Μπασακσεχίρ – Ολυμπιακός 0-1

Μπασακσεχίρ – Ολυμπιακός 0-1

Ο Ολυμπιακός πήρε μεγαλειώδη νίκη μέσα στην Κωνσταντινούπολη επί της Μπασακσεχίρ, με γκολάρα του Μασούρα στο 53' και έκανε το μεγάλο πρώτο βήμα για την πρόκριση στα πλέι οφς του Champions League. Ήρωας της αναμέτρησης ο Σα που απέκρουσε πέναλτι στις καθυστερήσεις.

Ένα ακόμα βήμα για τα… αστέρια! Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστές τους Ζοσέ Σα και Γιώργο Μασούρα επικράτησε της Μπασακσεχίρ στην Κωνσταντινούπολη με 1-0 και έκανε καθοριστικό βήμα για την πρόκρισή του στα πλέι οφ του Champions League.

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε μια μεγαλειώδη εμφάνιση στην έδρα της δευτεραθλήτριας Τουρκίας και απέδειξε περίτρανα ότι φέτος είναι φτιαγμένος για μεγάλα πράγματα! Μια σπουδαία εμφάνιση, με τον Πέδρο Μαρτίνς να μένει απόλυτα ικανοποιημένος για το δημιούργημά του.

Τεράστια συμβολή στην σπουδαία νίκη των Πειραιωτών είχε ο Μασούρας, ο οποίος στο 53’ με μία φανταστική κεφαλιά νίκησε τον Γκιουνόκ και πέτυχε το μοναδικό γκολ του αγώνα, αλλά και ο Ζοσέ Σα, ο οποίος στο 92’ απέκρουσε πέναλτι του Βίτσκα! Ο Πορτογάλος έπεσε σωστά στη γωνία του και κράτησε το μηδέν, ενώ και κατά τη διάρκεια του αγώνα πραγματοποίησε σπουδαίες αποκρούσεις στις μεγάλες φάσεις της Μπασακσεχίρ. Ο «φύλακας άγγελος» του Ολυμπιακού έδειξε σε ένα ακόμα παιχνίδι τη σπουδαία του κλάση και έβγαλε ασπροπρόσωπο τόσο τον Πέδρο Μαρτίνς, όσο και τη διοίκηση του συλλόγου, η οποία το καλοκαίρι πλήρωσε την οψιόν και τον αγόρασε από την Πόρτο.

Οι Πειραιώτες δεν φοβήθηκαν ούτε στιγμή την Μπασακσεχίρ, έκαναν το παιχνίδι τους, «άλωσαν» την Πόλη και πλέον βρίσκονται πολύ κοντά σε μία μεγάλη πρόκριση. Το μόνο που απομένει πλέον για να φτάσουν στα πλέι οφ του Champions League είναι να υπερασπιστούν την έδρα τους στη μεγάλη ρεβάνς της 13ης Αυγούστου. Με τον κόσμο στο πλευρό τους οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς θα δώσουν μια ακόμα ευρωπαϊκή παράσταση με στόχο την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού, στην οποία καλώς εχόντων των πραγμάτων θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του Κράσνονταρ – Πόρτο. Στο πρώτο ματς που έγινε στη Ρωσία οι Δράκοι πήραν μια σπουδαία νίκη με 1-0, χάρη στο γκολ του πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ, Σέρχιο Ολιβέιρα.

Δυνατό ξεκίνημα και ευκαιρίες

Ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και στο 4’ δημιούργησε την πρώτη φάση στα αντίπαλα καρέ. Ο Μιγκέλ Ανχελ Γκερέρο βρήκε χώρο έξω από την περιοχή, σούταρε, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Τρία λεπτά αργότερα οι Πειραιώτες κέρδισαν φάουλ σε πολύ καλό σημείο. Ο Βαλμπουενά ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο τείχος. Στο 11’ ο Ολυμπιακός βρέθηκε για μια ακόμα φορά με αξιώσεις στα καρέ της τούρκικης ομάδας. Οι Ερυθρόλευκοι γύρισαν ωραία την μπάλα, ο Γκιγιέρμε σούταρε έξω από την περιοχή, αλλά ο πορτιέρο της Μπασακσεχίρ έπεσε και μπλόκαρε. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς ήταν εξαιρετική στο πρώτο δεκάλεπτο και ήλεγχε απόλυτα το παιχνίδι, δημιουργώντας πολλά προβλήματα στους γηπεδούχους.

Μπέρδεμα και κίνδυνος

Μετά το δεκάλεπτο οι Τούρκοι προσπάθησαν να ισορροπήσουν το παιχνίδι και στο 15’ δημιούργησαν από το… πουθενά ευκαιρία. Οι γηπεδούχοι γέμισαν με τον Καφεχτσί στο δεύτερο δοκάρι, ο Σα πήγε δυνατά πάνω στη φάση, αλλά έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του. Ο Γκούλμπραντσεν πήγε να εκμεταλλευτεί το λάθος του Πορτογάλου, σούταρε, αλλά η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα η Μπασακσεχίρ απείλησε με τον Σετζού, αλλά ο Ιβηρας τερματοφύλακας μπλόκαρε εύκολα.

Εφτασε κοντά στο 0-1…

Στο 22’ ο Ολυμπιακός έφτασε μια ανάσα από το γκολ, όταν ο Τσιμίκας έκανε το γέμισμα από αριστερά, ο Γκερέρο γύρισε με το κεφάλι και ο Σέτζου έδιωξε πάνω στη γραμμή, πριν ο Ποντένσε στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Γκιουνόκ. Οι Ερυθρόλευκοι έδωσαν χώρο στην Μπασακσεχίρ θέλοντας να χτυπήσουν στην κόντρα, με τους ταχύτατους Ντάνιελ Ποντένσε και Ματιέ Βαλμπουενά. Οι Τούρκοι, ωστόσο, παρότι είχαν την κατοχή, δεν είχαν τις μεγάλες ευκαιρίες. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός στο 38’ δημιούργησε μια ακόμα καλή φάση. Ο Βαλμπουενά  εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Πειραιώτες από αριστερά, ο Γκιγιέρμε μπήκε στη φάση, σούταρε στην κίνηση, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Κάπως έτσι το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 0-0. Ένα ημίχρονο, στο οποίο οι φάσεις ήταν λίγες, με τον Ολυμπιακό να στέκεται πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο.

«Μαγεία» Βαλμπουενά, γκολάρα Μασούρα!

Στο δεύτερο μέρος οι Ερυθρόλευκοι μπήκαν αποφασισμένοι να σκοράρουν. Στο 51’ οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς βγήκαν ταχύτατα στην κόντρα, ο Βαλμπουενά έδωσε στον Ποντένσε, αυτός σούταρε, αλλά ο Γκιουνόκ μπλόκαρε. Αυτή ήταν η… προειδοποιητική βολή, καθώς δύο λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός έκανε το 1-0 με γκολάρα του Μασούρα! Ο Βαλμπουενά «χόρεψε» από δεξιά, έκανε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και ο Γιώργος Μασούρας με μία εκπληκτική κεφαλιά νίκησε τον προσωπικό του αντίπαλο, αλλά και τον πορτιέρο της Μπασακσεχίρ και έστειλε την μπάλα συστημένη στα δίχτυα για το 1-0! Ένα σπουδαίο γκολ, το οποίο δίνει στους Πειραιώτες τεράστιο προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς. Στο 60’ ο Ολυμπιακός δημιούργησε μια ακόμα φάση στα καρέ του Γκιουνόκ. Ο Ποντένσε σούταρε με το αριστερό από καλή θέση, αλλά ο τερματοφύλακας της τούρκικης ομάδας μπλόκαρε.

Πίεσε η Μπασακσεχίρ

Μετά το γκολ των Πειραιωτών η τούρκικη ομάδα βγήκε μπροστά για να ψάξει την ισοφάριση, με τον Ολυμπιακό να… περιμένει για να χτυπήσει στην κόντρα. Στο 66’ ο Γκούλμπραντσεν σούταρε, αλλά ο Σα μπλόκαρε. Στο 68’ ο Ρομπίνιο πήρε την κεφαλιά από τον Ομάρ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Τρία λεπτά αργότερα ο Βίτσκα σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Πορτογάλος πορτιέρο έπεσε σωστά στη γωνία του και έδιωξε. Στο 73’ ο Μαρτίνς έβγαλε τον Βαλμπουενά και έβαλε στη θέση του τον Καμαρά, για να «δέσει» το κέντρο του Ολυμπιακού και να έχει μια ακόμα λύση στον ανασταλτικό τομέα.

Με δέκα οι Τούρκοι

Εξι λεπτά αργότερα οι Τούρκοι κέρδισαν φάουλ σε καλή θέση, λίγο έξω από την «ερυθρόλευκη» περιοχή. Ο Καφετσί το εκτέλεσε και η μπάλα έφυγε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Σα. Δευτερόλεπτα αργότερα ο Καφετσί έπεσε με δύναμη πάνω στον Καμαρά και ο διαιτητής του έδειξε την δεύτερη κίτρινη κάρτα, με την Μπασακσεχίρ να μένει με 10 παίκτες. Στο 83’ ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε και δεύτερη αλλαγή, βάζοντας στον αγώνα τον Μπρούνο αντί του κουρασμένου Μασούρα.

Πέναλτι και τεράστια απόκρουση του Σα!

Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός στο 91’ παραλίγο να γίνει μοιραίος και να γκρεμίσει ό,τι έχτιζαν οι συμπαίκτες του από μία απερίσκεπτη ενέργεια. Ο Μπρούνο έκανε χέρι, ο ρέφερι έδειξε την άσπρη βούλα και έδωσε την ευκαιρία στην Μπασακσεχίρ να ισοφαρίσει. Ο Βίτσκα ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Ζοσέ Σα έπεσε στη γωνία του και απέκρουσε, κρατώντας το μηδέν! Στο 94’ ο Πορτογάλος έκανε μία ακόμα απόκρουση και πάλι σε σουτ σε Βίτσκα, χαρίζοντας μια σπουδαία νίκη για τον Ολυμπιακό!

Οι συνθέσεις:

ΜΠΑΣΑΚΣΕΧΙΡ (Οκάν Μπουρούκ): Γκιονούκ, Καισαρά, Γκετζού, Βιέιρα, Κλισί, Βίτσκα, Τεκντεμίρ (63’ Αζουμπουίκε), Καχβέτσι, Ρομπίνιο, Κριβελί (81′ Ντεμπά Μπα), Γκουλμπράντσεν (69’ Ελία).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέντρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Μεριά, Σεμέντο, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Γκιλιέρμε, Ποντένσε, Βαλμπουενά (73’ Καμαρά), Μασούρας (84’ Μπρούνο), Γκερέρο (89’ Ελ Αραμπί).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ