ΑΕΚ: Σε μια κλωστή κρέμονται… όλα

ΑΕΚ: Σε μια κλωστή κρέμονται… όλα

Πολύ-πολύ δύσκολη η θέση της ΑΕΚ ενόψει της απόφασης της UEFA για την τιμωρία της.

Η κατάσταση για την ΑΕΚ δεν είναι καλή. Αυτή είναι η αλήθεια. Δεν μπορεί να είναι καλή όσο… κρέμεται από μια κλωστή ο σχεδιασμός της και τα πάντα που αφορούν την επόμενη χρονιά. Και αυτό ισχύει όσο περιμένει την UEFA να αποφανθεί για τα μεγάλα επεισόδια στο Αγιαξ-ΑΕΚ στο Champions League τον περασμένο Νοέμβριο στο ΟΑΚΑ.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ απολογήθηκε χθες στη Γενεύη (παρουσία των Μηνά Λυσάνδρου και Αγγελικής Αρκάδη), αλλά διαπίστωσε παράλληλα και «εισέπραξε» ότι δεν βρίσκεται σε πολύ καλή θέση. Και αυτό διότι η είσοδος μολότοφ στις εξέδρες και η ρίψη τους δεν μπορεί να… περάσει από την UEFA, που είναι αυστηρή σε τέτοια ζητήματα και θέλει να στέλνει «μηνύματα» σε όλη την Ευρώπη.

Η Ενωση ήταν υπότροπη για ρίψη καπνογόνων από τις θύρες 35-1 (από το ματς με τη Μπάγερν Μονάχου στην Αθήνα) απολογήθηκε και για το ότι οι οπαδοί της έκαναν ντου στον αγωνιστικό χώρο και έφτασαν μία ανάσα από αυτούς του Αγιαξ (στην θύρα τους είχαν παρεισφρήσει και από άλλες ομάδες), στους οποίους έριξαν και αντικείμενα.

Επίσημα στην ΠΑΕ ΑΕΚ δεν παίρνουν θέση, ούτε κάνουν εκτιμήσεις. Ωστόσο, κατανοούν ότι είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα για την ίδια. Επιχείρησαν να πείσουν την αρμόδια επιτροπή για να κερδίσουν μια απόφαση τιμωρίας με αναστολή και όχι το καταστροφικό σενάριο του απευθείας αποκλεισμού από την Ευρώπη.

Μένει να φανεί αν η UEFA πιστεύει ότι μια τέτοια απόφαση θα συνετίσει και δεν θα είναι απλά μια… παράταση για τα επόμενα επεισόδια από τους οπαδούς της ΑΕΚ που έχουν δώσει δικαιώματα.

Και γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η απόφαση της UEFA κρίνει και τον μεταγραφικό σχεδιασμό του κλαμπ. Στο χειρότερο σενάριο του απευθείας αποκλεισμού χάνονται σημαντικά έσοδα για την ομάδα που έχει μπει στο δρόμο να… ζει από τα έσοδα της και να κάνει ορθή και λελογισμένη διαχείριση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ