Γιούργκεν, κάν’το όπως στην Ντόρτμουντ

Γιούργκεν, κάν’το όπως στην Ντόρτμουντ

Στην τέταρτη σεζόν του στο Λίβερπουλ ο Γερμανός τεχνικός τίθεται για πρώτη φορά αντίπαλος με την ομάδα που κοίταξε κατάματα στη Bundesliga όπως κανείς άλλος, έχοντας πλέον ως στόχο να πάρει το αίμα του πίσω...

Χτύπησε το τηλέφωνό του. Το σήκωσε και μετά τα πρώτα τυπικά δευτερόλεπτα κατάλαβε ότι δεν ήταν ένα συνηθισμένο τηλεφώνημα. Είχε μόλις ολοκληρώσει την θητεία του στην Μάιντζ τότε. Στην ομάδα που έμαθε να μεγαλουργεί. Κλείνοντας, μπήκε σε σκέψεις. Είχε έρθει η στιγμή για το μεγάλο βήμα; Σκεφτόταν το πρωτοσέλιδο της Bild, του Kicker. «Η Μπάγερν το τόλμησε, έδωσε τα κλειδιά στον Γιούργκεν Κλοπ».

Μεγάλο το ρίσκο για τους Βαυαρούς που έκαναν εκείνη τη χρονιά restart και προτίμησαν τα σίγουρα. Την εμπειρία ενός άλλου Γιούργκεν. Του Γιούργκεν Κλίνσμαν, με τον Normal One να μετακομίζει στη Βεστφαλία στην παραπαίουσα Ντόρτμουντ και μέσα σε τρεις σεζόν καταφέρνει να την υψώσει στο ανάστημα της Μπάγερν.

Αποχώρησε έχοντας κατακτήσει δύο πρωταθλήματα Γερμανίας (2011, 2012), ένα κύπελλο (2012), δύο γερμανικά σούπερκαπ (2013, 2014), ένα T-Home σούπερκαπ. Το μάλιστα 2013 άγγιξε το όνειρο του Champions, μα είδε τη μισητή αντίπαλο, να επικρατεί με 2-1, με τον Άριεν Ρόμπεν να σκοράρει στο 89ο λεπτό.

Τίποτα προσωπικό με την Μπάγερν, δηλώσει ο ίδιος ενόψει της αναμέτρησης της Λίβερπουλ με τους Βαυαρούς στο Άνφιλντ, για τους «16» του Champions League: «Δεν μου έχει μείνει κάτι αρνητικό για την Μπάγερν, αλλά όταν την αντιμετωπίζεις και μετά αγοράζει τους παίκτες σου, πως μπορείς να είσαι χαρούμενος;» συμπλήρωσε.

Ο λόγος; Για τους Ματς Χούμελς και  Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι που θα ως προπονητής της Λίβερπουλ πλέον θα βρει αντιμέτωπους το βράδυ της Τρίτης. «Είναι δύο φανταστικοί παίκτες. Δουλέψαμε μαζί στην Ντόρτμουντ και τους είμαι ευγνώμων. Χωρίς εκείνους η καριέρα μου δεν θα ήταν η ίδια. Επωφεληθήκαμε από τη συνεργασία μας, είναι κομμάτι της ζωης μου και της ιστορίας μου και χωρίς αυτούς η καριέρα μου δεν θα ήταν η ίδια», ήταν τα λόγια τους για δύο «δικά του» κομμάτια στην μεγάλη του αντίπαλο.

«’Είχε μεγάλη επιρροή στην καριέρα μου.Είμαι ευγνώμων σε αυτόν και για ότι κάναμε παρέα στην Μπορούσια Ντόρτμουντ. Ωριμάσαμε μαζί και αυτό με οδήγησε εδώ που βρίσκομαι.Είναι σπουδαίος προπονητής και καταπληκτικός άνθρωπος.Έμαθα πολλά από αυτόν.» ανταπέδωσε την εκτίμηση ο Πολωνός στράικερ, ο οποίος έχει πετύχει 8 γκολ στο Champions League και είναι ο πιο άμεσος κίνδυνος για την εστία του Άλισον και για το ευρωπαϊκό εντός έδρας αήττητο των Reds που κρατάει από το 2014.

Ο Γιούργκεν Κλοπ κόντρα στην ομάδα που κόντραρε όσο κανείς άλλος, την τελευταία δεκαετία στην Γερμανία, κόντρα στην ομάδα που όμως του στέρησε το Champions League το 2013, κόντρα σε παλιούς του γνώριμους. Έχοντας στο μέρος του έναν άνθρωπο που την γνωρίζει εξίσου καλά -Σκόρνταν Σακίρι- έτοιμος να πάρει μια άτυπη εκδίκηση…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ