Πέδρο Μαρτίνς: Όταν αποθέωσε τους ποδοσφαιριστές του

Πέδρο Μαρτίνς: Όταν αποθέωσε τους ποδοσφαιριστές του

Όσα έλεγε ο Πορτογάλος τεχνικός σε «πηγαδάκι» μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Τότεναμ. Η ειδική αναφορά του Μαρτίνς σε Σεμέδο και Σα

Επέστρεψε όπως ακριβώς το ονειρεύονταν. Σαν να μην έλειψε ποτέ. Ολυμπιακός Μαρτίνς. επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ, έτοιμος για όλα: στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ικανός να κοιτάξει στα μάτια ακόμη και την περσινή φιναλίστ της διοργάνωσης. Μια ομάδα όπως η Τότεναμ που όπως εύστοχα είπε ο Βαγγέλης Μαρινάκης «ο σέντερ φορ της Χάρι Κέιν κοστολογείται όσο δύο φορές το μπάτζετ μας».

Και όμως οι Πειραιώτες δεν επέτρεψαν ούτε σε μια στιγμή της «μάχης» να σκεφτεί κανείς τα… πορτοφόλια και την αυτονόητη διαφορά οικονομικού επιπέδου. Για την ακρίβεια; Η παρουσία τους έδωσε την εντύπωση πως οι Λονδρέζοι θα αφήσουν και τα… πορτοφόλια τους στο Φάληρο. Δεκαεπτά τελικές προσπάθειες κατέγραψε η στατιστική υπηρεσία της UEFA στην «δράση» των γηπεδούχων.

Αριθμός είναι εξωφρενικός. Για το επίπεδο. Για τον αντίπαλο. Τόσο όσο για να σκεφτεί κανείς πως ο  Ολυμπιακός δεν νίκησε σε αυτή την πρεμιέρα «συγκυριακά».  Πιθανότατα δεν θριάμβευσε συγκυριακά. Διότι αν δεν προέκυπτε εκείνο το ατομικό λάθος του Γιασίν Μεριά στο 25΄πραγματικά κανείς δεν ξέρει πως θα άλλαζαν οι συσχετισμοί στο χορτάρι. Ήταν οι τελικές 8-0 στο σημείο που το πέναλτι του Τυνήσιου στον Κέιν έφερε τα πάνω-κάτω. Έγιναν 8-2 στο 30΄ όταν ο Λούκας Μόουρα έγραψε το 0-2.

Τα λάθη βεβαίως είναι στο παιχνίδι. Για την ακρίβεια το ποδόσφαιρο ήταν και θα παραμείνει το παιχνίδι του λάθους. Είναι κρίμα όμως, μια στιγμή, μια κακή τοποθέτηση σώματος σε φάση άμυνας να αλλάζει έτσι μια ολόκληρη νύχτα. «Είμαι περήφανος για αυτά τα παιδιά. Όχι μόνο για την προσπάθεια τους σε καθημερινή βάση, αλλά κυρίως για την διάθεση που έχουν να βάλουν τον εαυτό τους κάτω από την ομάδα. Έκαναν σπουδαία δουλειά. Και έδειξαν μεγάλα ψυχικά αποθέματα καταφέρνοντας να επιστρέψουν από το 0-2» έλεγε ο Πέδρο Μαρτίνς έξω από τα αποδυτήρια του Καραϊσκάκης. Αποθεώνοντας τους ποδοσφαιριστές του. Μακριά από τις κάμερες.

Ήταν πια έντεκα το βράδυ. Ο Πορτογάλος όμως λες και δεν ήθελε να φύγει από εκεί. Με ένα συναίσθημα χαρμολύπης να τον περικυκλώνει. Υπερήφανος για την ομάδα του. Στεναχωρημένος για τον τρόπο με τον οποίο χάθηκε μια ευκαιρία για ένα τρίποντο που θα έκανε «πάταγο» στην πρεμιέρα, αλλάζοντας τους συσχετισμούς του γκρουπ.

Φυσικά το Τσάμπιονς Λιγκ, μόλις άρχισε. Ο βαθμός της ισοπαλίας με την Τότεναμ έδωσε ήδη στους Ερυθρόλευκους ένα μικρό προβάδισμα για την μάχη της τρίτης θέσης, που εάν και εφόσον λογικά θα προκύψει με τον Ερυθρό Αστέρα. Και βέβαια «καθυστέρησε» τους Άγγλους οι οποίοι έχοντας μπροστά τους δύο διαδοχικά εντός έδρας ματς με τη Μπάγερν Μονάχου και τους Σέρβους θα πρέπει να… σκουπίσουν όλους τους βαθμούς στο Λονδίνο.  «Εμείς θα συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο. Υπάρχει πίστη. Είμαστε καλά» πρόσθεσε ο κόουτς Μαρτίνς που κάποια στιγμή ρωτήθηκε στο «πηγαδάκι» που είχε σχηματιστεί γύρω του, για τον Ρούμπεν Σεμέδο.

Τον συμπατριώτη του, που… τρέλανε ακόμη και τον χρόνο. Αρθροσκόπηση στις 29 Αυγούστου, βασικός με την Τότεναμ στις 18 Σεπτέμβρη «Δεν έχει ταβάνι το ταλέντο του. Αρκεί να το καταλάβει και εκείνος. Για εμάς είναι ήδη πολύ σημαντικός. Η παρουσία του και μόνο αλλάζει τους συσχετισμούς στο ανασταλτικό μας παιχνίδι. Είναι φυσιογνωμία για εμάς. Όπως ακριβώς και ο Ζοσέ Σα που μας δίνει μεγάλη σιγουριά» απάντησε ο 49άχρονος τεχνικός.

Σε δέκα ματς στη σεζόν οι Πειραιώτες έχουν μόλις τρία γκολ παθητικό. Αν υπάρχει μια «αλλαγή» που βγάζει μάτι σε σχέση με πέρσι, είναι η πρόοδος ανασταλτικά. Διόλου τυχαία λοιπόν η αναφορά. Και στον Σεμέδο, και στον Σα. Δύο από τις σημαντικότερες μεταγραφικές προσθήκες του καλοκαιριού. Δύο υποθέσεις που στοίχισαν 7 εκατ ευρώ στους Πειραιώτες. Αν προσθέσει κανείς και τη… μεταγραφή Τσιμίκα, μιας και ο νεαρός αριστερός μπακ είναι «άλλος» σε σχέση με πέρσι. Ίσως συγκεντρώσει μια σειρά από ικανά επιχειρήματα. Για να τεκμηριώσει αυτή την αλλαγή

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ