Ο αγγλικός εμφύλιος και η… προμνησία του «Άνφιλντ»

Ο αγγλικός εμφύλιος και η… προμνησία του «Άνφιλντ»

Το Champions League επιστρέφει με αγγλικό εμφύλιο στο νεόδμητο στάδιο της Τότεναμ με την Μάντσεστερ Σίτι να της κάνει ευρωπαϊκό... ποδαρικό, ενώ στο άλλο παιχνίδι των «8» Λίβερπουλ και Πόρτο διασταυρώνουν ξανά βλέμματα σε ένα «déjà vu» από την περσινή σεζόν.

Το Champions League επιστρέφει μετά από περίπου ένα μήνα και οι πρώτες αναμετρήσεις για την προημιτελική φάση της διοργάνωσης αποτελούν… αγγλική υπόθεση.

Τότεναμ – Μάντσεστερ Σίτι (22:00) και Λίβερπουλ – Πόρτο (22:00) είναι έτοιμες να μονομαχήσουν απόψε σε Λονδίνο και Μέρσεϊσαιντ αντίστοιχα για να πραγματοποιήσουν το πρώτο βήμα για τα ημιτελικά του θεσμού.

Στον αγγλικό εμφύλιο, οι πετεινοί υποδέχονται στο νεόδμητο «σπίτι» τους «πολίτες», οι οποίοι θα κάνουν ποδαρικό στο νέο γήπεδο όσον αφορά τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η μελωδία του Χάντελ που συντροφεύει διαχρονικά τους κορυφαίους συλλόγους θα ηχήσει για πρώτη φορά στο «Τότεναμ Χότσπερ Στέντιουμ», με το σύνολο του Μαουρίσιο Ποκετίνο να είναι έτοιμο για το πρώτο από τα τρία συνολικά παιχνίδια που έπονται κόντρα στην αρμάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, απόντες για τα «σπιρούνια» θα είναι οι Ντάιερ και Λαμέλα ενώ αμφίβολοι παραμένουν οι Γιορέντε και Οριέ. Αντίστοιχα, ο Γκουαρντιόλα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή τους Μεντί και Γουόκερ, ενώ ο Κουν Αγουέρο αναμένεται να δώσει κανονικά το «παρών».

Στο άλλο ματς της βραδιάς, η Λίβερπουλ υποδέχεται την Πόρτο σε ένα «déjà vu» της περσινής φάσης των «16». Το 5-0 στην Πορτογαλία και η λευκή ισοπαλία στο «Άνφιλντ» είχαν δώσει την πρόκριση στους «ρέντς», όμως Γιούργκεν Κλοπ θέλησε να προϊδεάσει τους παίκτες του για την αποψινή συνάντηση, τονίζοντας πως η περσινή «πεντάρα» στο Ντραγκάο θα αποβεί περισσότερο διδακτική για το σύνολο του Σέρχιο Κονσεϊσάο.

Επί του αγωνιστικού, Ρόμπερτσον, Γκόμες και Τσάμπερλεϊν έχουν τεθεί εκτός μάχης για τη Λίβερπουλ, ενώ εξαιρετικά αμφίβολη παραμένει και η συμμετοχή του Λαλάνα.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, ο Πέπε και ο Ερέρα δεν θα μπορέσουν να ενισχύσουν τις προσπάθειες των «δράκων» λόγω τιμωρίας, ενώ ο Άλεξ Τέλες κάνει αγώνα δρόμου ώστε να βρεθεί κανονικά στα πλάνα του προπονητή του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ