ΑΕΚ-Ορτέζ 102-82

ΑΕΚ-Ορτέζ 102-82

Με κορυφαίο τον Κιθ Λάνγκφορντ, η ΑΕΚ ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υποχρεώσεις της στο Τσάμπιονς Λιγκ, επικρατώντας της Ορτέζ

Σε ανύποπτο χρόνο είχαμε γράψει ότι η ΑΕΚ είναι φτιαγμένη για να φτάσει πολύ ψηλά στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ κι αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, η «Ένωση» απέδειξε ότι διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που απαιτούνται. Η νίκη επί της Ορτέζ (102-82) δεν είναι παρά το ξεκίνημα μιας διαδρομής, η οποία –λογικά- θα είναι πολύ μεγάλη.

Σε κανένα σημείο του αγώνα ο «δικέφαλος» δεν άφησε τους Γάλλους να πιστέψουν ότι μπορούν να φύγουν με αποτέλεσμα, από το «Νίκος Γκάλης». Με μπροστάρη τον εξαιρετικό Κιθ Λάνγκφορντ, αλλά και πλουραλισμό στην επίθεση, η ΑΕΚ μετέτρεψε τη συνάντηση σε παράσταση για έναν ρόλο. Άλλωστε, οι 102 πόντοι μαρτυρούν πως οι «κιτρινόμαυροι» βρέθηκαν σε πολύ καλή επιθετική βραδιά.

Ο Αμερικανός είχε 28 πόντους, με καταπληκτικά στατιστικά (9/11 δίποντα, 2/2 τρίποντα και 3/4 βολές), αλλά δεν ήταν μόνος του στην επίθεση. Ο Γκίκας, ο Ματσιούλις, ο Χρυσικόπουλος κι ο Σαντ-Ρος ήταν διψήφιοι, γεγονός που σημαίνει ότι υπήρχε καλή ομαδική λειτουργία στο μπροστά μέρος του γηπέδου.

Το παιχνίδι είχε κριθεί από την τρίτη περίοδο, όταν η ΑΕΚ πήρε προβάδισμα 15 πόντων. Και μπορεί να έχουμε δει διαφορές (μεγαλύτερες από αυτή) να ανατρέπονται, όμως η εικόνα των ομάδων ήταν τέτοια, που κι ο πιο δύσπιστος αντιλήφθηκε ότι η τελευταία περίοδος ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, όσο κι αν προσπάθησαν ο Μόμπλεϊ με τον ΜαΓκί.

Μετά τις δύο ήττες στο πρωτάθλημα (και κυρίως αυτή στη Λήμνο) η νίκη στην ευρωπαϊκή πρεμιέρα του «δικεφάλου» ήταν… απαραίτητη, γι’ αυτό κι οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου μπήκαν συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι, πέτυχαν αυτό που ήθελαν, προσφέροντας παράλληλα θέαμα υψηλής ποιότητας και δείχνοντας από την αρχή ότι θα είναι μια από τις ομάδες, που θα κυνηγήσει τον τίτλο.

Τα δεκάλεπτα: 26-19, 55-37, 79-64, 102-82

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ