Λίβερπουλ – Τότεναμ: 87 χρόνια… ξηρασίας, με φόντο τη μεγάλη κούπα

Λίβερπουλ – Τότεναμ: 87 χρόνια… ξηρασίας, με φόντο τη μεγάλη κούπα

Λίβερπουλ και Τότεναμ διεκδικούν το τρόπαιο του Champions League, σε έναν σπάνιο εμφύλιο τελικό, όπου οι δύο ομάδες έχουν να κατακτήσουν το πρωτάθλημα μαζί 87 χρόνια!

Την 1η Ιουνίου στο Wanda Metropolitano της Μαδρίτης θα διεξαχθεί ο μεγάλος τελικός του Champions League. Από τη μία η Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ που πραγματοποίησε… σχεδόν την τέλεια χρονιά και από την άλλη η Τότεναμ του Μαουρίτσιο Ποκετίνο που ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Ένας εμφύλιος με φόντο την κούπα με τα μεγάλα αυτιά που όμοια της δεν έχει ξαναγίνει στο παρελθόν. Δύο ομάδες που σαγήνεψαν με το ποδόσφαιρο που έπαιξαν μέσα στη χρονιά και βρίσκονται δίκαια στον τελικό. Έναν τελικό όμως με τη δική του ιστορία, αφού Λίβερπουλ και Τότεναμ συνδυάζουν ένα απίθανο στατιστικό στοιχείο. Έχουν δεκαετίες να κατακτήσουν πρωτάθλημα.

Τόσο οι κόκκινοι όσο και τα σπιρούνια έχουν περισσότερα από 30 χρόνια να κατακτήσουν την Premier League και μαζί συνδυάζουν το μοναδικό «87 χρόνια ξηρασίας». Η Λίβερπουλ έχει 29 χρόνια πίσω το τελευταίο της πρωτάθλημα, ενώ η Τότεναμ 58 χρόνια!

Η Λίβερπουλ που φέτος έφτασε τους 97 βαθμούς στο πρωτάθλημα κατάφερε να μην πανηγυρίσει τον τίτλο και να μείνει στη δεύτερη θέση πίσω από τη Μάντσεστερ Σίτι, χάνοντας στο νήμα την κούπα έχοντας μόλις μία ήττα σε όλη τη σεζόν.

Τελευταία φορά που κατέκτησε το αγγλικό πρωτάθλημα η ομάδα του Μέρσεσαϊντ ήταν τη σεζόν 1989-90, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως δεν έχει πανηγυρίσει ποτέ Premier League (από όταν μετονομάστηκε). Έφτασε πολλές φορές κοντά, όπως και φέτος, όμως δεν τα κατάφερε και ψάχνει τη δική της εξιλέωση στο Champions League. Εξάλλου η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση είναι το… ατού της, καθώς μετράει και την τελευταία της μεγάλη επιτυχία με το έπος στην Πόλη το επίσης μακρινό 2005.

Από την άλλη και η Τότεναμ φαίνεται να είναι τουλάχιστον ξεχασμένη από τον «Άγγλο Θεό του ποδοσφαίρου» αφού έχει να κατακτήσει το πρωτάθλημα παραπάνω από μισό αιώνα. Συγκεκριμένα, τα σπιρούνια μετρούν όλα κι όλα δύο πρωταθλήματα και το τελευταίο ήταν τη σεζόν 1960-61. Αυτόματα λοιπόν μιλάμε για έναν τελικό… ξεχασμένων στο Νησί, που μαζί μετράνε 87 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα.

Παρόλα αυτά και οι δύο έχουν την ευκαιρία να «ρεφάρουν» στον τελικό που προκρίθηκαν δίκαια κόντρα σε Άγιαξ και Μπαρτσελόνα αντίστοιχα. Είναι δεδομένο εξάλλου, αλλά και κοινά αποδεκτό πως μιλάμε για δύο σπουδαίες ομάδες που θα είναι άδικο να μην κατακτήσουν κάποιον τίτλο τη φετινή σεζόν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ