5ος Όμιλος: Η επιστροφή της πρωταθλήτριας Λίβερπουλ στο «Σαν Πάολο»

5ος Όμιλος: Η επιστροφή της πρωταθλήτριας Λίβερπουλ στο «Σαν Πάολο»

Η μεγάλη ημέρα έφτασε, το ταξίδι προς τα αστέρια αρχίζει και οι πρωταθλητές θέλουν να ξεκινήσουν όπως ολοκλήρωσαν την προηγούμενη σεζόν. Αντίπαλος η Νάπολι στο «καυτό» Σαν Πάολο, ενώ τον 5ο όμιλο συμπληρώνουν Γκενκ και Ζάλτσμπουργκ.

Η περσινή σεζόν ήταν ονειρεμένη για τους φίλους της Λίβερπουλ. Η ομάδα  βγήκε από την δύσκολη κατάσταση των ομίλων, παίρνοντας την πρόκριση στο.. «τσακ» και έπειτα έγραψε την δική της  «χρυσή» ιστορία κατακτώντας  το 6ο τρόπαιο του Uefa Champions League.

Αρχιτέκτονας αυτής της καλοκουρδισμένης μηχανής, ο «Normal One», Γιούργκεν Κλοπ. Από το 2015 μυεί τους παίκτες του στην ποδοσφαιρική του φιλοσοφία και τα αποτελέσματα είναι εμφανή μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Ήταν το βράδυ της 1ης Μαΐου 2019, όταν η Μπαρτσελόνα είχε υποτάξει τους «reds» με 3-0 και έβαζε πλώρη για έναν ακόμα τελικό Champions League.

Η Λίβερπουλ βρισκόταν με την «πλάτη στον τοίχο», ωστόσο ο Κλοπ πίστευε από το πρώτο λεπτό τους παίκτες του.

Το πάθος, η εξυπνάδα και ο ποδοσφαιρικός εγωισμός που έβγαλαν στο γήπεδο, αποτυπώνουν τη δουλειά που έχει γίνει από τον Γερμανό τεχνικό και φυσικά τις ώρες που σπαταλά για να πωρώνει τους παίκτες του, ώστε να είναι έτοιμοι για κάθε συνθήκη.

Το τελικό 4-0 υπέρ της Λίβερπουλ ήταν μαγικό… και ο τελικός της Μαδρίτης αποτελεί μία ακόμα γνωστή ιστορία.

Επιστρέφοντας στην φετινή χρονιά ο όμιλος μοιάζει σχετικά βατός… όμως η Νάπολι είναι μία υπολογίσιμη δύναμη της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, με μία από τις πιο «καυτές» έδρες στην Ευρώπη.

Οι δυο τους θα «μονομαχήσουν» ξανά, όπως και πέρυσι. Οι «παρτενοπέι» επικράτησαν με 1-0 στο «Σαν Πάολο» και η  συνέχεια στην φάση των ομίλων (2018-2019), έδειχνε πως θα περάσουν στους «16».

Η ήττα με 1-0 στο «Anfield» έμοιαζε αρκετή για να αποκλείσει τους Ιταλούς αφού η ζημιά είχε γίνει στο ματς με τον Ερυθρό Αστέρα.. όταν και το γκολ των Σέρβων στο τελικό 3-1 υπέρ της Νάπολι, στοίχισε την πρόκριση.

Θα μπορούσαμε να μιλάμε ατελείωτες ώρες για αυτές τις αμφίρροπες κόντρες μεταξύ των δύο συλλόγων, ωστόσο στον όμιλο υπάρχουν δύο ακόμα ομάδες, που δεν αποτελούν φόβητρα, όμως μπορεί να κάνουν ζημιά…

Η πάντοτε απρόβλεπτη Γκενκ επιστρέφει στο Champions League, ούσα πρωταθλήτρια Βελγίου. Μεγάλο της αστέρι ο Εμπουάνα Σαμάτα, ο οποίος μετρά 5 γκολ σε έξι συμμετοχές φέτος, ωστόσο είναι τραυματίας!

Η τέταρτη ομάδα που συμπληρώνει τον πέμπτο όμιλο είναι η Ζάλτσμπουργκ, πάντοτε επικίνδυνη και «πεινασμένη» για μεγάλα αποτελέσματα κόντρα στους «μεγάλους» του Uefa Champions League.

Μετρά καλές πορείες στο Europa League τα προηγούμενα χρόνια και φέτος μπήκε απευθείας στους ομίλους ως πρωταθλήτρια Αυστρίας.

 

Νάπολι – Λίβερπουλ  17/9/2019  22.00

Πρώτη αγωνιστική λοιπόν και το ντέρμπι του 5ου ομίλου μας ρίχνει από την αρχή στα «βαθιά». Οι «παρτενοπέι» υποδέχονται τους πρωταθλητές Ευρώπης σε μία επανάληψη, όπως προείπαμε της περσινής φάσης των ομίλων, ενώ η διοίκηση των φιλοξενούμενων έκανε λόγο για φόβους επεισοδίων στη Νάπολη!

Ξανά αντιμέτωπες, όμως αυτή τη φορά δεν υπάρχει η Παρί να «χτυπήσει» την πρώτη θέση, άρα αμφότερες θα ψάξουν την πρωτιά για να έχουν όσο το δυνατόν καλύτερη διασταύρωση στην επόμενη φάση, αν μπορεί να θεωρηθεί κάτι εύκολο σε αυτή τη διοργάνωση.

Η Νάπολι δεν έχει κάποια έλλειψη, εκτός από τον Μίλικ που είναι αμφίβολος για το αν θα αγωνιστεί. Ο Κάρλο Αντσελότι θέλει να οδηγήσει την  ομάδα του στην πρώτη θέση του ομίλου και να κερδίσει την μάχη στη σκακιέρα των προπονητών.

Η επιθετική γραμμή των Ναπολιτάνων είναι σαφώς πολύ επικίνδυνη, με τα τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα, Γιορέντε και Λοθάνο να προσδίδουν εμπειρία, ύψος, ποιότητα, ταχύτητα  και ταλέντο.

Οι Μέρτενς, Ινσίνιε και Καγεχόν θα ηγηθούν ως και πιο έμπειροι , ενώ η μεσαία γραμμή θα παίξει καθοριστικό ρόλο, όπως και πέρυσι που «υπέταξε» τα χαφ της Λίβερπουλ.

Μεγάλο στοίχημα η πρώτη ευρωπαϊκή βραδιά των Μανωλά και Κουλιμπαλί.

Από την άλλη πλευρά, η Λίβερπουλ ταξιδεύει στον ιταλικό Νότο, υποψιασμένη για το τι θα συναντήσει, αν αναλογιστεί την περσινή της εμφάνιση. Ο Γιούργκεν Κλοπ είναι πιστός στο πλάνο του, όπως και σε κάθε ματς.

Τα προβλήματα των «κόκκινων» ακούν στα ονόματα  Ντιβόκ Οριγκί (εκτός δύο εβδομάδες), Άλισον Μπέκερ που αναμένεται να επιστρέψει λίαν συντόμως και ο αμφίβολος Ρόμπερτσον!

Οι γηπεδούχοι θα πρέπει να προσέξουν την τρομερή κατάσταση που βρίσκονται οι Μανέ, Σαλάχ και Φιρμίνο, οι οποίοι δεν άφησαν ποτέ το «πόδι από το γκάζι», ερχόμενοι από τις διακοπές τους.

Τέλος η χημεία που έχει δημιουργηθεί στους πρωταθλητές Ευρώπης, είναι ικανή να κερδίσει κάθε αντίπαλο ακόμα και σε μία κακή βραδιά για την Λίβερπουλ.

Παίκτες κλειδιά: Σαλάχ, Μανέ, Φιρμίνο / Μανωλάς, Κουλιμπαλί

Προπονητές: Κάρλο Αντσελότι / Γιούργκεν Κλοπ

Bonus: Η ατμόσφαιρα στο «καυτό» Σαν Πάολο

 

Ζάλτσμπουργκ – Γκενκ 17/9/2019 22.00

Το παιχνίδι που θα κρίνει (κατά πάσα) πιθανότητα την τρίτη θέση και την πρόκριση στο Uefa Europa League, εάν αναλογιστεί κανείς την δυναμική των Λίβερπουλ και Νάπολι.

Κανείς δεν υποβαθμίζει  τους πρωταθλητές Αυστρίας και Βελγίου αντίστοιχα, ωστόσο ο πρωταρχικός τους στόχος είναι η κατάληψη της τρίτης θέσης και έπειτα αν καταφέρουν να πετύχουν κάποια σπουδαία νίκη να πιστέψουν στο όνειρο των «16»!

Η προσπάθεια τους για να υλοποιηθεί ο πιο προσιτός στόχος ξεκινά στην Αυστρία. Εκεί θα κριθούν πολλά, ενδέχεται μία πρόκριση στις «32» καλύτερες ομάδες της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι γηπεδούχοι είναι σε απίστευτη κατάσταση αφού βρίσκονται στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος με 7/7 νίκες, έχοντας σκοράρει 34 γκολ διαλύοντας κάθε αντίπαλο, ενώ έχουν δεχθεί μόλις 6!

Σαφέστατα το πρωτάθλημα δεν αντιπροσωπεύει το επίπεδο που καλούνται να αγωνιστούν σήμερα, αναμφισβήτητα όμως βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση!

Ο 19χρονος Έρλινγκ  Χάαλαντ  έχει πετύχει 14 γκολ σε οκτώ συμμετοχές, ενώ έχει «σερβίρει» τέσσερις ασίστ.

Μαγικό ξεκίνημα για τους «ταύρους», οι οποίοι φαίνονται πλήρεις σε όλες τις ζώνες του γηπέδου και ο  Αμερικανός τεχνικός Τζέσε Μαρτς, μοιάζει απόλυτα ικανοποιημένος!

Στις απουσίες της Ζάλτσμπουργκ οι Γουάκε (τερματοφύλακας) και Πόνγκρατσιτς (αμυντικός).

Οι φιλοξενούμενοι Βέλγοι θέλουν  να κάνουν τη μεγάλη ζημιά από την πρεμιέρα των ομίλων. Ίσως δεν πείθουν τόσο πολύ, σε σχέση με την Ζάλτσμπουργκ, όμως είναι πολύ επικίνδυνοι!

Ο Τανζανός, Εμπουάνα Σαμάτα μετρά πέντε γκολ σε  6 αναμετρήσεις και αποτελεί το «βαρύ πυροβολικό» της Γκενκ, όμως θα αποτελέσει τον μεγάλο απόντα της σημερινής αναμέτρησης.

Ο κόουτς Ματζού έχει να διαχειριστεί το συγκεκριμένο πρόβλημα, αλλά και το άσχημο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα Βελγίου, καθώς η ομάδα του δεν έχει βρει ακόμα τον απαιτούμενο αγωνιστικό ρυθμό.

Παίκτες κλειδιά: Έρλινγκ Χάαλαντ / Η άμυνα της Γάνδης

Προπονητές: Τζέσε Μαρτς / Φελίτσε  Ματζού

Bonus: Ο τραυματισμός του βασικού επιθετικού της Γκενκ, Εμπουάνα Σαμάτα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ