7ος όμιλος: Όλοι ξεκινούν από την ίδια αφετηρία

7ος όμιλος: Όλοι ξεκινούν από την ίδια αφετηρία

Ο 7ος όμιλος κάνει εκκίνηση με τις αναμετρήσεις Μπενφίκα- Λειψία και Λιόν- Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, σε έναν πολύ αμφίρροπο γκρουπ, με τις τέσσερις ομάδες να έχουν ίσες πιθανότητες πρόκρισης.

Ο 7ος όμιλος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και το γκρουπ του «θανάτου». Πρόκειται ίσως για τον μοναδικό όμιλο από τους οκτώ, στον οποίο και οι τέσσερις ομάδες έχουν ίσες πιθανότητες πρόκρισης.

Το γεγονός ότι δεν υπάρχει η ομάδα- «μεγαθήριο», μας προδικάζει για ανοιχτά παιχνίδια, επομένως πιθανά προγνωστικά θα πάνε περίπατο… Και μόνο από το γεγονός ότι η ομάδα από το τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας της κλήρωσης, είναι η γερμανική Λειψία, η οποία «στρογγυλοκάθεται» στην κορυφή της Μπουντεσλίγκα, πάνω από Μπάγερν και Ντόρτμουντ, τότε σε κάνει να ανυπομονείς για τις συναρπαστικές αναμετρήσεις.

Ο όμιλος περιλαμβάνει επίσης, την πρωταθλήτρια Πορτογαλίας Μπενφίκα, την πρωταθλήτρια Ρωσίας Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, αλλά και την φιλόδοξη Λιόν, η οποία προκρίθηκε και την περσινή σεζόν στους «16».

Μπενφίκα- Λειψία (22:00)

Η πρωταθλήτρια Πορτογαλίας, Μπενφίκα, των Ελλήνων Σάμαρη και Οδυσσέα Βλαχοδήμου, υποδέχεται στο «Ντα Λουζ» την Red Bull Λειψία, την ομάδα που έχει βαλθεί να «τρυπάει» το ταβάνι της χρόνο με το χρόνο.

Οι «αετοί» της Λισαβόνας είναι πιστοί σχεδόν κάθε χρόνο στο ραντεβού τους με τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά αναζητούν την «πολυπόθητη» διάκριση, μιας και τα τελευταία χρόνια δυσκολεύονται να περάσουν στην επόμενη φάση του θεσμού.

Πέρσι σε όμιλο με Μπάγερν Μονάχου, Άγιαξ και Μπενφίκα, δεν είχαν να επιδείξουν κάτι το τρομερό και έμειναν στην τρίτη θέση, συνεχίζοντας στα νοκ-άουτ του Europa League. Εκεί, πέρασαν δύο γύρους, αλλά δεν κατάφεραν να υποτάξουν την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, σταματώντας στα προημιτελικά.

Στο πορτογαλικό πρωτάθλημα, η ομάδα του Μπρούνο Λάζε έχει ξεκινήσει με τέσσερις νίκες και μια ήττα από την «αιώνια»αντίπαλο Πόρτο, όντας στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Το μεγάλο στοίχημα για τον Πορτογάλο προπονητή είναι να αναπληρώσει το κενό του Ζοάο Φέλιξ, ο οποίος πωλήθηκε έναντι 126 εκατ. ευρώ στην Ατλέτικο. Ο επιθετικός Πίζι κάνει καλή δουλειά με 6 γκολ μέχρι στιγμής, αλλά περισσότερα θα φανούν σε βάθος χρόνου.

Αντίπαλος της Μπενφίκα είναι οι φιλόδοξοι «Ταύροι» της Λειψίας, της ομάδας που βρίσκεται στην κορυφή της Μπουντεσλίγκα. Με νέο προπονητή τον Γιούργκεν Νάιγκλεσμαν, η Red Bull, παίζει εξαιρετικό και επιθετικό ποδόσφαιρο, διαθέτοντας παίκτες οι οποίοι αγωνίζονται μαζί τα τελευταία τρία χρόνια.

Βέρνερ, Πούλσεν, Φόρσμπεργκ και τα υπόλοιπα αστέρια είναι έτοιμα για «εκτόξευση», αλλά στο Τσάμπιονς Λιγκ ρόλο παίζει και η εμπειρία. Ο νεαρός Γερμανός τεχνικός της Λειψίας, βέβαια, δεν θα είναι πρωτάρης, έχοντας καθοδηγήσει την Χόφενχαϊμ στους ομίλους της περσινής σεζόν.

Οι «αετοί» της Λισαβόνας έχουν εντυπωσιακό απολογισμό εντός έδρας στα τελευταία τους παιχνίδια στο Τσάμπιονς Λιγκ, μετρώντας μόλις 3 ήττες σε 23 παιχνίδια, αλλά χρειάζεται να μαζέψουν και μακριά από το «Ντα Λουζ» βαθμούς για να ελπίζουν. Οι δυο ομάδες δεν έχουν αναμετρηθεί ξανά σε επίσημο παιχνίδι, οπότε η πρώτη τους «μάχη» αναμένεται με ενδιαφέρον.

 

Λιόν- Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (19:55)

Η Λιόν υποδέχεται την πρωταθλήτρια Ρωσίας, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης στο «Ζερλάν», με τους «λιονέ» να βάζουν στόχο την πρόκριση στην επόμενη φάση, όπως και την περσινή σεζόν.

Η γαλλική ομάδα προσέλαβε στον πάγκο της τον πρώην παίκτη της Μπαρτσελόνα, Σιλβίνιο, αλλά δεν έχει πραγματοποιήσει καλό ξεκίνημα στη Ligue 1 μέχρι στιγμής. Την περσινή σεζόν, προκρίθηκε στους «16» με πέντε ισοπαλίες και 1 νίκη, έχοντας ως «προίκα» το αήττητο εναντίον της; Μάντσεστερ Σίτι στους περσινούς ομίλους.

Μπερτράν Τραορέ, Ντεμπελέ και Ντεπάι βρίσκονται σε εκπληκτική κατάσταση (9 γκολ συνολικά οι δύο τελευταίοι), αλλά αμυντικά τα πράγματα δεν πάνε τόσο καλά. Η ισοπαλία με την Ανζέ (2-2) στο τελευταίο παιχνίδι για το πρωτάθλημα, έχει πεισμώσει τους Γάλλους, οι οποίοι θέλουν να πετύχουν τη νίκη μπροστά στο κοινό τους.

Αντίπαλος η ομάδα του Σεργκέι Σέμακ, ο οποίος βρίσκεται από την περσινή σεζόν στην Αγία Πετρούπολη. Η Ζενίτ κατέκτησε το περσινό πρωτάθλημα και επιστρέφει στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης έπειτα από 4 χρόνια και τη σεζόν 2015-2016.

Στην τελευταία συμμετοχή της στους ομίλους μάλιστα είχε αναμετρηθεί με την Λιόν, όπου σημείωσε δύο νίκες εναντίον της. Η ρωσική ομάδα προέρχεται από σημαντικές νίκες στο εγχώριο πρωτάθλημα και βρίσκεται στην κορυφή με 20 πόντους έπειτα από 9 αγώνες.

Αστέρι των Ρώσων είναι ο Βραζιλιάνος Μάλκολμ, ο οποίος αποκτήθηκε έναντι 42 εκατομμυρίων από την Μπαρτσελόνα, ο οποίος όμως είναι τραυματίας και θα απουσιάσει από την αναμέτρηση του «Ζερλάν».

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ