Άγιαξ – ΑΠΟΕΛ 2-0

Άγιαξ – ΑΠΟΕΛ 2-0

Ο Άγιαξ σκοράροντας από μία φορά σε κάθε ημίχρονο, δεν άφησε περιθώρια στον ΑΠΟΕΛ και επικρατώντας άνετα με 2-0, πήρε αυτός την πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

Δεν τα κατάφερε κόντρα στον Άγιαξ ο ΑΠΟΕΛ. Οι πρωταθλητές Κύπρου γνώρισαν την ήττα με 2-0 στην «Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα» και θα συνεχίσουν στο Europa League την νέα σεζόν, με τον Αίαντα να είναι αυτός που παίρνει την πρόκριση για τους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι πρωταθλητές Ολλανδίας πίεσαν από το ξεκίνημα την κυπριακή ομάδα, κλείνοντας την στα καρέ του Μπέλετς. Και ενώ ο ΑΠΟΕΛ έδειχνε για 40λεπτα να κρατάει το μηδέν πίσω σχετικά εύκολα, ένα γκολ του Άλβαρες λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους άλλαξε τα δεδομένα του αγώνα.

Στο 43ο λεπτό, ο Ζίγιετς εκτέλεσε ένα φάουλ από τα δεξιά γεμίζοντας προς την περιοχή των Κυπρίων, ο Άλβαρες πήρε την κεφαλιά και νικώντας τον Μπέλετς έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

Ο Άγιαξ ήταν καλύτερος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, με την ανωτερότητα του να «μεταφράζεται» και σε δεύτερο γκολ, με τον Τάντιτς στο 78ο λεπτό. Ο Σέρβος επιθετικός και αρχηγός του Άγιαξ, πήρε την μπάλα στο όριο της μεγάλης περιοχής του ΑΠΟΕΛ, ελίχθηκε ωραία και με αριστερό διαγώνιο σουτ έκανε το 2-0 και «σφράγισε» την πρόκριση των Ολλανδών στους ομίλους του Champions League.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι Ολλανδοί θα είναι στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας στην αυριανή κλήρωση, κάτι που τους καθιστά ως υποψήφιους αντιπάλους του Ολυμπιακού.

Αγιαξ: Ονανά, Βέλτμαν, Αλβάρεζ (89′ Μάριν), Νέρες, Χούντελαρ, Τάντιτς, Μπλιντ, Μαρτίνεζ, Ζίγιεχ (87′ Ντε Βιλτ), Ντεστ, Ταλιαφίκο.

ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Μερκής, Ιωάννου, Μιχαΐλοβιτς, Ζοαζίνιο, Σόουζα, Μάτιτς (78′ Χαλένιους), Μπέζιακ, Τάμαρι (72′ Βιντιγκάλ), Γιάκολιτς (64′ Ντε Βινσέντι), Πάβλοβιτς.

Κλαμπ Μπριζ – Λίντσερ 2-1 (3-1)

Η βελγική ομάδα έχοντας ως «προίκα» την εκτός έδρας νίκη με 1-0 του πρώτου αγώνα, επικράτησε της Λίντσερ με 2-1 και προκρίθηκε στους ομίλους του Champions League.

Οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα στο σκορ στο 70′ με τον Χανάκεν, με τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν 4 λεπτά αργότερα με πέναλτι του Κλάους και να δίνουν νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Οι δευτεραθλητές Βελγίου ωστόσο κάθε κίνδυνο στο 89′ με το 2-1 του Μποναβεντούρε.

Σλάβια Πράγας – Κλουζ 1-0 (2-0)

Η Σλάβια Πράγας επικράτησε με 1-0 εντός έδρας της Κλουζ, «ζευγάρωσε» τις νίκες κόντρα στους Ρουμάνους και προκρίθηκε και εκείνη με τη σειρά της στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Μάλιστα είναι υποψήφια αντίπαλος του Ολυμπιακού από το 4ο γκρουπ δυναμικότητας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ