Τότεναμ- Μπάγερν Μονάχου: London calling

Τότεναμ- Μπάγερν Μονάχου: London calling

Η Τότεναμ υποδέχεται απόψε την Μπάγερν Μονάχου (22:00) στο «Τottenham Stadium», σε μια αναμέτρηση με βαθμολογικό αλλά και εξωαγωνιστικό ενδιαφέρον. Ένα ματς αποδείξεων ιδιαίτερα για Λονδρέζους και τον Μαουρίτσιο Ποκετίνο.

Τότεναμ και Μπάγερν Μονάχου συγκρούονται σήμερα στο Λονδίνο (22:00), σε ένα παιχνίδι με βαθμολογικό αλλά και εξωαγωνιστικό ενδιαφέρον ιδιαίτερα για τους «Spurs». Ποιος θα περίμενε πριν την έναρξη της σεζόν, ότι δύο μήνες μετά την έναρξη των  επίσημων υποχρεώσεων των δύο συλλόγων, εκείνη που θα βρισκόταν σε πίεση θα ήταν η φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ και όχι η «προβληματική» Μπάγερν Μονάχου της περσινής χρονιάς; Και όμως οι δύο σημερινοί αντίπαλοι ξεκίνησαν από αντιστρόφως διαφορετική πορεία τη φετινή σεζόν.

Το καλοκαίρι του 2019, ήταν ένα από τα πιο ευχάριστα των τελευταίων χρόνων για την Τότεναμ. Η πορεία μέχρι τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και η έξοδος στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μέσω του αγγλικού πρωταθλήματος, ήταν το «πρόγευμα». Οι μεταγραφικές κινήσεις της διοίκησης, έπειτα από 1,5 χρόνο ήταν το «επιδόρπιο».

Η απόκτηση των Εντομπελέ (ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία τους), Λο Σέλσο, Σεσενιόν, αλλά και η παραμονή όλων των «ενδεκαδάτων» ποδοσφαιριστών στο ρόστερ, όπως και η παραμονή του αρχιτέκτονα των επιτυχιών, Μαουρίτσιο Ποκετίνο, προέδιδαν ότι θα παρέμενε η σταθερότητα, βασικό χαρακτηριστικό της αγγλικής ομάδας τα τελευταία πέντε χρόνια. Το καινούριο και επιβλητικό «παλάτι» της, το οποίο εγκαινιάστηκε τον προηγούμενο Μάρτιο, επίσης, ήταν ικανό να της δώσει την απαραίτητη φόρα για την εκτόξευση. Και όμως…

Η Τότεναμ έπειτα από 7 αγώνες στην Πρέμιερ Λιγκ, βρίσκεται στην έκτη θέση, με 11 βαθμούς, ισοβαθμώντας με την Τσέλσι (σε μια χρονιά που είχε ban μεταγραφών), την Μπόρνμουθ και την Κρίσταλ Πάλας…Η ήττα από την αδύναμη Νιουκάστλ (0-1) εντός έδρας μπορεί να θεωρήθηκε κακή στιγμή, αλλά η ήττα από την Λέστερ (2-1) και μάλιστα με ανατροπή, όπως και η ισοπαλία με την Άρσεναλ (παρά το προβάδισμα δύο γκολ), έφεραν τον πρώτo προβληματισμό.

H ισοπαλία με τον Ολυμπιακό στο Τσάμπιονς Λιγκ (2-2 από προβάδισμα 0-2) ήταν ένα deja vu με το παιχνίδι εναντίον της συμπολίτισσας. Ο αποκλεισμός στο Carabao Cup από ομάδα της Ligue 2, την Κόλτσεστερ, όμως, έφεραν την πρώτη αγανάκτηση από μεριάς τον φιλάθλων…μια γκρίνια που αγγίζει για πρώτη φορά και τον Μαουρίτσιο Ποκετίνο, τον άνθρωπο που αρνήθηκε αρκετές φορές την κρούση της Ρεάλ Μαδρίτης, για να παραμείνει στα αγαπημένα του «σπιρούνια».

Ο Αργεντινός τεχνικός βρίσκεται σε καθεστώς πίεσης για πρώτη φορά στη θητεία του στους Λονδρέζους, με την διοίκηση και τους φιλάθλους να του χρεώνουν τον μονοδιάστατο τρόπο παιχνιδιού απέναντι στις κλειστές άμυνες, αλλά και την έλλειψη φαντασίας, παρά το γεγονός ότι το ρόστερ του ενισχύθηκε με μεταγραφές στο θερινό μεταγραφικό παζάρι. Μία διοίκηση, η οποία όμως επίσης φέρνει πολλές ευθύνες για την κατάσταση.

Τα συμβόλαια των Έρικσεν, Βερτόγκεν και Αλντεβάιρερντ, λήγουν το επόμενο καλοκαίρι, με τους παίκτες να είναι μετέωροι, πράγμα που επηρεάζει και την απόδοσή τους στο γήπεδο. Ο πρόεδρος της ομάδας, Ντάνιελ Λέβι, ο οποίος διαχειρίζεται την όλη κατάσταση δεν έχει παρέμβει, με τον Ποκετίνο να έχει πολλές φορές αφήσει αιχμές για την «κεφαλή» του συλλόγου και τον τρόπο με τον οποίο παίρνει αποφάσεις.

Η νίκη της τελευταίας αγωνιστικής απέναντι στην Σαουθάμπτον (2-1), μπορεί να μην έλυσε όλα τα προβλήματα, αλλά «έφτιαξε» κάπως το κλίμα στο στρατόπεδο της Τότεναμ, η οποία έδειξε χαρακτήρα. Παρά το γεγονός ότι ισοφαρίστηκε σε 1-1 από τους «Αγίους», έπειτα από τεράστια «γκέλα» του Γιορίς, αλλά και την αποβολή του Οριέ στο 30′, η ομάδα του Ποκετίνο βρήκε τον τρόπο να βρει γκολ με τον Κέιν και να πάρει μια «ηρωική» νίκη. Οι τραυματισμοί των Λο Σέλσο και Σεσενιόν, δίνουν μια ελπίδα ότι όταν επανέλθουν, θα βοηθήσουν στο ροτέισον τον Αργεντινό τεχνικό και θα αυξήσουν το οπλοστάσιό του, αλλά το σημερινό ματς με την Μπάγερν δεν παύει να είναι κρίσιμο για τον ίδιο και τη δυσπιστία στην οποία υφίσταται.

Μια δυσπιστία, η οποία, δείχνει να εξαφανίζεται για τον Νίκο Κόβατς και την Μπάγερν Μονάχου. Οι φωνές για αποπομπή του Κροάτη τεχνικού από τον πάγκο των Βαυαρών, δεν πτόησαν τους Ρουμενίγκε και Σαλιχάμιτζιτς να ανακοινώσουν την παραμονή του στον πάγκο τον περσινό Μάιο. Το νταμπλ θεωρήθηκε επιτυχία από τη διοίκηση και παρά τον αποκλεισμό από τους «16» του περσινού Τσάμπιονς Λιγκ και την προληματική εικόνα στο χορτάρι, δόθηκε πίστωση χρόνου στον πρώην προπονητή της Άϊντραχτ Φρανκφούρτης.

Η εκκίνηση της Μπάγερν τη φετινή σεζόν φαίνεται να διακιώνει τους διοικούντες, με τους Βαυαρούς να ρολάρουν μετά την άσχημη πρεμιέρα (2-2 με Χέρτα εντός έδρας). Οι Βαυαροί παρουσιάζονται βελτιωμένοι σε σχέση με πέρσι, ενώ η άφιξη  του  Φελίπε Κουτίνιο, έχει «γλυκάνει» τη μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας, με τον Βραζιλιάνο να θυμίζει τον παίκτη που εντυπωσίασε με την Λίβερπουλ προ διετίας.

Ο Λεβαντόβσκι είναι η πολύτιμη «σταθερά» και φέτος, κάνοντας πράγματα και θαύματα μέχρι στιγμής. 10 γκολ σε 6 παιχνίδια στην Μπουντεσλίγκα, μετράει ο Πολωνός killer, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στα χρονικά της Γερμανίας. Εάν εξαλειφθούν και κάποια θέματα που έχει η ομάδα του Νίκο Κόβατς στα μετόπισθεν, τότε ο Κροάτης προπονητής μπορεί να ονειρεύεται ακόμα πιο αισιόδοξες ημέρες.

Η σημερινή αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων, είναι ένα ματς αποδείξεων και χαρακτήρα. Η Τότεναμ θέλει να πάρει το πρώτο τρίποντο στο Τσάμπιονς Λιγκ, έπειτα από την ισόπαλη πρεμιέρα με τον Ολυμπιακό, ενώ η Μπάγερν μετά την περσινή αποτυχημένη σεζόν, κοιτάζει μόνο την πρωτιά, μετρώντας τις δυνάμεις της απέναντι στην περισνή φιναλίστ της διοργάνωσης. Ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο από τη μεριά του επιθυμεί τη νίκη, η οποία θα βάλει και πάλι το τρένο στις ράγες, προκειμένου να επανέλθει ο ενθουσιασμός και το καλό κλίμα στο εσωτερικό του κλαμπ.

Πρόκειται όμως και για τη μονομαχία ανέμεσα στους δύο πιο φορμαρισμένους σέντερ φορ της Ευρώπης. Από τη μία ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι, ο οποίος έχει πετύχει 12 γκολ σε 9 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις και οδηγεί με τα τέρματά του τους Βαυαρούς από επιτυχία σε επιτυχία. Απέναντί του ο Χάρι Κέιν, ο οποίος είναι «όαση» στην μέχρι στιγμής προβληματική Τότεναμ. 6 γκολ σε 8 αναμετρήσεις μετράει ο Άγγλος επιθετικός με τους «Spurs», βάζοντας στόχο να συνεχίσει το επιτυχημένο σερί του.  Τα υπόλοιπα στο γήπεδο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ