Οριστικό: Στην 11άδα Τοροσίδης, Καμαρά, Μπενζιά και Λοβέρα (pic)

Οριστικό: Στην 11άδα Τοροσίδης, Καμαρά, Μπενζιά και Λοβέρα (pic)

Ο Πέδρο Μαρτίνς «σπάει» την 11άδα του Champions League και ρίχνει στη μάχη Τοροσίδη, Καμαρά, Μπενζιά, Λοβέρα. Εκτός Ομάρ, Γκιγιέρμε, Ποντένσε, Βαλμπουενά.

Ένα μακρύ σκοτεινό τούνελ, που είναι εκεί λες και θέλει να θυμίσει την πραγματική ηλικία του –κατασκευασμένου το μακρινό 1963- «Μαρακανά». Ο διάδρομος που οδηγεί από τα αποδυτήρια στον αγωνιστικό χώρο του ανακαινισμένου Stadion Rajko Mitić. Θα τον… περπατήσουν δύο φορές απόψε οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Η πρώτη για να ανταμώσουν στο χορτάρι τον Ερυθρό Αστέρα (22.00). Η δεύτερη έχοντας πια στα χέρια τους το αποτέλεσμα που εν πολλοίς θα χαρακτηρίσει τη φετινή τους προσπάθεια κάτω από τα άστρα του Champions League.

Και αν τυχόν υπάρχουν ακόμη κάποιοι που δεν έχουν συνηθίσει στους «υπολογισμούς» μιας διαδικασίας που οι Πειραιώτες την αντιλαμβάνονται ως φυσικό τους περιβάλλον (19η συμμετοχή στη φάση των ομίλων είναι αυτή); Οι περισσότεροι και ξέρουν και καταλαβαίνουν πως αυτό το ενενηντάλεπτο απόψε, είναι κλειδί για την «οικονομία» ολόκληρου του δεύτερου γκρουπ. Εκείνο το ένα ματς που θα «αποφασίσει» τα χαρακτηριστικά της προσπάθειας των Πειραιωτών. Αν θα έχουν τον πρώτο λόγο για την τρίτη θέση που οδηγεί στους «32» του Europa League. Αν θα… ανάψουν φωτιές στο ισχυρό δίδυμο Τότεναμ και Μπάγερν Μονάχου (22.00 τα λένε και εκείνες στο Λονδίνο) που από το απόγευμα της κλήρωσης κυκλοφορούν δικαίως με τη «στάμπα» των ακλόνητων φαβορί για την πρόκριση. Ή βεβαίως αν θα προκύψει περιπέτεια ως το τέλος.

Έχει έναν βαθμό η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς. Κανέναν εκείνη του Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Αν απόψε γίνει 2β-0β, 4β-0β ή 1β-3β η μεταξύ τους βαθμολογία προφανώς και θα εξελιχθεί πέραν τούδε μια άλλη ιστορία. Μακρύ σκοτεινό τούνελ λοιπόν ως τον αγωνιστικό χώρο. Μακρύ σκοτεινό τούνελ και το ενενηντάλεπτο που έρχεται. Μια αίσθηση… φιλμ νουάρ. Κάτι σαν τελικός;

Όπως και να έχει, ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε να δείξει ότι οι σκηνοθετικές του ιδέες μπορούν να προκαλέσουν εκπλήξεις. Όπως και η 11άδα που αποφάσισε να παρατάξει στον αγωνιστικό χώρο του «Ράικο Μίτιτς». Μια 11άδα με τέσσερις αλλαγές. Κομβικές αλλαγές. Για τις οποίες, όμως, από χθες υπήρχε μια έστω χαλαρή φημολογία. Κόντρα στη… βεβαιότητα, πως ο Πορτογάλος θα επέλεγε να πάει με την κλασική 11άδα Champions League.

Τελικά οι εκπλήξεις επιβεβαιώθηκαν. Διότι πριν από λίγο ο Μαρτίνς ενημέρωσε τους ποδοσφαιριστές του πως τα πρόσωπα αλλάζουν και οι Βασίλης Τοροσίδη, Μάντι Καμαρά, Γιασίν Μπενζιά και Μάξι Λοβέρα, ετοιμάζονται να κάνουν το ποδαρικό τους σε 11άδα φάσης των ομίλων του Champions League για τη φετινή σεζόν. Παίρνοντας τη θέση των παικτών που θεωρούνται ο βασικός κορμός του Ολυμπιακού: Του Ομάρ, του Γκιλιέρμε, του Ποντένσε και του Βαλμπουενά.

Οσο για την τελική διαμόρφωση της 11άδας; Το σενάριο, το οποίο επίσης επιμελείται ο Μαρτίνς, περιλαμβάνει στους… πρωταγωνιστικούς ρόλους τους Σα, Τοροσίδη, Σεμέδο, Μεριά, Τσιμίκα, Καμαρά, Μπουχαλάκη, Μπενζιά, Λοβέρα, Μασούρα, αλλά και τον Μιγκέλ Ανχελ Γκερέρο, που επιστρέφει στην 11άδα της Ευρώπης, παρά την πολύ καλή του εικόνα κόντρα στη Λαμία.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο Μαρτίνς αποφάσισε, κατάλαβε, ότι ο Ολυμπιακός είναι αναγκαίο να βάλει στο «παιχνίδι» όλους τους εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές που διαθέτει στο ρόστερ του. Και αυτό κάνει στο Βελιγράδι. Σε ένα παιχνίδι υψηλών απαιτήσεων, στο οποίο όλοι όσοι παίξουν, επιβάλλεται να δείξουν τι μπορούν να κάνουν. Επιβάλλεται να αποδείξουν ότι έχουν δικαίωμα να ορέγονται και να… απαιτούν θέση βασικού. Εξάλλου, για αυτό αποκτήθηκαν.

Επιβεβαίωσε την 11άδα ο Ολυμπιακός

Λίγο πριν τις 21:00 η ΠΑΕ Ολυμπιακός με ανάρτησή της στα social media επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ του «10» για την 11άδα που παρατάσσει ο Πέδρο Μαρτίνς στο αποψινό παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ