Ο… άλλος Άγιαξ και η «μάχη» στο Λονδίνο

Ο… άλλος Άγιαξ και η «μάχη» στο Λονδίνο

Τότεναμ και Άγιαξ θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους για τα ημιτελικά του Champions League, με τις δύο ομάδες να έχουν πολλά να χωρίσουν, αλλά και να ενώσουν.

Η Τότεναμ υποδέχεται απόψε (30/4, 22:00) τον Άγιαξ για τον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων με στόχο την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Champions League κόντρα στον νικητή του Μπαρτσελόνα-Λίβερπουλ.

Ο «Αίαντας» αναμένεται να παραταχθεί πάνοπλος καθώς ο Έρικ Τεν Χαγκ θα έχει στην διάθεση του τον Νουσέρ Μαζραουί, που παρά τις ενοχλήσεις που αισθάνεται θα δώσει κανονικά το παρών στην αναμέτρηση, ενώ εκτός θα είναι και ο Μπαντέ.

Από την άλλη ο Μαουρίτσο Ποκετίνο αντιμετωπίζει ένα… βουνό από αγωνιστικά προβλήματα αφού δεν θα έχει στη διάθεση του τους Κέιν, Γουίνκς, Λαμέλα και Οριέ λόγω τραυματισμού, ενώ απών θα είναι και ο Σον λόγω καρτών. Αμφίβολοι παραμένουν οι Σισοκό και Βερτόνχεν.

Πέραν του αγωνιστικού σκέλους, που αναμένεται να χωρίσει τους δύο συλλόγους μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, ενδιαφέρον παρουσιάζει και το εξω-αγωνιστικό κομμάτι, καθώς τους ενώνουν κάποιοι παίκτες της Τότεναμ που θα παίξουν απέναντι στην παλιά τους ομάδα.

Ο λόγος για τους Κρίστιαν Έρικσεν, Γιαν Βερτόνχεν, Τόμπι Αλντερβάιρελντ και Ντάβινσον Σάντσεζ. Οι τέσσερις αυτοί ποδοσφαιριστές έχουν βγει από τα… σπλάχνα των ακαδημιών του Άγιαξ και εκεί έκαναν τα πρώτα τους ποδοσφαιρικά βήματα.

Τα «σπιρούνια» μπορεί τον τελευταίο καιρό να μην έχουν κάνει μεταγραφές, κυρίως λόγω του νέου γηπέδου που έχτιζαν, ωστόσο από τα τελευταία «ψώνια» που έκαναν ήταν από την Ολλανδική ομάδα, γεμίζοντας τα ταμεία της με πολλά εκατομμύρια.

Συγκεκριμένα, η αρχή έγινε με τον Βέλγο, Γιαν Βερτόνχεν, τον Ιούλιο του 2012 και την Τότεναμ να προσφέρει το ποσό των 12,5 εκατομμυρίων ευρώ στον Άγιαξ για τον κάνει δικό της και να θωρακίσει την άμυνα της.

Έπειτα ακολούθησε ο Δανός, Κρίστιαν Έρικσεν, όπου τον Αύγουστο του 2013 έκανε τα «σπιρούνια» να δώσουν στον «Αίαντα» το αστείο, για τα δεδομένα της σημερινής εποχής, ποσό των 13,5 εκατομμυρίων ευρώ ώστε να βρουν τον οργανωτή που έψαχναν για τα επόμενα χρόνια.

Στη συνέχεια, ήταν η σειρά του Τόμπι Αλντερβάιρελντ να αφήσει την Ολλανδία τον Σεπτέμβρη του 2014, όχι όμως για την Τότεναμ, αλλά για την Ατλέτικο Μαδρίτης. Έναν χρόνο αργότερα ακολούθησε ο δανεισμός του στην Σαουθάμπτον.

Εκεί η ομάδα του Λονδίνου είχε την ευκαιρία της να τσεκάρει τον Βέλγο και εν τέλει να τον αγοράσει το καλοκαίρι του 2015 από τους «ροχιμπλάνκος», για να βρεθεί με τους παλιούς του συμπαίκτες, Βερτόνχεν και Έρικσεν.

Ο τελευταίος που έχει αγωνιστεί τον Άγιαξ και πλέον προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Τότεναμ, ήταν ο Κολομβιανός κεντρικός αμυντικός, Ντάβινσον Σάντσεζ. O 22χρονος πια παίκτης, αποκτήθηκε από τα «σπιρούνια» το καλοκαίρι του 2017 για 36 εκατομμύρια ευρώ.

Το μόνο σίγουρο είναι πως οι συναισθηματισμοί για αυτούς τους τέσσερις παίκτες θα υπάρξουν μόνο πριν έναρξη και μετά τη λήξη των ματς, καθώς την ώρα του αγώνα θα μάχονται ώστε η Τότεναμ να είναι εκείνη που θα προκριθεί στο τελικό και να διεκδικήσει το κύπελλο με τα «μεγάλα αυτιά».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ