Γκουντογκάν: «Πρέπει να κατακτήσουμε το Champions League»

Γκουντογκάν: «Πρέπει να κατακτήσουμε το Champions League»

Ο Ιλκάι Γκουντογκάν τόνισε πως η Μάντσεστερ Σίτι πρέπει να πάρει το Champions League αν θέλει να θεωρηθεί σύλλογος που ανήκει στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Η Μάντσεστερ Σίτι πρέπει να κερδίσει το Champions League για να θεωρηθεί πως ανήκει στην ελίτ των ευρωπαϊκών συλλόγων, δήλωσε ο Ιλκάι Γκουντογκάν. Η Σίτι κατέκτησε τρεις φορές την Premier League από τότε που ο Abu Dhabi United Group την αγόρασε το 2008, αλλά ποτέ δεν πέρασε τα ημιτελικά της κορυφαίας διοργάνωσης της Ευρώπης.

«Αν θέλεις να βρίσκεσαι στην ελίτ… θα πρέπει να κατακτήσεις αυτό το τρόπαιο», δήλωσε ο Γκουντογκάν στη ιστοσελίδα της UEFA, πριν από την πρώτη αναμέτρηση με τη Σάλκε στους «16» του Champions League.

«Νομίζω ότι αν κερδίζαμε κάποια μέρα το τρόπαιο, ο σύλλογος θα έμπαινε σε μια νέα εποχή, στο ίδιο επίπεδο με τη Ρεάλ Μαδρίτης, τη Μπαρτσελόνα, τη Μπάγερν ή τη Γιουβέντους, ομάδες που ίσως είναι ένα βήμα πιο πάνω από εμάς. Ίσως όχι για τον τρόπο που παίζουν ποδόσφαιρο, αλλά τουλάχιστον σαν σύλλογος».

Η Σίτι αποκλείστηκε στους «16» τρεις φορές τις τελευταίες πέντε σεζόν, ενώ η μόνη ημιτελική εμφάνισή της ήρθε το 2016 όταν έμεινε έξω από την Ρεάλ Μαδρίτης, με συνολικό σκορ 1-0.

«Έχουμε βιώσει πολλά στο Champions League τα τελευταία χρόνια, δεν είναι όλα θετικά, φυσικά. Θα έπρεπε να το κερδίσουμε τουλάχιστον μία φορά. Η μεγαλύτερη πιθανότατα ακυρώθηκε από την Λίβερπουλ την περασμένη σεζόν. Για το λόγο αυτό, το κίνητρο για να πάμε μακριά σε αυτόν τον διαγωνισμό είναι τεράστιο και νομίζω ότι έχουμε την απαιτούμενη ποιότητα», πρόσθεσε ο Γερμανός μέσος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ