Έρχονται νέες αλλαγές σε Champions και Europa League, αρχίζοντας από τους τελικούς

Έρχονται νέες αλλαγές σε Champions και Europa League, αρχίζοντας από τους τελικούς

Η UEFA προσανατολίζεται σε νέο κύκλο αλλαγών στις αναμετρήσεις του Champions και του Europa League, με τα πρώτα δείγματα να τα βλέπουμε στους δύο τελικούς.

Το format τέλεσης των αγώνων σε Champions League και Europa League ετοιμάζεται να δεχτεί ένα ακόμα… λίφτινγκ από την UEFA. Όσο επιτυχημένη και αν ήταν η προηγούμενη συνταγή, το όλο προϊόν αφορά το ποδόσφαιρο, το οποίο σαν ζωντανός οργανισμός αλλάζει στο πέρασμα των χρόνων.

Η αρχή έγινε με την καθιέρωση περισσότερων διαιτητών στα ματς, για να ακολουθήσει η αλλαγή ώρας που επέτασσε το σύγχρονο marketing, με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία να απαγκιστρώνεται από την πατροπαράδοτη ώρα έναρξης, τις 21:45. Τελευταία προσθήκη ήταν αυτή του VAR με την τεχνολογία να εισβάλει στις διοργανώσεις και να ετοιμάζεται να αλλάξει εν πολλοίς τον ρου της Ιστορίας.

Οι αλλαγές όμως δεν θα σταματήσουν εδώ. Όπως ανακοίνωσε επίσημα η UEFA, από τους φετινούς τελικούς σε Champions και Europa League αλλά και το φετινό Super Cup, οι προπονητές θα έχουν δίπλα τους στον πάγκο 12 ποδοσφαιριστές και όχι 7, μιλώντας πλέον για 23άδα όταν αναφερόμαστε στις αποστολές των ομάδων. Επιπρόσθετα, θα υπάρχει και η 4η αλλαγή σε όλες τις νοκ άουτ φάσεις στις οποίες η αναμέτρηση θα οδηγείται στην παράταση.

Τέλος δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και τη νέα αλλαγή ώρα που βρίσκεται προ των πυλών και θα εφαρμοστεί στο Champions League της περιόδου 2019-2020. Συγκεκριμένα θα έχουμε για πρώτη φορά στην ιστορία της Διοργάνωσης δύο ώρες έναρξης, με τις αναμετρήσεις να μοιράζονται πλέον στο γκρουπ των 19:55 και σε αυτό των 22:00.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ