Τότεναμ – Άγιαξ 0-1

Τότεναμ – Άγιαξ 0-1

Χάρη στο γκολ του Ντε Μπέεκ στο 15', ο Άγιαξ πέρασε από το Λονδίνο, επικρατώντας της Τότεναμ 1-0 και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης, που θα κριθεί στο Άμστερνταμ.

Αμφότεροι αουτσάιντερ. Αμφότεροι πόνταραν… στο αναπάντεχο φέτος και με τις εκπληκτικές τους πορείες έφτασαν να διεκδικούν το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης. Τότεναμ και Άγιαξ διασταύρωσαν τα ξίφη τους στο Λονδίνο, στο νέο παλατάκι των Σπερς, με τον ασταμάτητο Αίαντα, να παίρνει την πολυπόθητη εκτός έδρας νίκη (1-0), που τον φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στον τελικό του Wanda Metropolitano. Σκόρερ για, τους αήττητους στην Ευρώπη τη φετινή σεζόν, Ολλανδούς ο Φαν Ντε Μπέεκ στο 15ο λεπτό της αναμέτρησης.

Ο Μαουρίσιο Ποκετίνο είχε να διαχειριστεί δύο μεγάλες απώλειες που στην πορεία έγιναν τρεις. Χάρι Κέιν στα πιτς λόγω τραυματισμού, Σον τιμωρημένος και ο Βερτόνγκεν, νοκ άουτ στο 39′. Ο Τεν Χάαγκ είχε στη διάθεσή του όλα του τα όπλα και μια επιπλέον εβδομάδα ξεκούρασης, αφού η τελευταία αγωνιστική στην Ολλανδία είχε αναβληθεί.

Στα πρώτα λεπτά στο παιχνίδι, οι δύο ομάδες είχαν μια πολύ προσεχτική προσέγγιση στο παιχνίδι τους. Στην πορεία οι φιλοξενούμενοι ανέλαβαν τα ηνία και άρχισαν τα… γνωστά χορευτικά τους. Το γκολ δεν άργησε να έρθει. Στο 15ο λεπτό, μετά από τρομερή κάθετη πάσα του Ζίγεχ, ο Ντε Μπέεκ βρέθηκε σε θέση βολής και εκτέλεσε τον ΓΙορίς μετά από προσποίηση και υπέροχο πλασέ εντός περιοχής βάζοντας σε θέση οδηγού την ομάδα του (0-1).

Έκτοτε, γίναμε θεατές ενός ακόμα επιθετικού μονολόγου των Ολλανδών που είχαν κλείσει την Τότεναμ στα καρέ της αναζητώντας δεύτερο τέρμα. Η κατοχή της μπάλας είχε φτάσει το 66%. Ο Γιορίς στο 24′ απέκρουσε με τα πόδια το σουτ του σκόρερ και δύο λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι έκαναν για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία τους. Ο Γιορέντε πήρε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ και έστειλε τη μπάλα έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Ονανά.

Στο 40′, κι ενώ είχε προηγηθεί η αναγκαστική αλλαγή του Βερτόνγκεν, ο Λούκας Μόουρα μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά και έκανε το γύρισμα στο ύψος της μικρής περιοχής, με τον Ονανα να μπλοκάρει. Στην επανάληψη, οι Σπερς ήταν πιο απειλητικοί…

Στο 50′ το σουτ του Ντέλε Άλι κατέληξε στην αγκαλιά του Ονάνα. Στο 56′ η κεφαλιά του ίδιου πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ο ρυθμός ήταν τρελός και οι δύο ομάδες προσέφεραν πολύ όμορφο θέαμα. Στο 78ο λεπτό, ο Μαζραουί έβγαλε για τον Τάντιτς, εκείνος έστρωσε υποδειγματικά για τον Νέρες και ο Βραζιλιάνος έκανε το πλασέ με το αριστερό, με τη μπάλα να χτυπάει στη ρίζα του αριστερού δοκαριού της εστίας του Γιορίς, με τον Αίαντα να χάνει απίστευτη ευκαιρία για το 0-2.

Στο 82′, μετά από εκτέλεση φάουλ του Έρικσεν από τα δεξιά, ο Αλντερβάιρελντ πήρε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στην πάνω πλευρά των διχτύων και παρά την υπερπροσπάθεια των παικτών του Ποκετίνο, το γκολ της ισοφάρισης δεν ήρθε ποτέ, με τον Άγιαξ να φεύγει με το «διπλό» από το Λονδίνο και να παίρνει σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό του Champions League για πρώτη φορά μετά το 1996!

Τότεναμ (Μαουρίτσο Ποκετίνο): Γιορίς, Βερτόνγκεν (39′ Σισοκό), Αλντερβάιρελντ, Τρίπιερ (79′ Φόιτ), Ρόουζ (79′ Ντέιβις), Σάντσες, Γουανιάμα, Ντέλε Αλι, Ερικσεν, Μόουρα, Γιορέντε

Άγιαξ (Ερικ Τεν Χαγκ): Ονάνα, Ντε Λιχτ, Φέλτμαν, Μπλιντ, Ταλιαφίκο, Σένε (65′ Μαζραουί), Ντε Γιονγκ, Ζίγιεχ (87′ Χούντελααρ), Νέρες, Τάντιτς, Ντε Μπέεκ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ