Γιουβέντους – Ατλέτικο Μαδρίτης 3-0

Γιουβέντους – Ατλέτικο Μαδρίτης 3-0

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ με χατ-τρικ πήρε από το χέρι την Γιουβέντους και την οδήγησε σε μεγαλειώδη πρόκριση επί της Ατλέτικο (3-0) στα προημιτελικά. Ας πάει κάποιος στο Τορίνο να ελέγξει αν είναι άνθρωπος!

Γι αυτό τον έφεραν στο Τορίνο. Για παιχνίδια όπως το αποψινό. Για ματς που οι πιθανότητες δεν θα ήταν υπέρ της. Και εκείνος ανταποκρίθηκε στον μέγιστο βαθμό το βράδυ της Τρίτης (12/03). Ο Κριστιάνο Ρονάλντο απέκλεισε ΜΟΝΟΣ  του την Ατλέτικο Μαδρίτης και με χατ – τρικ οδήγησε την Γιουβέντους στα προημιτελικά του Champions League. Στην Ιταλία το πίστευαν, το διαφήμιζαν. Γιατί έχουν στο ρόστερ τους, αυτόν, έναν ποδοσφαιριστή μηχανή, που κάνει πράγματα που δεν μπορεί να συλλάβει ο ανθρώπινος νους!

Ο CR7 για κάποιους δεν είναι ο καλύτερος όλων των εποχών. Για άλλους είναι. Όμως μηδενός εξαιρουμένου, όλοι τον παραδέχονται ως τον απόλυτο winner. Τον ποδοσφαιριστή που ότι φανέλα αγγίζει, της προσδίδει μαγεία, αστερόσκονη από τον… πλανήτη του. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ, χάζεψε την καλύτερη πιθανόν άμυνα της Ευρώπης. Κέρδισε στις εναέριες μονομαχίες Γοδίν, Χουανφράν, Χιμένες. Έβαλε δύο γκολ με κεφαλιά και ένα από το σημείο του πέναλτι (27, 48, 86′)  έφερε στην ομάδα του το επιθυμητό σκορ – πρόκρισης και ύστερα, ανταπέδωσε στον Σιμεόνε την χειρονομία εν μέσω αποθέωσης από το κοινό του Juventus Stadium.

To 2-0 του πρώτου αγώνα προστατεύτηκε για 26 λεπτά. Ο Τσόλο είχε δώσει ρητή εντολή: ΑΜΥΝΘΕΊΤΕ. Και οι παίκτες του το έκαναν. Η Γιουβέντους όμως είχε έναν ξεκάθαρο στόχο. Fino Alla Fine και μας είχε προετοιμάσει: Get Ready to Comeback. Μπορεί η άμυνα των Μαδριλένων να άντεξε πέντε παιχνίδια χωρίς να δεχτεί γκολ, μπορεί να μάρκαρε σκυλιασμένα μέχρι και ο Αντουάν Γκριεζμάν, αλλά όταν ο Κριστιάνο ήταν σε θέση βολής, κάθε γήινος τρόπος άμυνας και αντίστασης, εκμηδενιζόταν.

Αυτό έγινε και στο 1-0, όταν ο Μπερναρντέσκι έκανε την σέντρα στο πίσω δοκάρι, ο Κριστιάνο πήδηξε στο… Θεό και με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ για την ομάδα του, που είχε και ορθώς ακυρωθέν γκολ στο 4′ (επιθετικό φάουλ του Πορτογάλου στον Όμπλακ). Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το ρευστό 1-0 υπέρ των Ιταλών που έδειχναν όμως να το πιστεύουν περισσότερο και είχαν απέναντί τους, μια ομάδα που σαν να φοβόταν να ξεμυτίσει από την περιοχή της.

Μόλις τρία λεπτά μετά την σέντρα στην επανάληψη, ο εξαιρετικός Κανσέλο γέμισε στην καρδιά της περιοχής και ο Κριστιάνο έκανε το ίδιο, έκανε άλμα ψηλότερα από όλους πήρε την κεφαλιά και παρά την προσπάθεια του Όμπλακ «έγραψε» το 2-0 για την Γιούβε. (Το γκολ κατακυρώθηκε μετά και το goal line technology). Έκτοτε, ο φρενήρης ρυθμός των γηπεδούχων έπεσε, όμως πλέον το είχαν πιστέψει, η πρόκριση ήταν δικιά τους.

Ο Αλέγκρι έριξε στη μάχη Ντιμπάλα και Κιν, ο 19χρονος έχασε τεράστια ευκαιρία σε τετ-α-τετ με τον Όμπλακ για το 3-0, το οποίο ήρθε τελικώς στο 86ο λεπτό. Ο Μπερναρντέσκι βάλθηκε να περάσει όποιον έβρισκε μπροστά του. Ο Κορέα που είχε επιστρατευτεί από τον Σιμεόνε για να βοηθήσει επιθετικά, δεν ανταποκρίθηκε στα ανασταλτικά του καθήκοντα, ο Ιταλός άσος πέρασε στην περιοχή, ανατράπηκε, ο Κριστιάνο έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα και «σκότωσε» την Ατλέτικο, διαμορφώνοντας το 3-0 που έδωσε μεγαλειώδη πρόκριση στην Γιουβέντους!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Σέζνι, Κανσέλο, Μπονούτσι, Κιελίνι, Σπινατσόλα (67′ Ντιμπάλα), Τσαν, Πιάνιτς, Ματουιντί, Μπερναρντέσκι, Μάντζουκιτς (80′ Κιν), Ρονάλντο

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Ομπλακ, Αρίας (77′ Βιτόλο), Χιμένες, Γοδίν, Χουανφράν, Σαούλ, Κόκε, Ρόντρι, Λεμάρ (56′ Κορέα), Γκριεζμάν, Μοράτα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ