Μπενφίκα – Λειψία 1-2

Μπενφίκα – Λειψία 1-2

Η Λειψία πήρε μεγάλο διπλό στην έδρα της Μπενφίκα με 2-1, έχοντας σε εξαιρετικό βράδυ τον Τίμο Βέρνερ που πέτυχε και τα 2 τέρματα της γερμανικής ομάδας.

Στη Γερμανία θεωρείται εδώ και καιρό από τις μεγάλες δυνάμεις του πρωταθλήματος και πλέον δείχνει ικανή να καθιερωθεί και στο Champions League.

Ο λόγος για την Λειψία που στην πρεμιέρα του 7ου ομίλου επικράτησε με 2-1 στην έδρα της Μπενφίκα, ξεκινώντας νικηφόρα τις υποχρεώσεις της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Η γερμανική ομάδα νίκησε τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο και την παρέα του μέσα στο Ντα Λουζ και πήρε προβάδισμα για την πρόκριση στους «16», καθώς βρίσκεται στην κορυφή του ομίλου με 3 βαθμούς. Στις άλλες δύο θέσεις ακολουθούν οι Ζενίτ και Λιόν, που έμειναν στο 0-0, ενώ στην τελευταία θέση είναι η Μπενφίκα, που δεν κατάφερε να πάρει τίποτα από τον αγώνα με την Λειψία.

Η εικόνα του αγώνα:

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα και στο 7’ σκόραραν με τον Φόρσμπεργκ αλλά το γκολ ορθώς δεν μέτρησε αφού στο ξεκίνημα της φάσης ο Βέρνερ που έδωσε την ασίστ ήταν οφσάιντ. Στο 27’ ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος έκανε εξαιρετική απόκρουση στο επικίνδυνο χαμηλό σουτ του Βέρνερ με το δεξί και κράτησε το μηδέν, κερδίζοντας το χειροκρότημα των οπαδών της Μπενφίκα.

Τρία λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου η Λειψία απείλησε ξανά με τον Φόρσμπεργκ, αλλά το σουτ που έκανε έφυγε ελάχιστα δίπλα από την εστία του Βλαχοδήμου. Στις καθυστερήσεις η Μπενφίκα άγγιξε το γκολ με τον Ντε Τόμας, αλλά ο Γκουλάσι απέκρουσε με διπλή επέμβαση!

Στο 51’ ο Ντε Τόμας βγήκε ταχύτατα στην κόντρα, σούταρε, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 62’ και στο 68’ οι γηπεδούχοι απείλησαν με τον Πίζι, αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Ένα λεπτό αργότερα η Λειψία άνοιξε το σκορ με τον Βέρνερ, με τον επιθετικό της γερμανικής ομάδας να σκοράρει με μονοκόμματο σουτ στη δεξιά γωνία του Βλαχοδήμου. Ο ίδιος παίκτης στο 78’ έκανε το 2-0. Ένα γκολ που κατακυρώθηκε με την χρήση VAR από πλευράς Σιδηρόπουλου.

Η Μπενφίκα το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο 84’ με τον Σεφέροβιτς, ο οποίος ήρθε από τον πάγκο αντί του Τσέρβι. Ο παίκτης της πορτογαλικής ομάδας σούταρε στην αριστερή γωνία του Γκουλάσι και έκανε το 1-2. Στην επόμενη φάση η Μπενφίκα έφτασε κοντά στην ολική επαναφορά και στο 2-2, όμως το διαγώνιο σουτ του Ράφα Σίλβα πέρασε ελάχιστα άουτ…

Μπενφίκα (Μπρούνο Λαζ): Βλαχοδήμος, Ταβάρες (67’ Ζοάο Φιλίπε), Ρούμπεν Ντίας, Φέρο, Γκριμάλντο, Πίτσι (76’ Ράφα Σίλβα), Τάαραμπ, Σέρβι (76’ Σεφέροβιτς), Ράφα Σίλβα, Ζότα, Ντε Τομάς

Λειψία (Γιούλιαν Νάγκελζμαν): Γκούλατσι – Μουκιέλε, Κονατέ, Ορμπαν, Χάλστενμπεργκ (83’ Κλόστερμαν), Ντέμε, Λάιμερ (39’ Αϊνταρά), Ζάμπιτσερ, Φόρσμπεργκ (88’ Νκουνκού), Πόουλσεν, Βέρνερ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ