Λειψία- Λιόν 0-2

Λειψία- Λιόν 0-2

Η «κυνική» Λιόν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες της και πήρε τεράστιο «διπλό» στην έδρα της φλύαρης Λειψίας, επικρατώντας με 2-0 των «ταύρων» για την δεύτερη αγωνιστική του 7ου ομίλου του Champions League.

Η Λιόν έβαλε «φωτιά» στον ήδη αμφίρροπο έβδομο όμιλο του Champions League, πετυχαίνοντας σπουδαίο «διπλό» στην έδρα της Λειψίας με γκολ των Μέμφις (11′) και Τεριέ (65′).

Οι φιλοξενούμενοι πριν από την έναρξη του αγώνα, έτρεχαν ένα αρνητικό σερί επτά αγώνων χωρίς νίκη σε όλες τις διοργανώσεις (τελευταία επικράτηση στις 16 Αυγούστου εναντίον της Ανζέρ), ενώ είχαν να πανηγυρίσουν νίκη στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση από την περσινή πρεμιέρα με την Μάντσεστερ Σίτι (1-2 εκτός έδρας).

Η ομάδα του Σιλβίνιο ευτύχισε να προηγηθεί νωρίς στο σκορ, με τον Μέμφις Ντεπάι στο 11′ να βάζει σε θέση οδηγού τους «λιονέ», έπειτα από ολέθριο λάθος του Αφρικανού στόπερ των «ταύρων» Ουπαμεκανό.

Οι γηπεδούχοι δεν πτοήθηκαν και έχασαν ευκαιρίες, με κορυφαία στιγμή το ανεπανάληπτο χαμένο τετ α τετ του Βέρνερ στο 23′, με τον Γερμανό διεθνή να αστοχεί. Η Λιόν πέτυχε και δεύτερο τέρμα με τον Μέμφις στο 41′, με τον βοηθό όμως να υποδεικνύει τον Ολλανδό σε θέση οφσάιντ.

Στο δεύτερο μέρος, οι παίκτες του Γιούργκεν Νάιγκελσμαν μπήκαν αποφασισμένοι να ισοφαρίσουν, αλλά το σουτ του Χάλστενμπεργκ αποκρούστηκε δύσκολα από τον Λόπες. Η Λειψία είχε τον έλεγχο, αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που πέτυχαν και δεύτερο γκολ, με τον Τεριέ να εκμεταλλεύεται νέο λάθος της άμυνας των γηπεδούχων και συγκεκριμένα του Μουκιέλε στο 65′.

Ο προπονητής των «ταύρων» έκανε ακόμα πιο επιθετική τη διάταξή του, με την είσοδο των Φόρσμπεργκ και Νκουκού, αλλά η ομάδα του δεν μπόρεσε να κάνει κάτι παραπάνω για να αποτρέψει την δεύτερη συνεχόμενη ήττα της, μετά από εκείνη από τη Σάλκε (1-3) στην Μπουντεσλίγκα.

Το τελικό αποτέλεσμα βρήκε την Λιόν να προσπερνά την αντίπαλό της, η οποία έμεινε στις «δάφνες» της νίκης εναντίον της Μπενφίκα στην πρεμιέρα του Champions League.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ