Μαθαίνουν τους αντιπάλους τους οι ελληνικές ομάδες

Μαθαίνουν τους αντιπάλους τους οι ελληνικές ομάδες

ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Ατρόμητος και Άρης μπαίνουν στην κληρωτίδα και μαθαίνουν αντιπάλους για τον τρίτο προκριματικό γύρο σε Champions League (13:00) και Europa League (14:30).

Κληρώνει σήμερα στη Νιον της Ελβετίας για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, αλλά και για τον αντίστοιχο του Europa League. Οι πέντε ελληνικές ομάδες θα μάθουν τις ομάδες που θα αντιμετωπίσουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με την κλήρωση του Champions League να ξεκινάει στις 13:00, ενώ του Europa στις 14:30.

Ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός θα μάθουν αντιπάλους για το Champions League, ενώ η ΑΕΚ, ο Ατρόμητος και ο Άρης για το Europa League. Αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο Δικεφάλοι ξεκινούν τις υποχρεώσεις τους από τον τρίτο προκριματικό γύρο, ενώ ο Ολυμπιακός αλλά και ο Ατρόμητος με τον Άρη από τον δεύτερο προκριματικό.

Ο Ολυμπιακός έχει κληρωθεί για τον δεύτερο προκριματικό γύρο με την Πλζεν και αν προκριθεί θα αντιμετωπίσει όποια ομάδα πετύχει στη σημερινή κλήρωση. Ο Ολυμπιακός ωστόσο θα μάθει αντιπάλους και για τον τρίτο προκριματικό του Europa League, διότι θα «κατέβει» στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση αν δεν προκριθεί από την Πλζεν. Έτσι το μεσημέρι (14:30) θα γνωρίζει και τον αντίπαλο του σε περίπτωση αποτυχίας κόντρα στους Τσέχους. Αξίζει να σημειωθεί πως οι Πειραιώτες σε περίπτωση πρόκρισης από τους Τσέχους εξασφαλίζουν μινιμουμ τους ομίλους του Europa League.

Σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός κληρωθεί με τη Κράσνονταρ στον τρίτο προκριματικό γύρο τότε ο αντίπαλος του στα play offs του Champions League θα προκύψει από το ζευγάρι της Πόρτο, διότι γίνεται ορισμός λόγω του γεγονότος πως δεν μπορούν να βρεθούν αντιμέτωπες ομάδες από τη Ρωσία και την Ουκρανία. Εάν οι ερυθρόλευκοι κληρωθούν με μία εκ των Μπριζ, Μπασακσεχίρ και Λίντσερ τότε ο αντίπαλος τους στα play offs θα προκύψει από το ζευγάρι της Ντιναμό Κιέβου.

Τέλος στο Europa ο Άρης αντιμετωπίζει στον δεύτερο προκριματικό την ΑΕ Λεμεσού και σε περίπτωση πρόκρισης θα παίξει με την ομάδα που θα κληρωθεί σήμερα, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Ατρόμητο που θα παίξει με την Ντουνάισκα Στρέντα και αν προκριθεί θα πέσει σε μια ομάδα από τις παρακάτω. Αξίζει να σημειωθεί πως ισχυροί στις κληρώσεις είναι μόνο ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ ανάμεσα στις πέντε ελληνικές εκπροσώπους.

Αναλυτικά οι πιθανοί αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων:

Champions League

Οι πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ

Αγιαξ (70.500)
Σέλτικ (31.000) ή Νόμε Κάλιου (3.500)
Κοπεγχάγη (31.000) ή ΤΝS (6.000)
Ντιναμό Ζάγκρεμπ (29.500) ή Σαμπουρταλο (0.950)
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (27.500) ή Ρόζενμποργκ (11.500)
ΑΠΟΕΛ (25.500) ή Σουντέσκα (3.000)

Οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού στο Champions League: 

Μπριζ (39.500)
Κράσνονταρ (34.500)
Μπασακσεχίρ (10.500)
ΛΑΣΚ Λίντσερ (6.250)

Και οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού στο Europa League (αν αποκλειστεί από την Πλζεν): 

Αούστρια Βιέννης
Νόρκεμπινγκ ή Λιεπάγια
Γκαμπάλα ή Ντιναμό Τιφλίδας
Σαχτιόρ Σαλιγκόρσκ ή Έσμπιεργκ
Άντβερπ

Europa League

Οι πιθανοί αντίπαλοι της ΑΕΚ:

Τραμπζονσπόρ
Ουτρέχτη ή Ζρίνσκι
ΤΣΣΚΑ Σόφιας ή Όσιγιεκ
Λουκέρνη ή Κλάκσβικ
Μπνέι Γεχούντα
Χόνβεντ ή Ουνιβερσιτέα Κραϊόβα

Oι πιθανοί αντίπαλοι του Ατρόμητου:

Γουλβς ή Κρουσάντερς
Λέγκια Βαρσοβίας ή Κουόπιο
Γάνδη ή Βιτορούλ
Μίντιλαντ
Άλκμααρ ή Χάκεν

Οι πιθανοί αντίπαλοι του Άρη:

Μπράγκα
Αλασκέρτ ή Στεάουα Βουκουρεστίου
Σπαρτάκ Μόσχας
Μόλντε ή Τσουκαρίτσκι
Στρασμπούργκ ή Μακάμπι Χάιφα

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ