Λίβερπουλ – Σπαρτάκ Μόσχας 7-0

Λίβερπουλ – Σπαρτάκ Μόσχας 7-0

Σκόραραν άπαντες απόψε, η Λίβερπουλ διέλυσε (7-0) την Σπαρτάκ Μόσχας και πήρε ως πρώτη στον όμιλό της την πρόκριση στη φάση των «16» του Champions League. Συνεχίζει στο θεσμό και η Σεβίλλη που παραχώρησε ισοπαλία στην Μάριμπορ

Θύελλα: μεγάλη καταιγίδα με δυνατό άνεμο και βροχή. Συνώνυμα: ανεμοστρόβιλος, σίφουνας, τυφώνας, Λίβερπουλ! Το πρώτο χατ-τρικ του Φελίπε Κουτίνιο με την φανέλα των Reds είναι γεγονός, ο Ρομπέρτο Φιρμίνο κι ο Μοχάμεντ Σαλάχ έφτασαν τα 6 γκολ στη διοργάνωση και η ομάδα του Μέρσισαϊντ έφτασε τα 23 γκολ αυτή τη σεζόν στο θεσμό. Πραγματική ΘΥΕΛΛΑ. Η Σπαρτάκ Μόσχας έμοιαζε ανήμπορη να αντιδράσεις στις άγριες ορέξεις της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ.

Μόλις στο 4ο λεπτό ξεκίνησε το κόκκινο πάρτι. Ο Φελίπε Κουτίνιο δεν λάθεψε από τα 11 βήματα κι άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους. Έπειτα από περίπου 10 λεπτά ο Βραζιλιάνος εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Στάριτζ κι «έγραψε» το 2-0. Στο 19′ ήρθε η σειρά του Ρομπέρτο Φιρμίνο να ανεβάσει το δείκτη του σκορ στο 3-0.

Στην επανάληψη, οι «Reds» έπαθαν από το ματς με την Σεβίλλη κι έμαθαν. Η κόκκινη θύελλα δεν είχε σταματημό. Ο Μανέ με δυνατό σουτ στο 47′ έκανε το 4-0, ο Κουτίνιο στο 50′ (χατ – τρικ) «έγραψε» το 5-0 και δεν τελειώνουμε εδώ… Στο 76΄έγινε και το 6-0 δια ποδός Μανέ και φυσικά δεν μπορούσε να λείπει ο πρώτος σκόρερ της Premier League. Ναι. για τον Μοχάμεντ Σαλάχ μιλάμε, ο οποίος διαμόρφωσε στο 86′ το τελικό 7-0!

Η Λίβερπουλ σήμερα δεν πήρε απλώς το εισιτήριο για την επόμενη φάση του θεσμού, έγραψε Ιστορία έγινε η αγγλική ομάδα με τα περισσότερα γκολ (23) στην ιστορία των ομίλων! Θα χρειαστούμε σίγουρα ένα βανάκι για να τα βάλουμε!

 

Λίβερπουλ (Γούργκεν Κλοπ): Κάριους, Λόβρεν (60′ Αλεξάντερ-Αρνολντ), Κλάβαν, Τζο Γκόμες, Μορένο (45′ Μίλνερ), Τσαν, Βαϊνάλντουμ, Κοουτίνιο, Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο (75′ Στάριτζ)

Σπαρτάκ Μόσχας (Μάσιμο Καρέρα): Σελίκοβ, Τάσι, Γκλουσακόβ, Τζικίγια (60′ Πάσαλιτς), Μποκέτι, Εσένκο, Ζόμπνιν, Φερνάντο, Ζε Λουίς (51′ Μελγαρέχο), Προμές (75′ Σαμέντοβ), Λουίζ Αντριάνο.

Μάριμπορ – Σεβίλλη 1-1

Το ευρωπαϊκό ταξίδι της Μάριμπορ σήμερα θα τελείωνε ό,τι κι αν συνέβαινε. Αλλά οι Σλοβάκοι δεν έπεσαν αμαχητί. Ο Τάβαρες έκανε το 1-0 μόλις στο 10ολεπτό της αναμέτρησης κόντρα στην Σεβίλλη, σκορ που έμεινε μέχρι το 75′ όταν μετά από τραγικό λάθος του τερματοφύλακα Χαντάνοβιτς ο Γκάνσο έφερε το ματς στα ίσα (1-1), σκορ που έμεινε ως το τέλος και δίνει το δεύτερο εισιτήριο του πέμπτου ομίλου στους Σεβιγιάνους.

 

Μάριμπορ (Ντάρκο Μίλιανιτς): Χαντάνοβιτς, Μπιλόγνκ. Σούλερ, Βρχόβετς, Πίχλερ (79′ Βρσιτς), Κάμπχα, Ταβάρες, Μπάιντε, Μίλετς, Βίλερ, Μπόχαρ (90′ Χότιτς)

Σεβίλλη (Ερνλεστο Μαρκούτσι): Σέρχιο Ρίκο, Κίερ, Λενγκλέ, Μερκάδο (70′ Χεσούς Νάβας), Εσκουδέρο, Πισάρο, Κρον-Ντέλι (59′ Γκάνσο), Μπανέγα, Κορέα, Σαράμπια, Μπεν Γιεντέρ (76′ Μουριέλ).

Βαθμολογία στον 5ο όμιλο:

Λίβερπουλ 12
Σεβίλλη 9
Σπαρτάκ Μόσχας 6
Μάριμπορ 3

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ