Τότεναμ – Άγιαξ: Η ώρα της λάμψης των… αουτσάιντερ

Τότεναμ – Άγιαξ: Η ώρα της λάμψης των… αουτσάιντερ

Ο πρώτος ημιτελικός του Champions League διεξάγεται απόψε (22:00) στο Λονδίνο, με την Τότεναμ και τον Άγιαξ να δίνουν μάχη για τον τίτλο του καλύτερου... αουτσάιντερ.

Το ραντεβού με την ιστορία έφτασε. Η μάχη των αουτσάιντερ βρίσκεται προ των πυλών με τους δυο συλλόγους να έχουν καταπλήξει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, αποκλείοντας από τη συνέχεια του Champions League ομάδες – μεγαθήρια που είχαν ως μεγάλο στόχο την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου.

Τότεναμ και Άγιαξ κοντράρονται απόψε (22:00) για την ημιτελική φάση της διοργάνωσης στο νεόδμητο στάδιο των «σπιρουνιών», με στόχο το πρώτο βήμα που θα τους φέρει ακόμη πιο κοντά στον μεγάλο τελικό της Μαδρίτης.

«Θα είναι μια μαγική νύχτα γιατί το να παίζουμε στα ημιτελικά στο καινούργιο μας γήπεδο ήταν κάτι που κανείς δεν φανταζόταν μερικούς μήνες πριν» ανέφερε ο Μαουρίσιο Ποκετίνο, ο οποίος κατάφερε να φέρει την Τότεναμ στα ημιτελικά του Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία.

Αγωνιστικά, ο Αργεντινός τεχνικός έχει να διαχειριστεί αρκετά προβλήματα με μεγαλύτερο όλων τον τραυματισμό του Χάρι Κέιν.

Η πρόκριση εναντίον της Σίτι δεν θα μπορούσε να μην έχει και… παράπλευρες απώλειες, με τον Σον να τίθεται νοκ άουτ εξαιτίας τιμωρίας, ενώ οι τραυματίες Οριέ, Γουίνκς και Λαμέλα δεν θα μπορέσουν να δώσουν το «παρών». Ερωτηματικό υπάρχει και για τις περιπτώσεις των Σισοκό και Βερτόγκεν, οι οποίοι παραμένουν αμφίβολοι.

Αντίστοιχα, ο Άγιαξ, έχοντας αποκλείσει Ρεάλ Μαδρίτης και Γιουβέντους επιστρέφει στους «4» του θεσμού μετά από 23 ολόκληρα χρόνια και το μακρινό 1996. Τα μωρά του Αίαντα είναι έτοιμα για ακόμη μια μεγάλη πρόκληση, κάτι που επιβεβαίωσε και ο Έρικ Τεν Χαγκ.

«Θέλουμε να δώσουμε συνέχεια σε όσα έχουμε πετύχει. Είναι εκπληκτικό το να είμαστε στους ημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ, κανείς δεν το περίμενε στην αρχή της σεζόν, αλλά θέλουμε ακόμη περισσότερα. Αυτό είναι το μότο αυτής της ομάδας. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με όσα έχουμε ήδη πετύχει, γιατί κάτι τέτοιο οδηγεί στην τεμπελιά» ήταν τα λόγια του Ολλανδού, προμηνύοντας τη σκληρή μάχη που αναμένεται να δοθεί στο Λονδίνο.

Όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος, ο Άγιαξ ταξίδεψε σχεδόν πάνοπλος στη Γηραιά Αλβιώνα, με τον Μαζράουι να είναι ο μοναδικός αμφίβολος από πλευράς Ολλανδών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ