Ολυμπιακός: Οι 18 πρεμιέρες του Θρύλου στο Champions League (vids)

Ολυμπιακός: Οι 18 πρεμιέρες του Θρύλου στο Champions League (vids)

Ο Ολυμπιακός ξεκινάει σήμερα Τετάρτη (18/9, 19:55) το ταξίδι του στα «αστέρια» του Champions League κόντρα στην Τότεναμ και το 10.gr σας παρουσιάζει τις 18 πρεμιέρες των «ερυθρόλευκων» στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Από την Πόρτο και τη Λεβερκούζεν, στην Ατλέτικο και τη Σπόρτινγκ.

Στα… αστέρια πάμε. Το ταξίδι ξεκινάει, γι’ αυτό φορέστε τις ζώνες σας και… φύγαμε!

Ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να αγωνιστεί για 19η φορά στην ιστορία του στους ομίλους του Champions League και να προσφέρει στους φίλους του έντονες χαρές και συγκινήσεις τα φθινοπωρινά βράδια της Τρίτης και της Τετάρτης. Με στόχο φυσικά να συνεχίσει την ευρωπαϊκή του πορεία και το νέο έτος, τον Φεβρουάριο του 2020.

Ο ρεαλιστικός στόχος είναι η 3η θέση, καθώς τα «μεγαθήρια», Μπάγερν Μονάχου και Τότεναμ, μοιάζουν ανυπέρβλητα εμπόδια. Ο Ερυθρός Αστέρας είναι όμως στα μέτρα των «ερυθρόλευκων» και θα έλεγε κανείς πως η συμμετοχή στη φάση των «32» του Europa League δεν είναι τόσο μακρινό όνειρο.

Ωστόσο, ό,τι και να πούμε εμείς τώρα δεν έχει σημασία, διότι το μέλλον θα κρίνει τι θα συμβεί τελικά με την ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού. Γι’ αυτόν τον λόγο και με αφορμή τον σημερινό αγώνα του Ολυμπιακού κόντρα στην Τότεναμ στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την πρεμιέρα του 2ου ομίλου του Champions League, ας ανατρέψουμε στις 18 προηγούμενες πρεμιέρες των Πειραιωτών στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Το όμορφο «ταξίδι» μας θα ξεκινήσει από την πρώτη συμμετοχή του 1997-98 και το ιδανικό… σαλπάρισμα στις θάλασσες του Champions League στο κατάμεστο ΟΑΚΑ κόντρα στην Πόρτο με την… γκολάρα του Στέλιου Γιαννακόπουλου, θα συνεχιστεί με τις σπουδαίες ισοπαλίες κόντρα στους «Δράκους» και τη Ρεάλ Μαδρίτης (το ανεπανάληπτο 3-3 του 1999), ενώ υπάρχουν και δύο νίκες που έχουν γραφτεί στην ιστορία.

Αναφερόμαστε σε εκείνες με 6-2 κόντρα στη φιναλίστ του 2001-02 Λεβερκούζεν στη Ριζούπολη τον Σεπτέμβριο του 2002 και με την Ατλέτικο (3-2) στο «Γ. Καραϊσκάκης», η οποία επίσης ήταν φιναλίστ στην προηγούμενη διοργάνωση (είχε ηττηθεί στον τελικό από τη Ρεάλ στην παράταση). Εντωμεταξύ και οι δύο είχαν χάσει από τη Ρεάλ στον τελικό!

Δείτε μία προς μία τις 18 πρεμιέρες του Ολυμπιακού στους ομίλους του Champions League:

1997-98: Ολυμπιακός-Πόρτο 1-0 

Το ΟΑΚΑ… φόρεσε τα καλά του και υποδέχθηκε περίπου 70.000 φίλους του Ολυμπιακού, στην παρθενική συμμετοχή της ομάδας στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Το ξεκίνημα ονειρικό και ο Στέλιος Γιαννακόπουλος εκτόξευσε στα… ουράνια όσους παρευρίσκονταν στο γήπεδο και όχι μόνο.

Πληροφορίες αγώνα: 17/9/1997, Ολυμπιακό Στάδιο, Αθήνα
Σκόρερ: Γιαννακόπουλος (6′)
Σύνθεση Ολυμπιακού (Μπάγεβιτς): Τοχούρογλου, Βαρεσάνοβιτς, Καραταΐδης, Ανατολάκης, Γιαννακόπουλος, Νινιάδης, Αλεξανδρής (60′ Νταμπίζας), Ι. Ίβιτς (91′ Σαμπανάτζοβιτς), Τζόρτζεβιτς, Πασσαλής, Γεωργάτος (81′ Γκόγκιτς)

1998-99: Πόρτο-Ολυμπιακός 2-2 

Η δεύτερη συμμετοχή του Ολυμπιακού στους ομίλους ξεκίνησε πάλι κόντρα στην Πόρτο, αλλά αυτή τη φορά εκτός έδρας, στην Πορτογαλία. Το ματς δεν πήγε και πολύ καλά για τους «ερυθρόλευκους», καθώς με τα γκολ του Ζάχοβιτς στο 64′ και του Ζαρντέλ στο 85′ οι γηπεδούχοι απέκτησαν προβάδισμα με 2-0. Ωστόσο η… καρδιά του πρωταθλητή μίλησε στα τελευταία λεπτά. Γιαννακόπουλος στο 87′ και Γκόγκιτς στο 90′ έδωσαν τον πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας στην ελληνική ομάδα, η οποία μετέπειτα διένυσε την καλύτερη πορεία της ιστορίας της στο Champions League.

Πρώτη θέση στον όμιλο με 11 βαθμούς και διασταύρωμα με την ισχυρή Γιουβέντους στα προημιτελικά. Μετά είναι όλα γνωστά. Στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός έχει προβάδισμα πρόκρισης στους «4» μέχρι το 85′, ώσπου έρχεται ο Κόντε και ο λάθος υπολογισμός του Ελευθερόπουλου για να δώσουν την πρόκριση στους Ιταλούς. Μία από τις μεγαλύτερες αδικίες και… what if στην ιστορία του Ολυμπιακού.

Πληροφορίες αγώνα: 16/9/1998, Ντας Άντας, Πόρτο
Σκόρερ: Ζάχοβιτς 64′, Ζαρντέλ 85′- Γιαννακόπουλος 87′, Γκόγκιτς 90′)
Σύνθεση Ολυμπιακού (Μπάγεβιτς): Ελευθερόπουλος, Καραταΐδης, Αμανατίδης (83′ Καραπιάλης), Πουρσανίδης Λουτσιάνο (87′ Γκόγκιτς), Ίβιτς (79′ Γιαννακόπουλος), Τζόρτζεβιτς, Μαυρογενίδης, Γεωργάτος, Οφορίκουε, Ανατολάκης

1999-00: Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης 3-3 

Μία από τις μεγαλύτερες βραδιές στην πλούσια ιστορία του Ολυμπιακού. Η ισοπαλία κόντρα στη Ρεάλ των μεγάλων αστεριών και του Ίκερ Κασίγιας που έκανε ντεμπούτο στο Champions League σε εκείνο το ματς, θα μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη των φίλων της ομάδας.

Καλό ξεκίνημα με γκολ του Τζιοβάνι στο 11′, αλλά Σάβιο (24′) και Ρομπέρτο Κάρλος (32′) έφεραν… τούμπα την κατάσταση. Ο Ολυμπιακός έδειξε ξανά μέταλλο νικητή όμως και σε διάστημα τριών λεπτών έγινε το 3-2. Τζιοβάνι στο 64′ και Ζάχοβιτς στο 67′ έβαλαν… φωτιά στο κατάμεστο ΟΑΚΑ. Η νίκη δεν ήρθε για την ομάδα του Πειράιά όμως, καθώς ο Ραούλ ισοφάρισε στο 80′ για το τελικό 3-3, σε ένα συναρπαστικό ματς ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Πληροφορίες αγώνα: 15/9/1999, Ολυμπιακό Στάδιο, Αθήνα
Σκόρερ: Τζιοβάνι 11′, 64′, Ζάχοβιτς 67′- Σάβιο 24′, Ρομπέρτο Κάρλος 32′, Ραούλ 80′
Σύνθεση Ολυμπιακού (Μπάγεβιτς): Ελευθερόπουλος, Καραταΐδης, Αμανατίδης, Πουρσανίδης, Γιαννακόπουλος (60′ Γκόγκιτς), Τζιοβάνι, Τζόρτζεβιτς, Μαυρογενίδης (46′ Αμπονσά), Οφορίκουε, Ζάχοβιτς (86′ Νινιάδης), Ανατολάκης

2000-01: Βαλένθια-Ολυμπιακός 2-1 

Τη σεζόν 2000-01 υπέστη την πρώτη του ήττα σε πρεμιέρα ομίλων, από τη φιναλίστ της προηγούμενης διοργάνωσης, Βαλένθια. Μπαράχα (36′) και Αλόνσο (46′) έδωσαν προβάδισμα ασφαλείας με 2-0 στους Ισπανούς, για να μειώσει σε 2-1 ο Τζόρτζεβιτς στο 74′.

Πληροφορίες αγώνα: 12/9/2000, Μεστάγια, Βαλένθια
Σκόρερ: Μπαράχα 36′, Αλόνσο 46′- Τζόρτζεβιτς 74′
Σύνθεση Ολυμπιακού (Μαντζουράκης): Ελευθερόπουλος, Πατσατζόγλου, Αμανατίδης, Πουρσανίδης (85′ Γιαννακόπουλος), Λουτσιάνο (90′ Χούτος), Τζιοβάνι, Τζόρτζεβιτς, Ζε Ελίας, Μαυρογενίδης (73′ Οφορίκουε), Ζέτεμπεργκ, Κόντης

2001-02: Ολυμπιακός-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-2 

Μία ακόμα πρεμιέρα κόντρα σε ένα μεγαθήριο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Ντέιβιντ Μπέκαμ και των άλλων σπουδαίων «αστεριών», ήρθε στην Ελλάδα και το ΟΑΚΑ για να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό. Η διοργάνωση του 2001-02 δεν ξεκίνησε και πολύ καλά για τους «ερυθρόλευκους», καθώς ηττήθηκαν με 2-0 με τα γκολ των Μπέκαμ στο 66′ και Κόουλ στο 82′.

Η συνέχεια στη διοργάνωση ήταν ανάλογη, με τον Ολυμπιακό να τερματίζει στην τελευταία θέση του ομίλου και να αποκλείεται νωρίς από το Champions League.

Πληροφορίες αγώνα: 12/9/2001, Ολυμπιακό Στάδιο, Αθήνα
Σκόρερ: Μπέκαμ 66′, Κόουλ 82′
Σύνθεση Ολυμπιακού: Ελευθερόπουλος, Πατσατζόγλου, Μπερμούδες, Γιαννακόπουλος, Καρεμπέ, Τζιοβάνι, Τζόρτζεβιτς (80′ Αλεξανδρής), Κωστούλας (70′ Οφορίκουε), Ζέτεμπεργκ (66′ Νινιάδης), Ανατολάκης, Βενετίδης

2002-03: Ολυμπιακός-Λεβερκούζεν 6-2 

Ριζούπολη, 18 Σεπτεμβρίου 2002. Σαν σήμερα πριν από 17 χρόνια ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία φιλοξενώντας τη φιναλίστ του Champions League, Λεβερκούζεν. Η βραδιά δεν ξεκίνησε και πολύ καλά, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν πίσω στο σκορ από το αυτογκόλ του Ελευθερόπουλου στο 22′, αλλά πέντε λεπτά αργότερα ισοφάρισαν με τον ίδιο τρόπο (αυτογκόλ του Κλάιν).

Στη συνέχεια το γήπεδο… κατηφόρισε και η Λεβερκούζεν που είχε διεκδικήσει το τρόπαιο με τα «μεγάλα αυτιά» πριν μερικούς μήνες στη Γλασκώβη, «γονάτισε» στην ανωτερότητα του Ολυμπιακού. Γιαννακόπουλος στο 38′, Τζόρτζεβιτς στο 44′, στο 64′ και στο 73′ (χατ-τρικ) διαμόρφωσαν το 5-1 και όλα είχαν πάρει τον δρόμο τους. Για τους Γερμανούς μείωσε ο Σνάιντερ στο 78′ με πέναλτι, ενώ το τελικό 6-2 έκανε ο Ζέτεμπεργκ στο 87′, με τους Πειραιώτες να δίνουν μία ακόμα εκπληκτική παράσταση μπροστά στο κοινό τους.

Πληροφορίες αγώνα: 18/9/2002, Γεώργιος Καμάρας, Ριζούπολη
Σκόρερ: Κλάιν 27′ (αυτ.), Γιαννακόπουλος 38′, Τζόρτζεβιτς 44′, 64′ (πέν.), 73′, Ζέτεμπεργκ (87′)- Ελευθερόπουλος 22′ (αυτ.), Σνάιντερ 78′ (πέν.)
Σύνθεση Ολυμπιακού (Λεμονής): Ελευθερόπουλος, Πατσατζόγλου, Βενετίδης, Γιαννακόπουλος (83′ Οφορίκουε), Καρεμπέ, Τζιοβάνι (86′ Αλεξανδρής), Τζόρτζεβιτς (90′ Ντρασένα), Ζε Ελίας, ‘Αντζας, Ζέτεμπεργκ, Ανατολάκης

2003-04: Σοσιεδάδ-Ολυμπιακός 1-0 

Για μία ακόμη φορά ο Ολυμπιακός θα έβρισκε στον δρόμο του ισπανική ομάδα στην πρεμιέρα των ομίλων. Αυτή τη φορά ήταν η Σοσιεδάδ, η οποία επικράτησε της ελληνικής ομάδας με το γκολ του Κοβάσεβιτς στο 80′, με εκτέλεση πέναλτι.

Η πορεία του Ολυμπιακού σε εκείνη τη διοργάνωση δεν πήγε πολύ καλά, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» τερμάτισαν τελευταίοι με 4 βαθμούς στον όμιλο.

Πληροφορίες αγώνα: 17/9/2003, Ανοέτα, Σαν Σεμπαστιάν
Σκόρερ: Κοβάσεβιτς 80′ (πέν.)
Σύνθεση Ολυμπιακού (Προτάσοφ): Κατεργιαννάκης, Καφές (83′ Γκώνιας), Βενετίδης, Καρεμπέ, Στολτίδης, Γεωργιάδης, Τζιοβάνι (64′ Χούτος), Τζόρτζεβιτς, Μαυρογενίδης (75′ Πάντος), Κωστούλας, Ανατολάκης

2004-05: Λα Κορούνια-Ολυμπιακός 0-0 

Ήταν η χρονιά την οποία κοίταξε στα μάτια τη μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης Λίβερπουλ. Τη 2η αγωνιστική τη νίκησε με 1-0 στον Πειραιά, ωστόσο την τελευταία αγωνιστική στο «Άνφιλντ» αν και προηγήθηκε, ηττήθηκε με 3-1 και αποκλείστηκε από τη διοργάνωση.

Η πρεμιέρα εκείνης της διοργάνωσης για τους «ερυθρόλευκους» έγινε κόντρα στη Λα Κορούνια (και πάλι ισπανική ομάδα) και οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0.

Πληροφορίες αγώνα: 15/9/2004, Ριαθόρ, Κορούνια
Σκόρερ:
Σύνθεση Ολυμπιακού (Μπάγεβιτς): Νικοπολίδης, Καφές, Βενετίδης, Ριβάλντο, Στολτίδης, Οκκάς, Τζιοβάνι (77′ Μαυρογενίδης), Σούρερ, Γεωργάτος (86′ Γεωργιάδης), Πάντος (89′ Κωστούλας), Ανατολάκης

2005-06: Ολυμπιακός-Ρόζενμποργκ 1-3 

Μία από τις χειρότερες πρεμιέρες του Ολυμπιακού στο Champions League. Αν και προηγήθηκε κόντρα στη Ρόζενμποργκ. Η κακή μέρα από το… πρωί φάνηκε, καθώς οι Νορβηγοί προηγήθηκαν στο 19′ με τον Λάγκο και σαν να μην έφτανε αυτό ο Σκέλμπρεντ έκανε το 2-0 στο 42′. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να ξαναμπεί στον αγώνα, με τον Μαυρογενίδη να σκοράρει στο 48′ μειώνοντας σε 2-1, ωστόσο το τελικό 3-1 διαμορφώθηκε στο 94′ από τον Στόρφλορ.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως αυτό το ματς ήταν το πρώτο που διεξήχθη στο «Γ. Καραϊσκάκης» για πρεμιέρα ομίλων Champions League.

Πληροφορίες αγώνα: 13/9/2005, Γεώργιος Καραϊσκάκης, Πειραιάς
Σκόρερ: Μαυρογενίδης 48′- Λάγκο 19′, Σκέλμπρεντ 42′, Στόρφλορ 94′
Σύνθεση Ολυμπιακού (Σόλιντ): Νικοπολίδης, Στολτίδης, Ριβάλντο (87′ Ντάνι), Τζόρτζεβιτς, Μαυρογενίδης, Τουρέ (90′ Καφές), Κωστούλας, Γεωργάτος, Κωνσταντίνου, Ανατολάκης, Μπαμπαγκίντα (80′ Οκκάς)

2006-07: Ολυμπιακός- Βαλένθια 2-4 

Μία ακόμα «βαριά» ήττα του Ολυμπιακού εντός έδρας σε πρεμιέρα Champions League. Το ματς βέβαια μέχρι το 85′ ήταν 2-2, με τον Ολυμπιακό να έχει πιθανότητες για να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα, αλλά η Βαλένθια τελικά «απέδρασε» με τη νίκη από τον Πειραιά, με τους Αλμπιόλ (85′) και Μοριέντες (90′) να διαμορφώνουν το τελικό 2-4.

Πληροφορίες αγώνα: 12/9/2006, Γεώργιος Καραϊσκάκης, Πειραιάς
Σκόρερ: Κωνσταντίνου 28′, Καστίγιο 66′- Μοριέντες 34′, 39′ 90′, Αλμπιόλ 85′
Σύνθεση Ολυμπιακού (Σόλιντ): Νικοπολίδης, Καφές, Ντομί, Στολτίδης, Καστίγιο, Ριβάλντο, Τζόρτζεβιτς, Ζεβλάκοφ (46′ Πάντος), Κωνσταντίνου, Ουαντού, Ανατολάκης (69′ Ζούλιο Σέζαρ)

2007-08: Ολυμπιακός-Λάτσιο 1-1 

Στο κεκλεισμένων των θυρών «Γ. Καραϊσκάκης», ο Ολυμπιακός φιλοξένησε τη Λάτσιο. Η πρεμιέρα μπορεί να μην εξελίχθηκε τόσο καλά για τους Πειραιώτες, καθώς το αποτέλεσμα αυτού του αγώνα ήταν 1-1 με τα γκολ των Γκαλέτι (55′) και Ζάουρι (77′), αλλά η συνέχεια ήταν υπέροχη για την ομάδα του Τάκη Λεμονή.

Πρώτα «διπλά» στην ιστορία του Ολυμπιακού στο Champions League κόντρα σε Βέρντερ (1-3) και Λάτσιο (1-2) και πρόκριση στη φάση των «16», όπου ήρθε ο αποκλεισμός από την Τσέλσι. Οι δύο ισοπαλίες με Ρεάλ και Τσέλσι επίσης ήταν πολύ σημαντικές, ενώ η «μάχη» που δόθηκε στην Ισπανία ήταν μεγάλη, παρά το 4-2 των Μαδριλένων.

Πληροφορίες αγώνα: 18/9/2007, Γεώργιος Καραϊσκάκης, Πειραιάς
Σκόρερ: Γκαλέτι 55′- Ζάουρι 77′
Σύνθεση Ολυμπιακού (Λεμονής): Νικοπολίδης, Πατσατζόγλου (80′ Κοβάσεβιτς), Ντομί, Στολτίδης, Γκαλέτι, Τζόρτζεβιτς, Ζεβλάκοφ, Άντζας, Λεντέσμα, Λούα Λούα, Τοροσίδης

2009-10: Ολυμπιακός-Άλκμααρ 1-0 

Πρώτη φορά ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει ολλανδική ομάδα στην πρεμιέρα και την κερδίζει. Ο λόγος για την Άλκμααρ, η οποία ηττήθηκε στο Φάληρο με 1-0 χάρη σε γκολ του Βασίλη Τοροσίδη στο 79′.

Ο Ολυμπιακός τη σεζόν 2009-10 κατάφερε να πάρει τη 2η συνεχόμενη πρόκρισή του στη φάση των «16» καθώς τερμάτισε 2ος πάνω από Σταντάρ Λιέγης και Άλκμααρ εκμεταλλευόμενος την έδρα του (3/3 νίκες). Αποκλείστηκε στο πρώτο νοκ-άουτ από τη γαλλική Μπορντό με δύο ήττες (0-1, 2-1).

Πληροφορίες αγώνα: 16/9/2009, Γεώργιος Καραϊσκάκης, Πειραιάς
Σκόρερ: Τοροσίδης 79′
Σύνθεση Ολυμπιακού (Μπάντοβιτς): Νικοπολίδης, Μέλμπεργκ, Ντιόγκο (74′ Μήτρογλου), Ζαϊρί, Ζεβλάκοφ, Ραούλ Μπράβο, Ντουντού, Α. Παπαδόπουλος, Λεονάρντο (81′ Στολτίδης), Λεντέσμα, Τοροσίδης (85′ Όσκαρ)

2011-12: Ολυμπιακός-Μαρσέιγ 0-1 

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει μετά από έναν χρόνο απουσίας στους ομίλους του Champions League και φιλοξενεί την ισχυρή Μαρσέιγ στην έδρα του, στον πρώτο αγώνα του Ερνέστο Βαλβέρδε στους ομίλους του Champions League. Θα ηττηθεί με 1-0 εξαιτίας του τέρματος του Λούτσο Γκονζάλεζ στο 51′, αλλά δεν θα τελειώσει εκεί η υπόθεση πρόκριση.

Στη συνέχεια θα πετύχει τεράστιες νίκες κόντρα σε Ντόρτμουντ (3-1), Μαρσέιγ (0-1) και Άρσεναλ (3-1), αλλά δεν θα προκριθεί στους «16» εξαιτίας του… αμφιλεγόμενου αποτελέσματος Ντόρτμουντ-Μαρσέιγ 2-3 την τελευταία αγωνιστική.

Πληροφορίες αγώνα: 13/9/2011, Γεώργιος Καραϊσκάκης, Πειραιάς
Σκόρερ: Λούτσο Γκονζάλες 51′
Σύνθεση Ολυμπιακού (Βαλβέρδε): Κοστάντζο, Μοντέστο, Μέλμπεργκ, Φέισα (67′ Μακούν), Μιραλάς, Φουστέρ (67′ Ιμπαγάσα), Χολέμπας, Α. Παπαδόπουλος, Γέστε (55′ Τζιμπούρ), Τοροσίδης, Αμπντούν

2012-13: Ολυμπιακός-Σάλκε 1-2 

Ο Ολυμπιακός για ακόμη μία χρονιά καλείται να ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στο Champions League στην έδρα του και αυτή τη φορά θα το κάνει κόντρα στη Σάλκε. Σε κρίσιμο σημείο του αγώνα (41′) οι Γερμανοί πήραν το προβάδισμα με τον Χεβέντες, ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν την απάντηση και ισοφάρισαν με τον Αμπντούν στο 58′. Ένα λεπτό αργότερα όμως, ο Χούντελαρ πέτυχε το γκολ της νίκης για τη Σάλκε και ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με το… αριστερό τη διοργάνωση.

Πληροφορίες αγώνα: 18/9/2012, Γεώργιος Καραϊσκάκης, Πειραιάς
Σκόρερ: Αμπντούν 58′- Χέβεντες 41′, Χούντελαρ 59′
Σύνθεση Ολυμπιακού (Ζαρντίμ): Μέγερι, Μανιάτης, Μοντέστο (69′ Γκρέκο), Μασάδο, Τζιμπούρ, Κοντρέρας, Φουστέρ (58′ Ιμπαγάσα), Χολέμπας, Μανωλάς, Τοροσίδης, Αμπντούν (69′ Μήτρογλου)

2013-14: Ολυμπιακός-Παρί Σεν Ζερμέν 1-4 

Ένα ακόμα μεγάλο όνομα στο Φάληρο. Η Παρί Σεν Ζερμέν των Ιμπραϊμόβιτς, Καβάνι, Τιάγκο Σίλβα, Βεράτι και των πολλών ακόμα «αστέρων», τα βρήκε δύσκολα στο πρώτο ημίχρονο. Μπορεί να προηγήθηκε με τον Καβάνι στο 19′, αλλά ο Ολυμπιακός ισοφάρισε άμεσα με τη γκολάρα του Βάις (25′) και είχε δύο δοκάρια για να κάνει την ανατροπή.

Στο β’ μέρος όμως η ομάδα του Μίτσελ «λύγισε» και δέχθηκε τρία γκολ (Μότα 68′, 73′, Μαρκίνιος 86′). Στη συνέχεια της διοργάνωσης  ο Ολυμπιακός έκανε «ονειρική» πορεία, αποκλείοντας Μπενφίκα και Άντερλεχτ, ενώ στον πρώτο αγώνα στη φάση των «16» επικράτησε της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 2-0.

Στο «Ολντ Τράφορντ», ωστόσο, χάθηκε μία ανεπανάληπτη ευκαιρία για να επιστρέψει ο Ολυμπιακός στην οκτάδα της Ευρώπης, καθώς μία ο Κάιπερς με τα σφυρίγματά του σε καίριες φάσεις (όπως το φάουλ του Φαν Πέρσι με το οποίο έγινε το 3-0), μία και οι «ερυθρόλευκοι» που σπατάλησαν μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρουν, στέρησαν από την ελληνική ομάδα μία επική πρόκριση.

Πληροφορίες αγώνα: 17/9/2013, Γεώργιος Καραϊσκάκης, Πειραιάς
Σκόρερ: Βάις 25′- Καβάνι 19′, Μότα 68′, 73′, Μαρκίνιος 86′
Σύνθεση Ολυμπιακού (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Μανιάτης, Μασάδο, Μήτρογλου, Σάμαρης, Φουστέρ (74′ Σαβιόλα), Μεντζανί, Σιόβας, Ντομίνγκες (60′ Κάμπελ), Βάις (84′ Γιαταμπαρέ), Μπονγκ

2014-15: Ολυμπιακός-Ατλέτικο Μαδρίτης 3-2 

Μία ακόμα επική βραδιά, από αυτές που γεννάνε αναμνήσεις και νέους φιλάθλους. Ο Ολυμπιακός στις 16 Σεπτεμβρίου 2014 κλήθηκε να αντιμετωπίσει για 2η φορά σε πρεμιέρα ομίλων Champions League τη φιναλίστ της προηγούμενης διοργάνωσης, όπως το 2002 με τη Λεβερκούζεν. Τώρα ήταν η Ατλέτικο Μαδρίτης. Και την «κατατρόπωσε» κι αυτήν μέσα στο κάστρο του.

1-0 0 Μαζουάκου με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή στο 13′ και 2-0 ο Αφελάι στο 31′. Οι Ισπανοί τα έχουν… χαμένα. Καταφέρνουν βέβαια με τον Μάντζουκιτς να μειώσουν σε 2-1 στο 38′, αλλά ο Ολυμπιακός βρήκε τη λύση με τον Μήτρογλου στο 73′, διαμορφώνοντας το 3-1. Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να κάνουν το 3-2 με τον Γκριεζμάν στο 86′. Τίποτα παραπάνω. Μία από τις σπουδαιότερες νίκες στην ευρωπαϊκή ιστορία του Ολυμπιακού ήταν γεγονός.

Πληροφορίες αγώνα: 16/9/2014, Γεώργιος Καραϊσκάκης, Πειραιάς
Σκόρερ: Μαζουάκου 13, Αφελάι 31′, Μήτρογλου 73′- Μάντζουκιτς 38′, Γκριεζμάν 86′
Σύνθεση Ολυμπιακού (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Μανιάτης, Μποτία, Μιλιβόγεβιτς, Αφελάι (69′ Εντινγκά), Μήτρογλου, Ντομίνγκες (57′ Φουστέρ), Κασάμι (84′ Γιαννούλης), Ελαμπντελαουί, Αμπιντάλ, Μαζουάκου

2015-16: Ολυμπιακός-Μπάγερν Μονάχου 0-3 

Και η παρέλαση των σπουδαιότερων συλλόγων του κόσμου συνεχίζεται. Σειρά έχει η πανίσχυρη Μπάγερν Μονάχου, η οποία στις 16 Σεπτεμβρίου 2016 θα επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί και θα φύγει με νίκη 3-0 από το Φάληρο. Σκόρερ για τους Βαυαρούς οι Μίλερ (52′, 92′ πέν.) και Γκέτσε (89′).

Την επόμενη (2η) αγωνιστική ο Ολυμπιακός θα πετύχει ένα από τα σπουδαιότερα «διπλά» της ιστορίας του κόντρα στην Άρσεναλ στο Λονδίνο (2-3), αλλά την τελευταία αγωνιστική θα χάσει την ευκαιρία να την αποκλείσει, καθώς θα ηττηθεί με 3-0 και θα συνεχίσει στο Europa League.

Πληροφορίες αγώνα: 16/9/2015, Γεώργιος Καραϊσκάκης, Πειραιάς
Σκόρερ: Μίλερ 52′, 92′ (πέν.), Γκέτσε 89′
Σύνθεση Ολυμπιακού (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Ντα Κόστα, Ντομίνγκες (61′ Ερνάνι), Κασάμι, Ελαμπντελαουί, Σιόβας, Μαζουάκου, Σαλίνο, Πάρντο (81′ Σεμπά), Καμπιάσο (66′ Φορτούνης), Ιντέγε

2017-18: Ολυμπιακός-Σπόρτινγκ Λισαβόνας 2-3 

Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια ο Ολυμπιακός κλήθηκε να παίξει προκριματικά για να μπει στους ομίλους του Champions League και τα κατάφερε αποκλείοντας τις Παρτιζάν και Ριέκα. Στους ομίλους όμως η κλήρωση ήταν πολύ δύσκολη, καθώς έπεσε με τις Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους, Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Το πρώτο ημίχρονο της πρεμιέρας κόντρα στους Πορτογάλους στο «Γ. Καραϊσκάκης» ήταν εφιαλτικό, καθώς η ομάδα του Μπέσνικ Χάσι βρέθηκε να χάνει με 3-0, με τα γκολ των Ντουμπιά (2′), Μάρτινς (13′) και Φερνάντες (43′). Στο β’ μέρος κάπως πήγε να μαζευτεί η κατάσταση, αλλά όταν ο Πάρντο μείωσε σε 3-1 στο 89′ ήταν ήδη αργά. Το τελικό 2-3 διαμόρφωσε ο Κολομβιανός με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο 90+3′.

Πληροφορίες αγώνα: 12/9/2017, Γεώργιος Καραϊσκάκης, Πειραιάς
Σκόρερ: Πάρντο 89′, 90+3′- Ντούμπια 2′, Μάρτινς 13′, Φερνάντες 43′
Σύνθεση Ολυμπιακού (Χάσι): Καπίνο, Ελαμπντελαουί, Ρομαό, Ένχελς, Φιγκέιρας, Ζιλέ, Οτζίτζα Οφόε, Καρσελά (78′ Πάρντο), Φορτούνης (46′ Ζντιέλαρ), Μάριν, Τζούρτζεβιτς (62′ Εμενίκε)

Το συνολικό ρεκόρ του Ολυμπιακού στις πρεμιέρες του Champions League είναι 4 νίκες, 4 ισοπαλίες και 10 ήττες, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι τις δύο προηγούμενες φορές που αντιμετώπισε τη φιναλίστ του θεσμού τη νίκησε. (Λεβερκούζεν 2002, Ατλέτικο 2014).

Λέτε να… τριτώσει το καλό με την Τότεναμ; Η απάντηση, σε λίγες ώρες…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ