Βαθμολογική ανάσα του Ολυμπιακού στην Ελλάδα, παραμένει η απόσταση από την Κύπρο (pic)

Βαθμολογική ανάσα του Ολυμπιακού στην Ελλάδα, παραμένει η απόσταση από την Κύπρο (pic)

Η νίκη-πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Πλζεν έδωσε πολύτιμους βαθμούς στον συντελεστή της Ελλάδας στην UEFA ωστόσο υπάρχει ακόμη δρόμος για την 15η θέση. Κομβικό το ματς του Άρη κόντρα στην ΑΕ Λεμεσού.

Ο Ολυμπιακός πήρε σπουδαία νίκη-πρόκριση κόντρα στην Βικτόρια Πλζεν τόσο για τον ίδιο καθώς έτσι εξασφάλισε την ευρωπαϊκή του παρουσία σε όμιλο για φέτος όσο και για τον συντελεστή της Ελλάδας στην κατάταξη της UEFA.

Η νίκη του Ολυμπιακού πρόσφερε 200 βαθμούς στην χώρα μας που έφτασε πλέον τους 22.000 βαθμούς αλλά παραμένει αρκετά μακριά από την 15η Κύπρο η οποία με την πρόκριση του ΑΠΟΕΛ έφτασε στους 23.500 βαθμούς.

Ετσι κομβικής σημασίας είναι η ρεβάνς του Άρη στην Κύπρο κόντρα στην ΑΕ Λεμεσού με τους «κίτρινους» να δίνουν σημαντική ώθηση στην χώρα μας σε περίπτωση πρόκρισής τους, ώστε να πλησιάσει την 15η θέση.

Αν η Ελλάδα τερματίσει στην 15η θέση τότε από τη σεζόν 2021/22 θα διατηρήσει τα πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια (δύο στα προκριματικά του Champions League, ένα στα προκριματικά του Europa League 1 και δύο στα προκριματικά του Europa League 2 που θα εισαχθεί εκείνη τη σεζόν) αλλά αν παραμείνει 16η ή και πιο κάτω τότε θα χάσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο και αντί για πέντε ομάδες θα βγαίνουν τέσσερις στην Ευρώπη.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ