Μπάγερν Μονάχου – Λίβερπουλ 1-3

Μπάγερν Μονάχου – Λίβερπουλ 1-3

Με ηγέτη τον Σαντιό Μανέ που σκόραρε δις, η Λίβερπουλ πέρασε σαν... άνεμος από την Allianz Arena επικρατώντας με 3-1 της Μπάγερν Μονάχου και παίρνοντας το εισιτήριο για τους 8 του Champions League.

Η Λίβερπουλ πήγε στο Μόναχο και την Allianz Arena, στη ρεβάνς του 0-0 του Άνφιλντ με σκοπό να πάρει την πρόκριση κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού της το πρωτάθλημα και τη μάχη με τη Σίτι. Όσοι (μαζί με τον υπογράφοντα), έβλεπαν με αβέβαιο μάτι την αποψινή βραδιά για τους κόκκινους, διαψεύστηκαν πανηγυρικά!

Το ματς ξεκίνησε νευρικά με τις δύο ομάδες να έχουν από μια φάση στο ενεργητικό τους αλλά τους Αλκάνταρα (9’) και Φιρμίνο (25’) να αστοχούν. Η Μπάγερν έδειχνε καλύτερη, είχε την κατοχή και τη διάθεση να απειλήσει, αλλά η άμυνα των φιλοξενούμενων άντεχε. Τα κατάφερε και μετά την αναγκαστική αλλαγή του σημαντικού ανασταλτικά Χέντερσον, από τον Φαμπίνιο στο 11′. Έφτανε όμως μια στιγμή ατόφιας έμπνευσης και πηγαίου ταλέντου από τον Μανέ, για να αλλάξουν οι ισορροπίες της αναμέτρησης.

Μετά από βαθιά μπαλιά του Φαν Ντάικ, ο Σενεγαλέζος βγήκε στην πλάτη της άμυνας των Βαυαρών, χόρεψε τρεις αμυντικούς και με ένα σκαφτό πλασέ εντός περιοχής νίκησε και τον Νόιερ που είχε βγει αδικαιολόγητα από την εστία του στο 26’. Οι Κόκκινοι φαίνονταν να ελέγχουν το ματς μετά το γκολ, αλλά μια στιγμή αδυναμίας ήταν αρκετή για τους Βαυαρούς.

Στο 39’ ο Ριμπερί έδωσε στον Γκνάμπρι που έφυγε από τα δεξιά, σέντραρε παράλληλα και ο Ματίπ στην προσπάθειά του να προλάβει τον Λεβαντόφσκι, πέτυχε αυτογκόλ για το 1-1 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος η υπεροχή της Λίβερπουλ ήταν ξεκάθαρη, μιας και η Μπάγερν αγκομαχούσε να απειλήσει με αξιώσεις και να αγχώσει τον Άλισον. Αντ’ αυτού ο ορεξάτος Μοχάμεντ Σαλάχ κυνήγησε το γκολ, έφτασε πολύ κοντά σε δύο φάσεις (50’ και 75’) αλλά ήταν φανερό πως η βραδιά δεν ήταν η δικιά του…

Εν τω μεταξύ ο Φαν Ντάικ έβαλε στα δίχτυα τους Χούμελς και Μαρτίνεθ και μαζί με αυτούς και την μπάλα, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μίλνερ και δικό του άλμα στον… θεό. Ένα γκολ που απογοήτευσε τους Γερμανούς που έδειχναν εικόνα «παραίτησης».

Το κερασάκι στην τούρτα της πρόκρισης έβαλε ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου, ο Σαντιό Μανέ. Στο 84’ έκανε την κίνηση στην καρδιά της περιοχής την κατάλληλή στιγμή και ο Σαλάχ που δεν του βγήκε η βραδιά εκτελεστικά, με έξοχη σέντρα με το εξωτερικό τον βρήκε στην κίνηση, για το 3-1 των Κόκκινων.

Κάπως έτσι η Λίβερπουλ σφράγισε το εισιτήριο για τους 8 στο Champions League, προσυπογράφοντας τη δυναμική επιστροφή των Άγγλων στη διοργάνωση με 4 εκπροσώπους στα προημιτελικά, έναντι κανενός των Γερμανών.

 Μπάγερν Μονάχου: Νόιερ, Ραφίνια, Σίλε, Χούμελς, Αλάμπα, Χάβι Μαρτίνεθ (72′ Γκορέτσκα), Τιάγκο Αλκάνταρα, Γκνάμπρι, Χάμες (79′ Ρενάτο Σάντσες), Ριμπερί (61′ Κομάν), Λεβαντόφσκι

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Ματίπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Βαϊνάλντουμ, Χέντερσον (13′ Φαμπίνιο), Μίλνερ (87′ Λαλάνα), Μανέ, Φιρμίνο (83′ Οριγκί), Σαλάχ

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ