Τότεναμ – Μάντσεστερ Σίτι 1-0

Τότεναμ – Μάντσεστερ Σίτι 1-0

Με γκολ του Σον στο 79ο λεπτό η Τότεναμ επικράτησε της Μάντσεστερ Σίτι με 1-0, στο πρώτο ευρωπαϊκό ματς στο νέο της γήπεδο και πήρε προβάδισμα πρόκρισης για τα ημιτελικά του Champions League.

Στο πρώτο της παιχνίδι στο νέο της γήπεδο για ευρωπαϊκή διοργάνωση, η Τότεναμ επικράτησε της Μάντσεστερ Σίτι με 1-0 χάρη σε γκολ του Σον στο 79′ και πήρε προβάδισμα πρόκρισης για τους «4» του Champions League.

Το παιχνίδι έδειχνε να στραβώνει από νωρίς για την ομάδα του Μαουρίσιο Ποκετινό, όταν μόλις στο 6′ ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι υπέρ των φιλοξενούμενων, καταλογίζοντας χέρι στον Ρόουζ. Ο Κουν Αγκουέρο ανέλαβε την εκτέλεση, ωστόσο ο Γιορίς του είπε ένα μεγαλοπρεπέστατο «όχι», αποκρούοντας στην αριστερή του γωνία.

Αρκετά ισορροπημένο το πρώτο ημίχρονο, με τις άμυνες και τους τερματοφύλακες να υπερισχύουν των επιθέσεων των δύο ομάδων. Μεγαλύτερη φάση του πρώτου μέρους, αυτή του Χάρι Κέιν, στο 24′, όταν βρέθηκε μόνος από τα αριστερά στην περιοχή της Σίτι, ωστόσο το πλασέ που επιχείρησε απέκρουσε ο Έντερσον.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, χάνοντας σημαντική ευκαιρία με τον Στέρλινγκ στο 47′, με τον Άγγλο επιθετικό να πιάνει ένα σουτ στην κίνηση έπειτα από σέντρα του Αγκουέρο και τον Γιορίς να δηλώνει και πάλι «παρών». Στη συνέχεια ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε αισθητά και κυριάρχησαν οι δυνατές μονομαχίες και τα σκληρά φάουλ. Από ένα τέτοιο την… πάτησε ο Κέιν, ο οποίος στο 57’΄χτύπησε στον αστράγαλο και έγινε αναγκαστική αλλαγή με τον Λούκας Μόουρα να τον αντικαθιστά.

Τα πάντα έδειχναν πως το παιχνίδι οδηγούνταν σε «λευκή» ισοπαλία, ωστόσο ο Σον είχε άλλη άποψη. Στο 79ο λεπτό ο Κορεάτης επιθετικός πρόλαβε την μπάλα προτού βγει άουτ, ελίχθηκε ωραία από τα αριστερά μέσα στην περιοχή της Σίτι και με δυνατό σουτ νίκησε τον Έντερσον για το 1-0 της Τότεναμ, βάζοντας… φωτιά στις κερκίδες του γηπέδου.

Στη συνέχεια οι «πολίτες» έκλεισαν στα καρέ της την Τότεναμ, το γκολ της ισοφάρισης όμως δεν ήρθε ποτέ και τα πάντα θα κριθούν την επόμενη εβδομάδα στη ρεβάνς των δύο ομάδων στο Έτιχαντ.

Τότεναμ: Γιορίς, Τρίπιε, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνχεν, Ρόουζ, Γουινκς (81’ Γουανιάμα), Σισοκό, Άλι (87’ Γιορέντε), Έρικσεν, Σον, Κέιν (58’ Λούκας)

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Οταμέντι, Λαπόρτ, Ντελφ, Σίλβα (88’ Ντε Μπρόινε), Φερναντίνιο, Γκιντογάν, Μαχρέζ (88’ Σανέ), Στέρλινγκ, Αγκουέρο (71’ Ζεσούς)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ