Champions League: Οι αγώνες της Τετάρτης

Champions League: Οι αγώνες της Τετάρτης

Μία ακόμα ονειρεμένη βραδιά στα αστέρια. Ένα ακόμα «ξενύχτι» που ίσως μας δώσει εκπλήξεις, απίθανα γκολ και συγκινήσεις. Θα κερδίσει η πρωταθλήτρια Λίβερπουλ την επικίνδυνη Σάλτσμπουργκ; Τι θα γίνει στον όμιλο του «θανάτου», θα συνεχίσει η Λειψία την επέλαση στον 7ο όμιλο; To 10.gr σας παρουσιάζει το δεύτερο σκέλος της 2ης αγωνιστικής του Champions League.

Άλλη μία εβδομάδα βγαλμένη από τα όνειρα κάθε φιλάθλου. Άλλη μία εβδομάδα στο μαγικό κόσμο του Champions League.

Η «αστρόσκονη» της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης πλανάται πάνω από κάθε ευρωπαϊκό γήπεδο και μαγεύει τους φιλάθλους.

Παρακολουθήσαμε εχτές σπουδαία ματς, όμως σήμερα είναι μία διαφορετική μέρα, εντελώς διαφορετικές καταστάσεις στο δεύτερο σκέλος της 2ης αγωνιστικής στο UEFA Champions League.

Πολλοί περιμένουν να συνεχιστούν οι εκπλήξεις, όπως η τρομερή εμφάνιση της Σλάβια Πράγας στο Μιλάνο και η ισοπαλία με την Ίντερ (1-1). Αποτέλεσμα που έβαλε «φωτιά» στον όμιλο που συνυπάρχουν Μπαρτσελόνα και Ντόρτμουντ.

Άλλοι ονειρεύονται μία ακόμα σπουδαία πορεία του «Αίαντα», ειδικότερα μετά την άνετη επικράτηση επί της Λιλ στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» με 3-0. Ενώ η Βαλένθια έφυγε με το «διπλό» από το «Stamford Bridge».

Στον 7ο όμιλο η Λειψία επέδειξε τι μπορεί να καταφέρει από την πρώτη αγωνιστική και έβαλε ένα μεγάλο ερωτηματικό σε έναν από τους πιο αμφίρροπους ομίλους της φετινής διοργάνωσης.

Απέναντι σε ομάδες με σαφώς πολύ μεγαλύτερη εμπειρία, όπως η Λυόν και η Μπενφίκα, οι Γερμανοί αποτελούν μία ευχάριστη έκπληξη.

Πολλά ερωτήματα έρχονται εύλογα στο μυαλό κάθε φίλου που ανυπομονεί για την σέντρα των αναμετρήσεων, όμως οι απαντήσεις μπορούν να δοθούν μοναχά στον αγωνιστικό χώρο.

Το 10.gr σας παρουσιάζει την δεύτερη ημέρα της 2ης αγωνιστικής των ομίλων 5-8 του UEFA Champions League: 

5ος Όμιλος: Σάλτζμπουργκ (3β.), Νάπολι (3β.), Λίβερπουλ (0β.), Γκενκ (0β.)

Ένας ιδιαίτερος όμιλος τον οποίο απαρτίζουν οι πρωταθλητές Ευρώπης, οι δευτεραθλητές Ιταλίας, οι… απίθανοι Αυστριακοί και μία εντελώς απρόβλεπτη ομάδα.

Ο λόγος φυσικά για τη Λίβερπουλ, τη Νάπολι, την Σάλτζμπουργκ και τη Γκενκ.

Η πρώτη αγωνιστική επιφύλασσε την «κλασική» ήττα των «Κόκκινων» στο Σαν Πάολο και την συντριβή της Γκενκ από την Σάλτζμπουργκ.

Η Νάπολι κέρδισε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τη Λίβερπουλ, αυτή τη φορά με 2-0. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων στον ιταλικό Νότο.

Από την άλλη πλευρά οι Αυστριακοί προσέφεραν μία σπουδαία εμφάνιση συντρίβοντας τη Γκενκ. Στην αναμέτρηση αυτή έλαμψε το άστρο του Έρλινγκ Χάαλαντ.

Ο 19χρονος έγινε ο νεότερος παίκτης που σκόραρε τρία γκολ στην ιστορία του θεσμού, με την ομάδα του να διασύρει του Βέλγους με σκορ 6-2.

Η 2η αγωνιστική δίνει το δικαίωμα στην Νάπολι να είναι σχεδόν σίγουρη για το 2/2, ενώ το παιχνίδι στο «Anfield» είναι υψηλής επικινδυνότητας για τη Λίβερπουλ.

Η ομάδα του Γερμανού τεχνικού υποδέχεται την Σάλτζμπουργκ και καλείται να είναι πολύ προσεκτική, ενώ πρέπει να δείξει την ανωτερότητά της για να πάρει το πολυπόθητο «τρίποντο».

Ξεκάθαρα φαβορί Νάπολι και Λίβερπουλ, ωστόσο οι αντίπαλοι δεν μπορούν να θεωρηθούν αμελητέες ποσότητες.

Τα παιχνίδια: 2/10 Γκενκ – Νάπολι 19.55  /  Λίβερπουλ – Σάλζτμπουργκ 22.00

6ος Όμιλος: Σλάβια Πράγας (1β.), Ίντερ (1β.), Μπαρτσελόνα (1β.), Ντόρτμουντ (1β.)

Η απόλυτη ισορροπία στον 6ο όμιλο. Η πρώτη αγωνιστική έφερε ισόπαλα ( 0-0 ) τα φαβορί , Ντόρτμουντ και Μπαρτσελόνα την ώρα που η Σλάβια είχε αγκαλιά το τρίποντο έως το 92ο λεπτό μέσα στο «San Siro».

Ο Μπαρέλα έσωσε την παρτίδα για την Ίντερ του Αντόνιο Κόντε, την ώρα που οι Τσέχοι έπαιζαν όμορφο ποδόσφαιρο.

Η 2η αγωνιστική βρίσκει όλες τις ομάδες ισόβαθμες και την Σλάβια Πράγας να αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις.

Έχουν περάσει όμως δύο εβδομάδες, η Ίντερ έχει κάνει το 6/6 στην Ιταλία και το σύνολο του Κόντε έχει αρχίσει να «δένει».

Οι «νερατζούρι» θα ταξιδέψουν στην Ισπανία και καλούνται να διεκδικήσουν ακόμα και τη νίκη την ώρα που η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε παραπαίει στις εγχώριες υποχρεώσεις της.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου οι πάντοτε ποιοτικοί Βεστφαλοί θα φιλοξενηθούν από την Σλάβια Πράγας. Η παρέα του Ρόις είναι σίγουρα το φαβορί της αναμέτρησης, ωστόσο εδώ και πολλά χρόνια δείχνει αστάθεια σε πολλές περιπτώσεις.

Το στοίχημα για τους πρωταθλητές Τσεχίας είναι αν θα εκμεταλλευτούν οποιαδήποτε  ευκαιρία τους δοθεί και φυσικά εάν οι παίκτες της Σλάβια βρίσκονται ακόμα στην εξαιρετική κατάσταση που έδειξαν την πρώτη αγωνιστική.

Τα παιχνίδια: 2/10 Σλάβια Πράγας – Ντόρτμουντ 19.55 / Μπαρτσελόνα – Ίντερ 22.00

7ος Όμιλος: Λειψία (3β.), Ζενίτ (1β.), Λυόν (1β.), Μπενφίκα (0β.)

Οι «ταύροι» έδειξαν από την αρχή τις διαθέσεις τους και απέδρασαν νικηφόρα (1-2) από το «Estadio da Luz». Ο Βέρνερ έθεσε τις βάσεις για τη πρώτη νίκη  που ίσως αποδειχθεί σημαντικότατη στη συνέχεια.

Ο 7ος όμιλος είναι ίσως ο πιο αμφίρροπος της φετινής διοργάνωσης, αφού οι Ζενίτ και Λυόν που τον συμπληρώνουν, κυμαίνονται στα ίδια αγωνιστικά επίπεδα με τις ομάδες που προαναφέραμε.

Οι Ρώσοι είδαν τον Μέμφις Ντεπάι να τους ισοφαρίζει και έφυγαν από τη Γαλλία με το 1-1 στις «αποσκευές» τους.

Κάθε αγωνιστική θα είναι σημαντική, όπως και τα τελικά αποτελέσματα, ωστόσο ουδείς μπορεί να προβλέψει τις ομάδες που θα προκριθούν στους «16».

Μόνο η Λειψία μπορεί να πάρει ένα μικρό προβάδισμα λόγω της εμφάνισης που έκανε στη πρώτη αγωνιστική, όμως και αυτή είχε βαριά ήττα από τη Σάλκε στην έδρα της (1-3) για την Bundesliga.

Η Μπενφίκα ταξιδεύει στην Αγία Πετρούπολη, για να δώσει ένα παιχνίδι που θα κρίνει κατά πολύ τη πορεία της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ενώ η Λειψία υποδέχεται τη Λυόν, ίσως στο ντέρμπι του ομίλου, λόγω της δυναμικής των Γερμανών και της εμπειρίας των Γάλλων στη διοργάνωση.

Τα ματς: 2/10 Ζενίτ – Μπενφίκα 22.00 / Λειψία – Λυόν 22.00

8ος Όμιλος: Άγιαξ (3β.), Βαλένθια (3β.), Τσέλσι (0β.), Λιλ (0β.)

Τι θέλουν Ολλανδοί, Ισπανοί, Άγγλοι και Γάλλοι στον 8ο όμιλο του UEFA  Champions League; Προφανώς την πρόκριση στους «16» και φυσικά να προσφέρουν θέαμα στους φίλους του ποδοσφαίρου.

Η σειρά της κάθε εθνικότητας δεν είναι τυχαία, αφού έτσι διαμορφώθηκε η βαθμολογία από την πρώτη αγωνιστική.

Εύκολη επικράτηση του Άγιαξ με 3-0 επί της Λιλ και οι σκέψεις για μία ακόμα πετυχημένη πορεία βρίσκεται στο μυαλό των φίλων του «Αίαντα».

Φυσικά κάτι τέτοιο θέλει χρόνο για να αποδειχθεί αν μπορεί να γίνει πράξη, ειδικότερα μετά την φυγή των «Νεαρών Ιπτάμενων Ολλανδών».

Από την άλλη, οι «Νυχτερίδες» πέταξαν με το τρίποντο φεύγοντας από το «Stamford Bridge». Ο Ροντρίγκο «εκτέλεσε» την Τσέλσι στην πρώτη εμφάνιση του Φρανκ Λάμπαρντ στο Champions League ως προπονητής των «Μπλε».

Σαφέστατα  ο Άγιαξ έχει τον πρώτο λόγο στον τελευταίο όμιλο της φετινής διοργάνωσης, ωστόσο Βαλένθια και Τσέλσι θα παλέψουν είτε για να «κλέψουν» την πρώτη θέση, είτε για να πλασαριστούν κάτω από τους Ολλανδούς. Η Λιλ από την άλλη δεν πρέπει να υποτιμηθεί από κανέναν, καθώς θα στοχεύσει στη καλύτερη δυνατή θέση στον όμιλο.

Οι Ισπανοί θα φιλοξενήσουν τον πρωτοπόρο «Αίαντα» για το παιχνίδι που θα κρίνει, έστω και στη δεύτερη αγωνιστική, ποια ομάδα θα «φιγουράρει» στη βαθμολογία.

Το παιχνίδι στη Γαλλία είναι επιτακτικής σημασίας για την Τσέλσι, εάν θέλει να μείνει κοντά στον πρωταρχικό της στόχο, δηλαδή την είσοδο στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Η Λιλ θα παλέψει όπως προείπαμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, στοχεύοντας στο ότι θα την υποτιμήσουν.

Τα ματς: 2/10  Λιλ – Τσέλσι 22.00 / Βαλένθια – Άγιαξ 22.00

 

 

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ