Δέκα ιστορίες Τσάμπιονς Λιγκ (1η αγωνιστική)

Δέκα ιστορίες Τσάμπιονς Λιγκ (1η αγωνιστική)

Η πρώτη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ πέρασε και to10.gr σας παρουσιάζει τις... ιστορίες που ξεχώρισαν.

Το Τσάμπιονς Λιγκ έπειτα από 107 μέρες ή αλλιώς 3,5 μήνες υπομονής, μπήκε και πάλι στη ζωή μας. Από την ώρα που τελείωσε ο τελικός του «Wanda Metropolitano» της Μαδρίτης, άπαντες μετρούσαν αντίστροφα ενόψει της νέας σεζόν. Η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση είναι και πάλι εδώ, έτοιμη να δημιουργήσει όμορφες ιστορίες, νέα ρεκόρ και καινούριους πρωταγωνιστές. Ο ατελείωτος έρωτας του Ντι Μαρία, το «γούρι»της πρωταθλήτριας Λίβερπουλ, το νορβηγικό «κανόνι», τα αρνητικά ρεκόρ της Ρεάλ Μαδρίτης…

Η πρώτη αγωνιστική επιφύλασσε πολλές συγκινήσεις και to10.gr σας παρουσιάζει τις… ιστορίες που ξεχώρισαν.

1. Ο έρωτας του Ντι Μαρία με τις «πρώην» του

Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο και αυτό το ένιωσαν καλά στο πετσί τους οι φίλαθλοι της Ρεάλ Μαδρίτης που παρακολούθησαν την ήττα της ομάδας τους με 3-0 από την Παρί Σεν Ζερμέν. Ο Αργεντινός άσος ήταν εκείνος που σκόραρε δις (14’,33’) απέναντι στην πρώην ομάδα του, η οποία το καλοκαίρι του 2014, τον «ξεφορτώθηκε» άκομψα, προκειμένου να φέρει στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» τον Top σκόρερ του Μουντιάλ εκείνου του καλοκαιριού, Χάμες Ροντρίγκες.

Η ομάδα που τον υποδέχθηκε στην αγκαλιά της, τότε, ήταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία τον απέκτησε έναντι 77 εκατ. ευρώ. Η θητεία του Αργεντινού στο «Ολντ Τράφορντ» διήρκεσε όμως μόλις ένα χρόνο, καθώς ο «φτωχός» απολογισμός του Αργεντινού, ώθησε τους «Κόκκινους Διαβόλους» στην παραχώρησή του στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Τον Φεβρουάριο του 2018, ήταν η τέλεια στιγμή για την εκδίκηση του βιρτουόζου άσου. Οι αποδοκιμασίες των Άγγλων στο «Θέατρο των ονείρων», προσέφεραν ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο στον Ντι Μαρία, ο οποίος με 2 ασίστ σε Κιμπεμπέ και Εμπαπέ, υπέγραψε τη νίκη των Παριζιάνων με 2-0 και μάλιστα εκτός έδρας. Στο τέλος μάλιστα, δεν δίστασε και να τους πικάρει, κάνοντας την κίνηση να πιει μπουκάλι μπύρας που του πέταξαν οι «πληγωμένοι» οπαδοί της Γιουνάιτεντ.

2. Βλέπει Σαχτάρ και «αγριεύει» η Μάντσεστερ Σίτι

Η Σαχτάρ Ντόνετσκ κληρώθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με την Μάντσεστερ Σίτι στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Ουκρανοί πριν την αναμέτρηση της πρεμιέρας με τους «πολίτες», είχαν δεχθεί 12 γκολ από τους χτεσινούς αντιπάλους της σε αυτά τα 2 χρόνια των μεταξύ τους αναμετρήσεων.

Η ομάδα του Γκουαρδιόλα ξεπέρασε με ευκολία το εμπόδιο της Σαχτάρ και με το τελικό 3-0, επιβεβαίωσε τις άγριες διαθέσεις της, κάθε φορά που βρίσκει τους Ουκρανούς στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Η αρχή έγινε τον Σεπτέμβριο του 2017 με το 2-0 του Μάντσεστερ, ενώ τον περασμένο Νοέμβρη, οι «πολίτες» φιλοδώρησαν με 6 τέρματα την ουκρανική ομάδα στο «Έιτιχαντ».

Μετά το χτεσινό 3-0 υπέρ των Άγγλων, απομένει η αναμέτρηση της 5ης αγωνιστικής μεταξύ Σίτι και Σαχτάρ, με την ομάδα του Λουίς Κάστρο να εύχεται η αντίπαλός της να δείξει «έλεος».

3. Η «γούρικη» ήττα της Λίβερπουλ με τη Νάπολι

Αν είναι κάθε φορά που χάνει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ από τη Νάπολι, να σηκώνει και τη κούπα με τα μεγάλα «αυτιά», τότε η Λίβερπουλ θα εύχεται να ξεκινάει με την καθιερωμένη ήττα στην Ιταλία. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ την περσινή χρονιά ηττήθηκε από τη Νάπολι 1-0 στο 90’, για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων, αλλά στη συνέχεια έφτασε μέχρι το τέλος του δρόμου, κατακτώντας το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η μοίρα έφερε τις δύο ομάδες αντιμέτωπες και τη φετινή χρονιά, με τους «Reds», όμως, να έχουν την ίδια τύχη, φεύγοντας από την πρωτεύουσα του Νότου με ήττα 2-0. Αυτή τη φορά, όμως, οι Άγγλοι εύχονται να μην ζοριστούν όσο πέρσι για την πρόκριση στα νοκ- άουτ, όπου εξασφάλισαν την είσοδο στους «16» την 6η και τελευταία αγωνιστική.

4. Η «προβληματική» πρεμιέρα της Τότεναμ

Οι «πετεινοί» μπορεί να έφτασαν πέρσι στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς την προβληματική παρουσία τους στους ομίλους. Η ομάδα του Ποκετίνο ξεκίνησε την περσινή σεζόν με ήττα από την Ίντερ στο Μιλάνο (2-1), πετυχαίνοντας την πρώτη της νίκη μόλις την τέταρτη αγωνιστική με την Αϊντχόφεν. Επιπλέον η πρόκριση ήρθε μετά την ισοπαλία της Ίντερ με την Αϊντχόφεν στο Μιλάνο, την τελευταία αγωνιστική.

Η Τότεναμ, την φετινή σεζόν και έπειτα από την κλήρωση των ομίλων, έβαλε στόχο να επιτύχει την πρόκριση, πολύ ευκολότερα από ό,τι πέρσι. Κάτι τέτοιο δεν έγινε, αν κρίνουμε από την ισοπαλία (2-2) απέναντι στον Ολυμπιακό, με τους Λονδρέζους να κινδυνεύουν και να ηττηθούν. Η εμφάνιση και το αποτέλεσμα, έφερε προβληματισμό στο αγγλικό κλαμπ, με τον Χάρι Κέιν μάλιστα να κάνει σκληρή αυτοκριτική εκ μέρους της ομάδας του. Το γεγονός μάλιστα ότι οι «πετεινοί» έχασαν προβάδισμα δύο γκολ, κάνει ακόμα χειρότερη την κατάσταση.

Τελευταία φορά που η Τότεναμ δεν νίκησε, παρότι βρέθηκε με δύο γκολ μπροστά στο σκορ, ήταν πριν 9 χρόνια και συγκεκριμένα στις 14 Σεπτεμβρίου του 2010, με την Βέρντερ Βρέμης να παίρνει την ισοπαλία 2-2, με γκολ των γνωστών μας, Ούγκο Αλμέιδα και Μάρκο Μάριν.

5. Ο πόλεμος του Ρονάλντο με την Ατλέτικο Μαδρίτης

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει μια σχέση «λατρείας» απέναντι στην Ατλέτικο, απόρροια των μεταξύ τους συναντήσεων, ως παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης. Η σχέση αυτή περιλαμβάνει τόσο τα γκολ που έχει πετύχει εναντίον της, όσο και την κόντρα του με τους φιλάθλους των «ροχιμπλάνκος».

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ως παίκτης της «βασίλισσας» και της Γιουβέντους έχει σκοράρει 25 φορές απέναντι στην ομάδα του Τσόλο Σιμεόνε, με αποκορύφωμα τα τρία περσινά του γκολ, τα οποία χάρισαν στη «Βέκια Σινιόρα» την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Εκεί, όπου ο Πορτογάλος ξέσπασε μετά το τρίτο του γκολ, κάνοντας άσεμνη χειρονομία, ως απάντηση στον πανηγυρισμό του Σιμεόνε στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι.

Η φετινή σεζόν έφερε τις δύο ομάδες και πάλι αντιπάλους, με τον Κριστιάνο να μην πετυχαίνει για λίγα εκατοστά το 2-3 για την Γιουβέντους στο «Wanda Metropolitano». Οι αποδοκιμασίες των γηπεδούχων έφεραν τη αντίδραση του Πορτογάλου, ο οποίος έκανε μια χειρονομία «χεστ…» προς τους φίλους των «ροχιμπλάνκος».

6. Τα young- guns της Ευρώπης

Όλη η ποδοσφαιρική Ευρώπη από το βράδυ της Τρίτης, μιλάει για τον Έρλινγκ Χάλαντ, το νέο παιδί θαύμα της Ζάλτσμπουργκ. Ο απίθανος 19χρονος συστήθηκε με χατ-τρικ και μάλιστα σε ένα ημίχρονο στο Τσάμπιονς Λιγκ, στη νίκη των Αυστριακών με 6-2 απέναντι στην Γκενκ.

Ο Χάλαντ στην παρθενική συμμετοχή του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση πέτυχε κάτι που είχε να συμβεί από το…2004. Τότε ο Γουέιν Ρούνεϊ είχε επίσης βάλει 3 γκολ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στη Φενέρμπαχτσε, στο ντεμπούτο του στο θεσμό. Ο Νορβηγός φορ έγινε ο πρώτος που το πετυχαίνει στο ντεμπούτο του μέσα σε ένα ημίχρονο, βρίσκοντας δίχτυα στα 90 δευτερόλεπτα από την έναρξη της αναμέτρησης. Με 19 γκολ σε 7 ματς σε όλες τις διοργανώσεις με την Red Bull, το σκανδιναβικό «διαμάντι», ήρθε για να μείνει…

Ο Χάλαντ έκλεψε για λίγο τη δόξα του 16χρονου wonderkid της Μπαρτσελόνα, Ανσού Φατί, ο οποίος μπορεί να μην κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ του «ερυθρόλευκου», Οφορίκουε, αλλά έχει ήδη καταγράψει πολλά ρεκόρ. Και μόνο το γεγονός ότι σε ηλικία 16 ετών και 321 ημερών, έγινε ο νεότερος πρωτοεμφανιζόμενος με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα στο Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και τρίτος γενικότερα στην ιστορία της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης σημαίνει πολλά…

7. Η αφλογιστία του Σουάρες εκτός έδρας συνεχίζεται…

Ο Λουίς Σουάρες είναι ένας κλασικός «γκολτζής» των ευρωπαϊκών γηπέδων, μόνο που οι «κάννες» του έχουν σιγήσει στα εκτός έδρας παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο 32χρονος άσος της Μπαρτσελόνα επέκτεινε την αρνητική του επίδοση στα εκτός έδρας παιχνίδια της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, συμπληρώνοντας 19 συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς γκολ εκτός «Καμπ Νου». Το ματς με την Ντόρτμουντ, ήταν ένα ακόμη, στο οποίο ο Ουρουγουανός απέτυχε να βρει δίχτυα.

Τελευταίο τέρμα του εκτός έδρας ήταν τον Σεπτέμβριο του 2015 απέναντι στον ΑΠΟΕΛ στο «ΓΣΠ». Το στατιστικό αυτό είναι κάτι που «στοιχειώνει» τον κατά τα άλλα αποτελεσματικό Σουάρες, ο οποίος έχει συνολικά 21 γκολ και άλλες τόσες ασίστ σε 53 ματς Τσάμπιονς Λιγκ.

8. Ο Αντσελότι απειλεί Βενγκέρ και Φέργκιουσον

Ο Κάρλο Αντσελότι αποτελεί μια από τις πιο εμβληματικές φιγούρες των ευρωπαϊκών πάγκων τα τελευταία 20 χρόνια. Ο νυν προπονητής της Νάπολι, έχει κοουτσάρει στο Τσάμπιονς Λιγκ εκτός των «παρτενοπέι», τις Πάρμα, Γιουβέντους, Μίλαν, Παρί Σεν Ζεμέν, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπάγερν Μονάχου, μετρώντας συνολικά 161 συμμετοχές σε πάγκους ομάδων στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Πρώτος στη λίστα βρίσκεται ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον με 190 αγώνες, ακολουθεί ο Αρσέν Βενγκέρ με 184 και τρίτος είναι ο «Καρλέτο». Ο 60χρονος προπονητής έχει καταφέρει να κατακτήσει και 3 τρόπαια, δύο με την Μίλαν (2003, 2007) και ένα με την Ρεάλ Μαδρίτης (2014). Πλέον, εύχεται να προχωρήσει αρκετά στο Τσάμπιονς Λιγκ με τη Νάπολι, αλλά και να εξαντλήσει το τριετές συμβόλαιο με τους «παρτενοπέι», ώστε να φτάσει ακόμα πιο κοντά στο απόλυτο ρεκόρ.

9. Τα αρνητικά ρεκόρ της Ρεάλ Μαδρίτης και του Κουρτουά

Η Ρεάλ Μαδρίτης ηττήθηκε 3-0 από την Παρί Σεν Ζερμέν, πραγματοποιώντας εφιαλτική πρεμιέρα στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ. Το αποτέλεσμα συνδυάστηκε και με ένα απίστευτα αρνητικό ρεκόρ, με την «Βασίλισσα» να μένει χωρίς σουτ προς την εστία για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια σε όλες τις διοργανώσεις (578 ματς), αλλά και για πρώτη φορά από τη σεζόν 2003-2004 στο Τσάμπιονς Λιγκ (167 παιχνίδια).

Ο Ζινεντίν Ζιντάν βρίσκεται πλέον υπό καθεστώς πίεσης, με την κριτική που γίνεται στην ομάδα του να είναι έντονη. Στο επίκεντρο βρίσκεται και ο Τιμπό Κουρτουά, ο οποίος έχει δεχθεί 11 γκολ στα τέσσερα τελευταία ευρωπαϊκά ματς των Μαδριλένων. Τελευταία φορά που κράτησε το μηδέν στην εστία του, ο Βέλγος γκολκίπερ ήταν στις 27 Νοεμβρίου του 2018, στη νίκη εναντίον της Ρόμα εκτός έδρας με σκορ 2-0.

10. Η 100η ευρωπαϊκή συμμετοχή του Βαλμπουενά, γιορτάστηκε με γκολ και ασίστ

To παιχνίδι εναντίον της Τότεναμ ήταν ξεχωριστό για τον βιρτουόζο Γάλλο του Ολυμπιακού, Ματιέ Βαλμπουενά. Ο 35χρονος άσος απέναντι στους «Spus» συμπλήρωσε 100 συμμετοχές στα κύπελλα Ευρώπης και δεν θα μπορούσε να το γιορτάσει με καλύτερο τρόπο. Στο 44’ έβγαλε μαγική μπαλιά στον Ποντένσε, με τον Πορτογάλο να μειώνει σε 1-2 και στο 54’ ισοφάρισε σε 2-2, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, το οποίο μάλιστα κέρδισε ο ίδιος.

Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του σε ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ως ποδοσφαιριστής της Μαρσέιγ, τον Οκτώβριο του 2007, πετυχαίνοντας και γκολ κόντρα στη Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ», χαρίζοντας μεγάλο διπλό (0-1) στους Μασσαλούς.

Ο Γάλλος είναι σπουδαίας «πάστας» ποδοσφαιριστής, συνεχίζει να το αποδεικνύει ακόμα και στη «δύση» της ποδοσφαιρικής του καριέρας και μάλιστα στο κορυφαίο επίπεδο, αυτό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ