «όχι» και κράτησε το μηδέν. Οι Γερμανοί είχαν το πάνω χέρι και έφταναν εύκολα στην αντίπαλη περιοχή, με τους Βίτσελ και Ντιλέινι, όμως, να μην μπορούν να σκοράρουν. Στο 45’ η Ντόρτμουντ έφτασε μια ανάσα από το 1-0, αλλά ο Γιορίς ήταν και πάλι εκεί. Ο Ζακαντού πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Γιορίς με απίθανη επέμβαση κράτησε το μηδέν.

Πιο αποτελεσματική η Τότεναμ

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του αγώνα άλλαξε άρδην, με την Τότεναμ να ανοίγει το σκορ μόλις στο 46ο λεπτό. Ο Βερτόνγκεν έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Ζακαντού έχασε τη φάση και ο Σον με πλασέ στην κίνηση νίκησε τον Μπούρκι για το 1-0. Στο 76’ οι γηπεδούχοι έφτασαν πολύ κοντά στο 2-0, αλλά το σουτ του Λούκας βρήκε στην πλάτη του Ντιλέινι.

Ο,τι δεν κατάφερε ο Λούκας στο 76’ το έκανε επτά λεπτά αργότερα ο Βερτόνγκεν. Ο δημιουργός του πρώτου γκολ σκόραρε το δεύτερο και έβαλε τις βάσεις για τον θρίαμβο της Τότεναμ. Ο Οριέ έκανε τη σέντρα και ο Βερτόνγκεν με άψογο τελείωμα πέτυχε το πρώτο του γκολ στο Champions League. Τρία λεπτά αργότερα οι Πετεινοί «χτύπησαν» για τρίτη φορά με τον Γιορέντε. Ο Ερικσεν εκτέλεσε το κόρνερ και ο Ισπανός δύο λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπούρκι.

Τότεναμ: Λορίς, Σάντσες, Φόιτ, Αλντερβάιρελντ, Οριέ, Σισοκό (90+1′ Ουανιάμα), Γουίνκς, Φερτόνχεν, Έρικσεν, Μόουρα (84′ Γιορέντε), Σον (90′ Λαμέλα).

Ντόρτμουν: Μπούρκι, Χακίμι, Τόπρακ, Ζαγκαντού (77′ Ζαγκαντού), Ντιαλό, Βιτσέλ, Ντιλέινι, Πούλισιτς (88′ Λάρσεν), Ντάχουντ, Σάντσο (88′ Ραφαέλ Γκερέιρο), Γκέτσε.

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα της αναμέτρησης:

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ