Σλάβια Πράγας – Ντόρτμουντ 0-2

Σλάβια Πράγας – Ντόρτμουντ 0-2

Η Σλάβια το πάλεψε, ήταν ανταγωνιστική, αλλά ο Χακίμι πήρε στις πλάτες του την Ντόρτμουντ και με δύο δικά

Τα όσα είχε καταφέρει η Σλάβια Πράγας την πρώτη αγωνιστική απέναντι στην Ίντερ του Αντόνιο Κόντε είχαν χτυπήσει… καμπανάκια στη Ντόρτμουν. Το ταξίδι της στην Τσεχία δεν επέτρεπε χαλαρότητα. Και πράγματι η εικόνα του αγώνα ήρθε να αποδείξει πως σε έναν… θανατηφόρο όμιλο, με Μπαρτσελόνα, Ντόρτμουντ και Ίντερ, η Σλάβια θα πουλήσει ακριβά το τομάρι της.

Οι Τσέχοι ήταν ανταγωνιστικοί από την αρχή μέχρι το τέλος. Είχαν πλάνο που το τήρησαν πιστά. Είχαν ευκαιρίες να σκοράρουν, κοίταξαν στα μάτια την αντίπαλό τους, αλλά πληγώθηκαν από το μεγάλο όπλο της Ντόρτμουντ: την ταχύτητα στις κόντρα επιθέσεις. Η ποιότητα των Γερμανών ήταν εκείνη που μέτρησε τελικά, ο Χακίμι έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στην πρώτη νίκη των Βεστφαλών στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ και οι Τσέχοι έμειναν με την παρηγοριά πως εμφανίστηκαν άκρως ανταγωνιστικοί και στο δεύτερο μεγάλο τους παιχνίδι.

Από το ξεκίνημα φάνηκε πως οι γηπεδούχοι θα βάλουν δύσκολα στη μεγάλη τους αντίπαλο και απείλησαν πρώτοι στο 28′, με τον Στάντσιου να φεύγει σε ανεπανάληπτο τετ α τετ από το κέντρο, αλλά τον Μπούρκι να τον σταματά. Εφτά λεπτά αργότερα, στην πρώτη ουσιαστική απειλή της στο ματς, η Ντόρτμουντ κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Βγήκε γρήγορα στην κόντρα επίθεση, με τον Χακίμι να τελεώνει ιδανικά για το 1-0 της Ντόρτμουντ, με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Η Σλάβια προσπάθησε στο δεύτερο μέρος να αντιδράσει, θέλησε να επιτεθεί και να απειλήσει την άμυνα της Ντόρτμουντ, όμως οι φιλοξενούμενοι βρήκαν απαντήσεις. Και με εξαιρετική αμυντική λειτουργία κράτησαν μακριά από την εστία του Μπούρκι τους Τσέχους, θέλοντας να τελειώσουν το ματς με ένα δεύτερο γκολ στην αντεπίθεση.

Ο Ρόις αστόχησε σε πολύ μεγάλη ευκαιρία, αφού νικήθηκε σε τετ α τετ, αλλά δε συνέβη το ίδιο και με τον Χακίμι στο φινάλε της αναμέτρησης. Συγκεκριμένα στο 89′ ο Μαροκινός βγήκε και πάλι στην κόντρα επίθεση, μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά και με άψογο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-0 για την Ντόρτμουντ.

Σλάβια Πράγας: Κόλαρ, Τσούφαλ, Κούντελα, Χοβόρκα, Μπόριλ, Σούτσεκ, Σέβτσικ, Μάσοπουστ (76′ Ζέλενι), Στάντσιου (83′ Σκόντα), Ολαγίνκα,Τετσλ (59′ Βαν Μπούρεν)
Ντόρτμουντ: Μπίρκι, Πίστσεκ, Ακανζί, Χούμελς, Γκερέιρο, Ντιλέινι, Βίτσελ, Σάντσο (74′ Αζάρ), Μπραντ (91′ Γκέτσε), Χακίμι (90′ Ζαγκαντού), Ρόις

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ