«Πληγωμένο θηρίο» η Τότεναμ στο Φάληρο

«Πληγωμένο θηρίο» η Τότεναμ στο Φάληρο

Η Τότεναμ μετά την εμφατική νίκη εναντίον της Κρίσταλ Πάλας (4-0), στρέφει το βλέμμα της στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ με τον Ολυμπιακό (18/9, 19:55), με τον Μαουρίτσιο Ποκετίνο να «πονοκεφαλιάζει» από τα προβλήματα τραυματισμών που ταλανίζουν την ομάδα.

Η Τότεναμ αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό εκτός έδρας την Τετάρτη (18/9, 19:55), στην πρεμιέρα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο οδήγησε τους Λονδρέζους στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ την προηγούμενη χρονιά, με την ομάδα του να μην καταφέρνει βέβαια να σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο, στην πρώτη της συμμετοχή στον τελικό της διοργάνωσης. Η Λίβερπουλ αποδείχτηκε αξεπέραστο εμπόδιο, αλλά η πορεία των «Spurs» ήταν αν μη τι άλλο εντυπωσιακή.

Η αγγλική ομάδα φιλοδοξεί να «διαγράψει» και φέτος αντίστοιχη πορεία. Οι μεταγραφές μετά από 1,5 χρόνο (Εντομπελέ, Λο Σέλσο, Σεσενιόν) και η «αύρα» του νέου γηπέδου, δημιουργούν την προσδοκία για κάτι ανάλογο και τη φετινή σεζόν, αλλά το «νωθρό» ξεκίνημα στην Πρέμιερ Λιγκ, έφερε στον σύλλογο έναν μικρό προβληματισμό.

Το Σάββατο, η Τότεναμ, έκανε την πρώτη πειστική εμφάνιση της σεζόν, νικώντας 4-0 την Κρίσταλ Πάλας για την πέμπτη αγωνιστική. Όλα τα γκολ μάλιστα επιτεύχθηκαν στο πρώτο ημίχρονο, με τους «Spurs» να είναι καταιγιστικοί. Η ομάδα του Ποκετίνο έφτασε τους 8 βαθμούς σε πέντε αγώνες της Πρέμιερ Λιγκ, έχοντας σε αυτό το διάστημα 2 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα.

Οι Λονδρέζοι πλέον στρέφουν το βλέμμα τους στο Τσάμπιονς Λιγκ και τη μάχη με τον Ολυμπιακό, φιλοδοξώντας σε ένα πετυχημένο ξεκίνημα. Εκείνο που προβληματίζει τον Αργεντινό τεχνικό (εκτός από το προβληματικό ξεκίνημα) είναι τα αρκετά θέματα τραυματισμού που ταλανίζουν τον σύλλογο, αδειάζοντας το «οπλοστάσιο» της ομάδας και μειώνοντας το ροτέισον. Και όλα αυτά μέσα σε έναν «καυτό» Σεπτέμβρη, έχοντας μπροστά τους έξι παιχνίδια σε διάστημα 14 ημερών.

Ντάιερ, Γουόκερ- Πίτερς, Φόιθ, Λο Σέλσο, Σεσενιόν και Ντάβινσον Σάντσες είναι μερικά από τα ονόματα που απαρτίζουν το ιατρικό δελτίο της «αρμάδας» του Μαουρίτσιο Ποκετίνο, με τον 47χρονο τεχνικό να βρίσκεται σε «αναμμένα κάρβουνα» ενόψει των αγωνιστικών υποχρεώσεων του κλαμπ.

1.Κάιλ Γουόκερ- Πίτερς

Ο 22χρονος Άγγλος έχει χάσει τα δύο τελευταία παιχνίδια της Τότεναμ για το πρωτάθλημα, ύστερα από έναν τραυματισμό στον γόνατο, στο παιχνίδι με την Νιουκάστλ. Από τις 25 Αυγούστου, δεν έχει αγωνιστεί ξανά με τους «Spurs», με την παρουσία του στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ στο «Γ. Καραϊσκάκης» να κρίνεται αμφίβολη. Άλλωστε δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή της ομάδας για την αναμέτρηση με την Κρίσταλ Πάλας, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα έχει αγωνιστικό ρυθμό.

2. Χουάν Φόιθ

Ο Χουάν Φόιθ, ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις της άμυνας για τους «Spurs», όντας το «πολυεργαλείο» του Μαουρίτσιο Ποκετίνο, στάθηκε άτυχος κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας των Λονδρέζων. Στο φιλικό της 1ης Αυγούστου εναντίον της Μπάγερν, ο διεθνής Αργεντινός αποκόμισε πρόβλημα στον αριστερό αστράγαλο, χάνοντας το υπόλοιπο της προετοιμασίας. Ο 21χρονος χάνει σίγουρα την πρεμιέρα με τον Ολυμπιακό, ενώ παραμένει άγνωστο το πότε θα είναι έτοιμος να ενταχθεί και πάλι στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας.

3. Έρικ Ντάιερ

Ο διεθνής Άγγλος δεν αγωνίστηκε καθόλου στα τρία πρώτα παιχνίδια της Τότεναμ για το πρωτάθλημα, μένοντας στον πάγκο. Έχασε το ντέρμπι του Λονδίνου με την Άρσεναλ λόγω προβλήματος στο γοφό, αλλά επέστρεψε στον πάγκο της ομάδας στη νίκη επί της Κρίσταλ Πάλας με 4-0. Αν και δεν βρίσκεται στο 100% , οι πρώτες εκτιμήσεις λένε ότι θα ταξιδέψει με την αποστολή της Τότεναμ στο Φάληρο.

4. Τζιοβάνι Λο Σέλσο       

Ίσως η σημαντικότερη απουσία της Τότεναμ, στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό αλλά και στα επόμενα, να είναι ο νεαποκτηθείς Τζιοβάνι Λο Σέλσο. Ο Αργεντινός δέχτηκε ένα χτύπημα στη βουβωνική χώρα κατά τη διάρκεια φιλικού παιχνιδιού της Εθνικής Αργεντινής εναντίον της Χιλής και αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο στο 53ο λεπτό. Οι εκτιμήσεις του ιατρικού επιτελείου λένε ότι θα ξαναμπεί στις προπονήσεις στα τέλη Οκτωβρίου, με την επιστροφή του να αναμένεται στα μέσα Νοέμβρη.

5. Ράιν Σεσενιόν

Ο 19χρονος ταλαντούχος άσος , αντιμετωπίζει εδώ και μήνες πρόβλημα στον μηρό. Ο Άγγλος, ο οποίος αποκτήθηκε το φετινό καλοκαίρι από τη Φούλαμ, βρίσκεται σε πρόγραμμα αποκατάστασης, έχοντας και εκείνος χάσει όλα τα επίσημα παιχνίδια των Λονδρέζων μέχρι τώρα. Ο Σεσενιόν δεν θα προλάβει την πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ με τον Ολυμπιακό, με τον Ποκετίνο να περιμένει τον νεαρό να ενταχθεί στο πρόγραμμα της ομάδας, ώστε να έχει μια ακόμα λύση στη μεσοεπιθετική γραμμή.

6. Ντάβινσον Σάντσες

Ο 23χρονος αμυντικός Ντάβινσον Σάντσες τραυματίστηκε στον αστράγαλο σε αγώνα της εθνικής Κολομβίας, στο «διάλειμμα» των Εθνικών ομάδων, προκαλώντας ακόμα ένα «πονοκέφαλο» στον Ποκετίνο. Ο Κολομβιανός έχασε τον αγώνα με την Κρίσταλ Πάλας και πλέον μένει να φανεί αν θα προλάβει και το ματς με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης». Σε διαφορετική περίπτωση ο αγγλικός σύλλογος δεν θα έχει λύση στον πάγκο πίσω από τους  στόπερ Βερτόνγκεν, Αλντεβάιρελντ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ