Νάπολι-Λίβερπουλ 2-0

Νάπολι-Λίβερπουλ 2-0

Με εκτέλεση πέναλτι του Μέρτενς στο 82' και γκολ του Γιορέντε στο 90+2, η Νάπολι πήρε μία σπουδαία νίκη κόντρα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Λίβερπουλ, με σκορ 2-0 στο Σαν Πάολο.

Τεράστια επικράτηση με το «καλησπέρα». Από εκείνες που δίνουν το δικαίωμα στη Νάπολι όχι μόνο να ονειρεύεται κάτι… παραπάνω στο Τσάμπιονς Λιγκ (άλλωστε τα όνειρα δεν απαγορεύονται γενικώς), αλλά κυρίως να πιστέψει στον εαυτό της σε αυτή την αφετηρία με τις μεγάλες προσδοκίες. Κοτζάμ πρωταθλήτρια Ευρώπης έριξε στον λάκκο του Σάο Πάολο. Γονάτισε τη Λίβερπουλ (2-0) του Γιούργκεν Κλοπ. Μια πολεμική μηχανή. Ένα.. θεριό που σαφώς έχει μεγαλύτερα «δόντια» και από τη Γιουβέντους και από την Ίντερ και από όποια άλλη Κυρία ονειρεύεται τον τίτλο της Serie Α.

Το μπερδέψαμε; Όχι, καθόλου. Η Νάπολι με τα γκολ του Μέρτενς (82΄πεν) και του Γιορέντε (90΄+2) μπήκε με το δεξί στον 5ο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Σε μια επικράτηση που τις δίνει το δικαίωμα να ελπίζει στην κατάκτηση της πρώτης του θέσης. Μεταξύ μας όμως; Όσο και αν η Σάλτσμπουργκ ήταν διαστημική κόντρα στη Γκενκ (6-2), το «δίδυμο κορυφής» δεν απειλείται σε αυτή τη συγκατοίκηση. Με τον έναν ή άλλο τρόπο η Λίβερπουλ και η Νάπολι λογικά θα πάνε παρέα στους «16».

Ποιο ήταν λοιπόν το διακύβευμα απόψε για την παρέα του Κώστα Μανωλά; Μα να δείξει και να αποδείξει ότι μπορεί. Ότι τα μπορεί όλα, κόντρα σε όλους. Να αποδείξει στον ίδιο τον εαυτό της. Σε μια σεζόν που το μεγάλο στοίχημα είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Το επίπεδο ποδοσφαίρου της ομάδας του Κάρλος Αντσελότι λοιπόν απέναντι στους Reds είναι ίσως σημαντικότερο «εύρημα» από την ίδια τη νίκη. Με οργάνωση, με τις γραμμές κοντά. Με υπομονή. Ποδόσφαιρο από εκείνα που καμώθηκαν για να κερδίζουν τίτλους.  Ισορροπίας. Παρτίδα με 51%-49% κατοχή μπάλας και 7-9 τελικές έληξε 2-0. Το λες δηλαδή και αφαίμαξη κοιτάζοντας ξανά το τελικό σκορ!

Και η Λίβερπουλ; Εδώ το πράγμα είναι διαφορετικό. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης ηττήθηκε και πέρσι στο Σάο Πάολο (3/10). Και μάλιστα με τον ίδιο τρόπο (1-0 με γκολ στο 90΄). Ουσιαστικά για εκείνη αυτό το αποτέλεσμα δεν σημαίνει κάτι το ιδιαίτερο. Σαφώς και δεν το ήθελε (λέτε να το έκανε για γούρι;). Αλλά δεδομένα θα ζήσει και με αυτό.

Την Κυριακή το καλεντάρι λέει Λονδίνο και Τσέλσι. Λέει μια μεγάλη δοκιμασία, για τον μεγάλο στόχο. Τον ίδιο με της Νάπολι. Την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Το «5 στα 5» είναι σπουδαίο στην Premier League. Το «6 στα 6» ακόμη καλύτερο.  Πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που η Σίτι είναι ήδη στο -5.

Πως κύλησε το αποψινό: Είπαμε παρτίδα ισορροπίας. Και φάσεις μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Στο 21′ μετά την ωραία πάσα του Χέντερσον ο Μανέ έφυγε και έκανε το διαγώνιο αριστερό όμως ο Μέρετ απέκρουσε.  Στο 36′  ένα άστοχο  σουτ του Σαλάχ, όπως και στο 44′ η κεφαλιά του Φιρμίνο.

Η Νάπολι μπήκε στο κόλπο απο τα μισά του δρόμου και έπειτα διεκδικώντας το παραπάνω. Και περίμενε το φινάλε για να κάνει τη δουλειά. Στο 82′ ήρθε η φάση που έκρινε σε μεγάλο βαθμό το ματς. Ο Καγιεχόν δεν ανατράπηκε ποτέ από τον Ρόμπερτσον αλλά το πέναλτι δόθηκε έπειτα και από εξέταση του VAR και ο Μέρτενς νίκησε τον Αντριάν για το 1-0.

Στις καθυστερήσεις, Ρόμπερτσον και Φαν Ντάικ τα είχαν χαμένα και ο Γιορέντε είπε «ευχαριστώ» γράφοντας το τελικό 2-0.

 

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Νάπολι (Αντσελότι): Μέρετ, Ντι Λορέντζο, Μανωλάς, Κουλιμπαλί, Μάριο Ρουί, Αλαν (75′ Ελμάς), Φαμπιάν Ρουίθ, Καγιεχόν, Ινσίνιε (66′ Ζιελίνσκι), Λοσάνο (69′ Γιορέντε), Μέρτενς.

Λίβερπουλ (Κλοπ): Αντριάν, Αρνολντ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Χέντερσον (87′ Σακίρι), Μίλνερ (66′ Βαϊνάλντουμ), Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ