Κωδικός Μπασάκσεχιρ: Έτσι παίζει η αντίπαλος του Ολυμπιακού

Κωδικός Μπασάκσεχιρ: Έτσι παίζει η αντίπαλος του Ολυμπιακού

Η τουρκική ομάδα φανέρωσε κόντρα στην ΑΕΚ τις μεγάλες δυνατότητες που έχει. Καλή κυκλοφορία μπάλας, δημιουργία ευκαιριών και γρήγορη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση. Εντυπωσιακός ο Βίτσκα που έκανε τα… πάντα

Η ΑΕΚ έδωσε ένα δυνατό φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο την Μπασακσεχίρ, με τον προπονητή της Ένωσης Μιγκέλ Καρντόσο να τεστάρει την ετοιμότητα της ομάδας του. Το παιχνίδι όμως των κιτρινόμαυρων είχε μεγάλο ενδιαφέρον και για τον Ολυμπιακό, καθώς οι ερυθρόλευκοι θα κοντραριστούν με την Μπασάκσεχιρ στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Πέδρο Μαρτίνς και οι συνεργάτες του παρακολούθησαν το παιχνίδι και είχαν την ευκαιρία να σχηματίσουν εικόνα για τις δυνατότητες της τουρκικής ομάδας.

Το σίγουρο λοιπόν είναι πως η Μπασάκσεχίρ «ξεδίπλωσε» στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ τις μεγάλες δυνατότητες που έχει και δεν χωρά αμφιβολία πως πρόκειται για μια πολύ καλή και οργανωμένη ομάδα.

Οφείλει λοιπόν να εστιάσει κάποιος στην καλή κυκλοφορία μπάλας από πλευράς παικτών της Μπασάκσεχιρ, καθώς η ευρωπαϊκή αντίπαλος του Ολυμπιακού έδειξε πολύ καλά στοιχεία σε ότι έχει να κάνει με την επιθετική της ανάπτυξη.

Δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που η Μπασάκσεχιρ έβγαλε κόντρες προκαλώντας προβλήματα στην αμυντική γραμμή της Ένωσης και αν δεν ήταν σε καλή βραδιά ο Μπάρκας, τότε τα πράγματα θα ήταν πιο δύσκολα για την ελληνική ομάδα.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως ο Ρομπίνιο παραμένει ένας αρτίστας της μπάλας, παρά το ότι τα χρόνια έχουν περάσει και ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός είναι ικανός να κάνει την ζημιά σε οποιαδήποτε άμυνα ακόμα και με μια κίνηση.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι η Μπασάκσεχιρ έδειξε πως είχε καλή μεταφορά μπάλας από την άμυνα στην επίθεση, δείγμα και αυτό της καλής δουλειάς που έχει γίνει στην τουρκική ομάδα.

Μιλάμε για ένα σύνολο που αρέσκεται να παίζει επιθετικά και μάλιστα με επιλογές ανάπτυξης τόσο από τον άξονα όσο και από τα δύο άκρα. Και θα πρέπει εδώ να επισημάνουμε ότι η Μπασάκσεχιρ έδειξε πως είναι ομάδα που δημιουργεί ευκαιρίες καθώς στο πρώτο ημίχρονο είχε οκτώ τελικές προσπάθειες στην εστία της Ένωσης και ολοκλήρωσε το ματς με δέκα.

Εντυπωσιακός Βίτσκα

Ένα στοιχείο που πρέπει να επισημανθεί είναι η εντυπωσιακή εμφάνιση που έκανε ο Βίτσκα, καθώς ο Βόσνιος μεσοεπιθετικός ήταν ο κορυφαίος παίκτης του γηπέδου και αποτέλεσε σημείο αναφοράς στο παιχνίδι της τουρκικής ομάδας.

Ο Βίτσκα έκανε πολλές καλές προσπάθειες και απείλησε την εστία της ΑΕΚ. Είναι ένα χαφ που μπορεί να δημιουργήσει αλλά και να σκοράρει κι αυτό σημαίνει ότι οι ερυθρόλευκοι θα πρέπει να δείξουν μεγάλη προσοχή στην αντιμετώπιση του.

Το σίγουρο είναι ότι η Μπασάκσεχιρ έδειξε πως είναι μια πολύ καλή ομάδα, με δυνατότητες στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού. Μια ομάδα που σίγουρα διαθέτει πολλούς καλούς παίκτες και δεν είναι τυχαίο ότι έφτασε να διεκδικεί το πρωτάθλημα στην Τουρκία τα δύο τελευταία χρόνια.

Όπως προαναφέραμε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς παρακολούθησε τον αγώνα και θα αναλύσει στους παίκτες του τον τρόπο παιχνιδιού της Μπασάκσεχιρ, με στόχο οι ερυθρόλευκοι να είναι πανέτοιμοι στα δύο παιχνίδια για τον τρίτο προκριματικό γύρο της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ