Ντόρτμουντ – Μπαρτσελόνα 0-0

Ντόρτμουντ – Μπαρτσελόνα 0-0

Ντόρτμουντ και Μπαρτσελόνα έμειναν στο 0-0 στην Βεστφαλία με τους γηπεδούχους να χάνουν την ευκαιρία του ματς στο 57΄με τον Τερ Στέγκεν να αποκρούει το πέναλτι του Ρόις. Ντεμπούτο για Φατί που έγραψε ιστορία και επιστροφή Μέσι από τον τραυματισμό.

Σε ένα ματς με λίγες ευκαιρίες και μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τερ Στέγκεν, Ντόρτμουντ και Μπαρτσελόνα ήρθαν ισόπαλες με 0-0 στο «Signal Iduna Park». Τις σημαντικότερες ευκαιρίες τις είχαν οι γηπεδούχοι που έχασαν πέναλτι με τον Ρόις στο 57΄ενώ 20 λεπτά αργότερα είχαν και δοκάρι με τον Μπραντ.

Στα αξιοσημείωτα για τους Καταλανούς η επιστροφή του Μέσι αλλά και το ρεκόρ του Ανσού Φατί που έγινε ο νεότερος παίκτης των «μπλαουγκράνα» στη διοργάνωση.

Το ματς

Στο πρώτο ημίχρονο το ματς ήταν αρκετά κλειστό και οι ευκαιρίες λιγοστές και από τις δύο πλευρές. Η πρώτη καλή στιγμή ήταν για την Ντόρτμουντ όταν ο Τερ Στέγκεν είπε όχι στον Ρόις από κοντά και κράτησε το μηδέν για την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Η Μπαρτσελόνα δεν μπορούσε να απειλήσει καθώς δεν άφηνε χώρους πίσω η Ντόρτμουντ που είχε άλλες δύο καλές ευκαιρίες με Ρόις και Σάντσο στο 28′ και στο 40′ αντίστοιχα.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι μπήκαν κάπως πιο δυνατά και έχασαν την πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία στο 49′ με τον Σουάρες να μην μπορεί να νικήσει τον Μπούρκι. Στο 57΄ ο Σεμέδο έκανε ανόητο πέναλτι στον Σάντσο και η Ντόρτμουντ είχε τη μεγάλη ευκαιρία της για να σκοράρει. Ο Ρόις εκτέλεσε το πέναλτι αλλά ο συμπατριώτης του, Τερ Στέγκεν, είπε «όχι» με διπλή επέμβαση.

Δύο λεπτά μετά ο Μέσι πέρασε αλλαγή αντί του Φατί, στην πρώτη του φετινή συμμετοχή. Στο 77′ ο Μπραντ με ένα εκπληκτικό σουτ βρήκε το δοκάρι και στο επόμενο λεπτό ο πορτιέρο της Μπάρτσα είπε και πάλι όχι στον Ρόις από κοντά. Η τελευταία ευκαιρία του ματς ανήκε στην Μπαρτσελόνα με τον Μέσι στο 94′ να σουτάρει από καλή θέση μέσα στην περιοχή αλλά η μπάλα βρήκε στον Χούμελς και ο διαιτητής σφύριξε την λήξη του αγώνα.

Ντόρτμουντ (Λουσιάν Φαβρ): Μπέρκι, Χακίμι, Ντιλέϊνι, Σάντσο, Αλκάθερ (87’ Λάρσεν), Ρόις, Γκερέιρο, Χούμελς, Ακάνζι, Αζάρ (73’ Μπραντ), Βίτσελ.

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Σεμέντο, Πικέ, Μπουσκέτς (60’ Ράκιτιτς), Αρτούρ, Σουάρες, Λανγκλέ, Γκριεζμάν, Άλμπα (40’ Σέρχι Ρομπέρτο), Ντε Γιόνγκ, Φάτι (59’ Μέσι).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ