Μπαρτσελόνα – Λυών 5-1

Μπαρτσελόνα – Λυών 5-1

Την Τρίτη ήταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο που οδήγησε την Γιούβε στους «8», την Τετάρτη ήρθε η σειρά του Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντινός με δύο γκολ και δύο ασίστ, πήρε από το χέρι την Μπάρτσα και της έδειξε τον δρόμο για τα προημιτελικά του θεσμού, τελειώνοντας το όνειρο της Λυών (5-1)!

Ευλογημένοι που ζούμε στην εποχή τους. Δεν έχει σημασία ποιος είναι καλύτερος. Σε τι υπερτερεί ο καθένας τους. Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι κάνουν το ποδόσφαιρο ομορφότερο. Η Τρίτη ήταν η βραδιά του Πορτογάλου. Σήμερα (13/03), ανέλαβε ο Αργεντινός. Έβαλε δύο γκολ, μοίρασε δύο ασίστ και έβαλε την υπογραφή του στον θρίαμβο της Μπαρτσελόνα επί της Λύων (5-1), οδηγώντας την στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Το περυσινό κάζο και ο αποκλεισμός από τη Ρόμα στοιχειώνει ακόμα τα όνειρα των Καταλανών που έχουν μείνει πολλά χρόνια μακριά από την κορυφή της Ευρώπης. Φέτος αυτός είναι ο στόχος. Η επιστροφή στο Έβερεστ της Γηραιάς Ηπείρου! Στα εντός των τειχών δεν έχουν άγχος. Η προσοχή τους είναι στραμμένη στη διοργάνωση των Αστεριών και το 0-0 του πρώτου αγώνα κόντρα στη Λυών, δεν έπρεπε να τους αγχώσει. Όφειλαν να είναι αυτοί που θα πάρουν το εισιτήριο για τους «8»!

Ο Λιονέλ Μέσι λοιπόν πήρε το… όπλο του. Στο 18′ με εκτέλεση αλά Πανένκα άνοιξε το σκορ για την ομάδα του. Πέναλτι που κέρδισε ο εξίσου καθοριστικός απόψε Λουίς Σουάρες. Στο 31′ ο Κουτίνιο έκανε το 2-0, μετά από ασίστ του Ουρουγουανού, στο 78′ ο Λίο «έγραψε» το 3-1 χαζεύοντας όλη την άμυνα των Λιονέ, ενώ στη συνέχεια «τροφοδότησε» Πικέ (80′) και Ντεμπελέ (86′) που διαμόρφωσαν το τελικό 5-1 των Μπλαουγκράνα. Η Λυών, που έψαχνε ένα θαύμα στο Καμπ Νου, στάθηκε άτυχη χάνοντας τον βασικό της τερματοφύλακα, και κατάφερε απλώς να μειώσει σε 2-1 στο 58ο λεπτό με τον Τουσάρ.

Κι αν ο Κριστιάνο κόντρα στην Ατλέτικο, έριξε στο χορτάρι αθλητικές ικανότητες που ζαλίζουν, ο Μέσι την επόμενη ακριβώς ημέρα προσέφερε ατόφια μαγεία, με την Μπαρτσελόνα να περιμένει την κλήρωση της Παρασκευής για να μάθει τον επόμενο αντίπαλο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Σέρτζι Ρομπέρτο, Πικέ, Λανγκλέ, Τζόρντι Άλμπα, Ράκιτιτς, Αρτούρ, Μπουσκέτς, Κοουτίνιο, Μέσι, Σουάρες.

ΛΥΩΝ (Μπρουνό Ζενεζιό): Λόπες, Ντιμπουά, Ντεναγέ, Μαρσέλο, Μαρσάλ, Μεντί, Τουσάρ, Φεκίρ, Εντομπελέ, Μουσά Ντεμπελέ, Ντεπάι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ