Γκενκ – Νάπολι 0-0

Γκενκ – Νάπολι 0-0

Η Νάπολι ήταν η καλύτερη ομάδα, είχε τις ευκαιρίες αλλά ο Αρκάντιους Μίλικ σημάδευε τα δοκάρια με αποτέλεσμα οι παρτενοπέι να υποχρεωθούν σε εκτός έδρας ισοπαλία (0-0) με την Γκενκ για τη 2η αγωνιστική του Champions League.

Η Νάπολι ήταν από τις ομάδες που έκαναν αίσθηση στην πρώτη αγωνιστική του Champions League, επικρατώντας της τροπαιούχου Λίβερπουλ με 1-0 στο Σαν Πάολο.

Οι παίκτες του Κάρλο Ανσελότι δεν κατάφεραν να κεφαλαιοποιήσουν την πολύ μεγάλη αυτή νίκη, σκοντάφτοντας στην έδρα της θεωρητικά πιο αδύναμης ομάδας του Ομίλου, την Γκενκ, οι οποία κράτησε τους Ιταλούς στο 0-0, σε ένα ματς που ο Κώστας Μανωλάς αγωνίστηκε ολόκληρο το 90λεπτο.

Η Νάπολι είχε από την αρχή τον έλεγχο της αναμέτρησης και έψαξε για το γκολ. Πρώτη αξιόλογη στιγμή με τον Καγεχόν στο 17′ και τον τερματοφύλακα των Βέλγων να αναγκάζεται σε μια εξαιρετική απόκρουση για να κρατήσει το μηδέν.

Στη συνέχεια ο Μίλικ ανέλαβε δράση για τους φιλοξενούμενους. Ο Πολωνός σέντερ φορ ήταν ορεξάτος και μέσα στις φάσεις αλλά είδε την τύχη να του γυρνά την πλάτη στο 38′, ενώ στο 18′ και στο 25′ είδε τις προσπάθειές του να σταματούν στα δοκάρια του Κούκε.

Ίδιο το σκηνικό κυριαρχίας και στο δεύτερο μέρος με τον Καγεχόν να αστοχεί στο 56′ από πλεονεκτική θέση. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που οι Ναπολιτάνοι έφτασαν με αξιώσεις στην εστία της Γκενκ που κατάφερε να αντισταθμίσει την επιθετικότητα των Ιταλών.

Είχε μάλιστα και την ευκαιρία της για να κλέψει τη νίκη στο τέλος, αλλά στο 84′ ο Ιάνις Χάτζι σπατάλησε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία, με το 0-0 να μένει μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.

 Γκενκ: Κούκε, Μαέλε, Κουέστα, Λουκούμι, Ουρόνεν, Μπέργκε, Χροσόφσκι, Iτο, Χάτζι (91′ Χέινεν), Μπογκοντά (90′ Πέιντσιλ), Σαμάτα

Νάπολι: Μερέτ, Ντι Λορέντζο, Μανωλάς, Κουλιμπαλί, Μάριο Ρούι (33′ Μάλκουιτ), Καγεχόν, Αλαν, Φαμπιάν Ρουίθ, Έλμας (58′ Μέρτενς), Λοσάνο, Μίλικ (72′ Γιορέντε).

https://youtu.be/o_4T_zN2s9E

Δεδομένης της επικράτησης της Λίβερπουλ επί της Λειψίας με 4-3 στην ματσάρα του Άνφιλντ, η βαθμολογία για τον 5ο Όμιλο διαμορφώνεται ως εξής μετά από δύο αγωνιστικές στο Champions League:

Νάπολι 4 β. (2-0)

Λειψία 3 β. (9-6)

Λίβερπουλ 3 β. (4-5)

Γκενκ 1 β. (2-6)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ